Výber hi-end multiefektu/procesora
Pravidla fóra
Výber hi-end multiefektu/procesora
Zdar. Chcel opýtať na konkrétne modely multiefektov, ktoré by ste mi mohli snáď odporučiť a máte s nimi skúsenosti.
Od procesora/multiefektu očakávam, že bude mať hlavne kvalitný zvuk, ktorý nedegraduje signál aparátu, ocenil by som taktiež možnosť prepnúť kanály mojej hlavy Peavey Valveking a do jednotlivých presetov zaradiť prepínanie, čiže nejaké relé by tam bodlo.
Z toho čo som prečítal na nete sú mojimi kanditámi:
TC Electronic G Major- tam by som si to vedel predstaviť asi, tak že G major by som používal s MIDI kontrolerom Behringer FCB a prepínal by som kanály hlavy a taktiež by som si do presetov asi zaradil aj dodatočné krabky ako je Tube Screamer a Cry Baby. Efekt som viac krát počul a páči sa mi zvukovo. Údajne je však o nervy to programovať.
TC Electronics Nova System- toto riešenie sa mi páči asi najviac, lebo je to podlahový kompaktný efekt a rack zatial nemám. Má aj analógový overdrive, ktorým by som si v presete mohol pekne mohol dokrmiť sólové linky. Avšak neviem ako by to tam bolo s prepínaním kanálov, či to vie alebo nie. Ešte aj tam by som uvažoval o MIDI kontroleri
BOSS GT 100- je to mulťák, ktorý sa dá zohnať za dobrú cenu a výhodou je, že by som ho mohol použiť v 4-káblom zapojení, premostiť preamp aj na mudulácie do slučky. A tak by som mohol používať gain boost pred preampom aj keď len digitálny.
Ešte som čítal všeličo o Lexiconoch a pod, ale nemám v tom až taký prehľad, takže za pomoc ďakujem.
Od procesora/multiefektu očakávam, že bude mať hlavne kvalitný zvuk, ktorý nedegraduje signál aparátu, ocenil by som taktiež možnosť prepnúť kanály mojej hlavy Peavey Valveking a do jednotlivých presetov zaradiť prepínanie, čiže nejaké relé by tam bodlo.
Z toho čo som prečítal na nete sú mojimi kanditámi:
TC Electronic G Major- tam by som si to vedel predstaviť asi, tak že G major by som používal s MIDI kontrolerom Behringer FCB a prepínal by som kanály hlavy a taktiež by som si do presetov asi zaradil aj dodatočné krabky ako je Tube Screamer a Cry Baby. Efekt som viac krát počul a páči sa mi zvukovo. Údajne je však o nervy to programovať.
TC Electronics Nova System- toto riešenie sa mi páči asi najviac, lebo je to podlahový kompaktný efekt a rack zatial nemám. Má aj analógový overdrive, ktorým by som si v presete mohol pekne mohol dokrmiť sólové linky. Avšak neviem ako by to tam bolo s prepínaním kanálov, či to vie alebo nie. Ešte aj tam by som uvažoval o MIDI kontroleri
BOSS GT 100- je to mulťák, ktorý sa dá zohnať za dobrú cenu a výhodou je, že by som ho mohol použiť v 4-káblom zapojení, premostiť preamp aj na mudulácie do slučky. A tak by som mohol používať gain boost pred preampom aj keď len digitálny.
Ešte som čítal všeličo o Lexiconoch a pod, ale nemám v tom až taký prehľad, takže za pomoc ďakujem.
Re: Výber hi-end multiefektu/procesora
Záleží taky na rozpočtu, aby ti tu pak někdo nenavrhoval Axe fx
Jinak předpokládám, že ten mulťák chceš hlavně na modulace do smyčky. G major je asi taková hodně známá volba a hodně fajn dle mě, se zbytkem ti moc neporadím... Slyšel jsem i novu a ta mi přišla také dobrá, bosse jsem neslyšel...
