vzhledem k tomu, že po přestěhování do Prahy jsem si konečně začal alespoň něco vydělávat, tak jsem se rozhodl splnit si jeden ze svých snů, co mě honí už od základky - naučit se hrát na kytaru. Ale jelikož se v tom zatím vůbec nevyznám, nevím moc s výběrem. Prvně typu kytary, rád bych hrál alter-rock skladby nejvíce se podobající akustickým verzím písní od Breaking Benjamin, jestli tuto skupinu někdo znáte (např. http://www.youtube.com/watch?v=D-bEEhJoqOs), tak bych rád věděl, který typ se na to hodí nejvíc.
Co se týče ceny, jsem limitovaný na zhruba 2 - 4 tisíce. Vím, že to není hodně, ale rád bych si koupil kytaru především na začátek, jde mi zatím jen a pouze o to, abych se na ni naučil alespoň něco trochu vybrnknout. A podle toho, jak mi to půjde a jestli mě to bude bavit, zainvestoval bych během roku pochopitelně do nové a o dost více. Myslím, že nějaká taková průměrná kytara by se v téhle cenové relaci snad našla.
Proto bych od vás zkušenějších rád slyšel nějakou radu, jaký typ kytary si pro takovýto styl koupit, doporučit značku, a nebo pokud by bylo možný, rovnou i nějaký tip na konkrétní kus. Samozřejmě může být i levnější, ale finance mi nedovolí dlouhodoběji zainvestovat vyšší částkou, než ty čtyři tisíce
Mějte se a za jakoukoli radu budu vděčný
EDIT: Chvíli po napsání tohoto threadu jsem si všiml FAQ ohledně výběru kytary pro začátečníky, jsem asi slepej :X Každopádně, i tak bych byl od vás vděčný za individuální rady a tipy.