Vďaka za radu, ja by som sa priklonil viac k tej Nove kvôli tomu, že je viac kompaktná vo forme pedálu, lebo nemám rack pre G major. Ale sú tam isté nevýhody, ako napríklad, že sa nedajú prepínať kanály na hlave bez midi a to neviem ako by som poriešil, keďže tieto zariadenia sú drahšie ako efekt samotný.
Akorát pokud vím, tak Nova system nemá smyčku, takže ho dáš buď do smyčky aparátu, čímž ti odpadá možnost využít overdrive na dokrmení, nebo před aparát, což se zase nemusí lábit modulacím, pokud kreslíš aparátem... K tomu midi se pak dají koupit různé převodníky a některé myslím ani nejsou tak drahé...
Tak ja by som ho používal v smyčke, chcem tam modulácie. Ale aj tak ak budem chcieť použiť kompresor alebo noise gate, tak to je lepšie zapojiť pred aparát však?
BTW. vieš o nejakom lacnjšom midi prevodníku, lebo ja som videl len za stovky eur.
BTW. vieš o nejakom lacnjšom midi prevodníku, lebo ja som videl len za stovky eur.
noise gate se dává až na konec řady, tzn. do smyčky a za všechny efekty, ale kompresor se dává před aparát. jinak ten převodník se dá sehnat i na bazaru např. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Nemáš tak zcela pravdu. Noise gate by zásadně neměl přijít za delay, žere dozvuky pod nastaveným prahem gejtu. Koneckonců, co je potřeba jím ošetřit, jsou spíš kreslítka a kompresor, které jsou zdrojem "bordelu" slyšitelného, když se nehraje. U kompresoru taky šumu. Třeba Boss NS-2 má pro ně speciálně smyčku.haas12345 píše:noise gate se dává až na konec řady, tzn. do smyčky a za všechny efekty, ale kompresor se dává před aparát. jinak ten převodník se dá sehnat i na bazaru např. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=
Jo, máš pravdu, omlouvám se za mystifikaci... Za delayem by ho to žralo, to je fakt...
me se vic nez vsechny uvedene libi treba Digitech GSP1101. Muj osobni favorit z multaku je ale Line6 M13, za ty penize imho hraje nejlip - pro nekoho je to ale funkcne omezujici.
kdybych neresil penize, tak urcite beru Axe FX. uz v ty nejstarsi verzi by mely byt efekty na spickove urovni (s tema se pry moc nehybalo), a ta se da sem tam sehnat kolem 25ti tisic.
kdybych neresil penize, tak urcite beru Axe FX. uz v ty nejstarsi verzi by mely byt efekty na spickove urovni (s tema se pry moc nehybalo), a ta se da sem tam sehnat kolem 25ti tisic.
Případně se dá použít Line 6 POD HD 500, u kterého jsou dokonce dva nezávislé řetězy, takže můžeš jeden poslat do Valvekinga a druhý ke zvukaři, případně do mixu s tím, že využiješ amp modeling.
Pokud bych ho nevyužil, bral bych nejspíš Line 6 M 13.
Když už bych se rozhodl pro Axe FX, zbavil bych se zbytku aparátu.
Pokud bych ho nevyužil, bral bych nejspíš Line 6 M 13.
Když už bych se rozhodl pro Axe FX, zbavil bych se zbytku aparátu.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky se přikláním k M13 - s tím přepínáním kanálů na hlavě to bude asi trošku oříšek, ale za tu cenu je to super poměr cena/výkon.
Hraju na kytary a mašinky
A čo hovoríte na G major 1. verziu s FCB1010 ako jednoduché bazárové riešenie? Alebo je kvalitnejší nova system resp. ten m13?
pro nekoho asi dobre, ale me osobne G-Major (aspon jeho prvni verze, druhou neznam) nebavi vubec, obzvlast modulace me stvaly. U vseho ostatniho jmenovaneho mi prijdou proste lepsi zvuky.