Rivera
Pravidla fóra
Re: Rivera
Další tip na repro ála Greenback: Eminence Legend GB 12 (někde označ. jako GB 12 A, GB 128) - 50 W, 8 Ohm, >101 dB
U malého boxu 1x12 asi uděláš líp s otevřeným boxem, uzavřený je dost směrový. Na metal, i old school, bys stejně musela mít větší uzavřený box (ideálně 4x12).
Tip na lehoučký otevřený box - Kustom Defender 112. Je to sice spíš low-end, ale zpracování je OK a u otevřeného boxu myslím nemá materiál zas takový vliv. Vyměnil jsem v něm repro právě za ten Legend a hraje to moc pěkně (ve stylu, který preferuješ).
U malého boxu 1x12 asi uděláš líp s otevřeným boxem, uzavřený je dost směrový. Na metal, i old school, bys stejně musela mít větší uzavřený box (ideálně 4x12).
Tip na lehoučký otevřený box - Kustom Defender 112. Je to sice spíš low-end, ale zpracování je OK a u otevřeného boxu myslím nemá materiál zas takový vliv. Vyměnil jsem v něm repro právě za ten Legend a hraje to moc pěkně (ve stylu, který preferuješ).
Mala by som len kratky dotaz. Ma podla vas zmysel napokon prebrat to kombo a dat ho prerobit na hlavu + box? Alebo je to uplna hlupost?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Podle mě je to nesmysl - stojí to hafo peněz a přidaná hodnota nulová, naopak pro případný prodej ztrácí na hodnotě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nebylo by rozumnější jen vyměnit repro?Aerith píše:Mala by som len kratky dotaz. Ma podla vas zmysel napokon prebrat to kombo a dat ho prerobit na hlavu + box? Alebo je to uplna hlupost?
- Nero
- Rádce
Aerith to ale neřeší kvůli repru, ale kvůli hmotnosti.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
dlouhovlasac
Hele, Aerith, když tak řešíš váhu - proč si nekoupíš třeba nějaké kombo od Fendera? Blues Deluxe nebo Deluxe Reverb... Obě komba jsou snadno dostupné, mají váhu do 20 kilo, jeden reproduktor, ale jsou dostatečně hlasité. Krásný čistý zvuk, první tlustý, druhý průzračný, s rozumnými krabičkami jako Ibanez TS-808 nebo VH Relief hezké zkreslení. A ve srovnání s Mark V nebo Riverou ještě ušetříš.
Pises asi v spravnu chvilu, vcera som sa dozvedela ze tu hlavu vlastne ani nemaju skladom takze som sa dohodla nech mi vratia peniaze (dufam ze aspon s tym nebudu vymyslat, taliani mi prijdu ze zo vsetkeho robia problem). Takze moj vysneny aparat je pase kedze ho nikde v europe nedostat (vo verzii hlava).
Ono v zasade z mojho pohladu sa tu jedna o trojuholnik cena-hmotnost-zvuk. Kedze zvuk je u mna na prvom mieste a hmotnost na druhom tak cena musi ist bokom (samozrejme aj tam mam urcity limit inak by som letela do USA a priniesla si Venus 6, uplne maximum je 50000, ale optimum je tak 40000). Venus 6 (Fandango ani Quianu som neskusala kedze ich nemali na predajni) u mna po zvukovej stranke splnila vsetky poziadavky. Z mojho pohladu je to dokonaly aparat. Problemom je hmotnost. Takze otazkou je ci je mozne sa popasovat s hmotnostou alebo ist do ineho aparatu (ktore budem asi zaradom vylucovat pretoze mi na nich stale bude nieco chybat
).
K tej prenositelnosti je problem v tom ze nemam (a ani nebudem mat) auto, a byvam na tretom poschodi bez vytahu. Ked si idem s niekim zahrat tak samozrejme chcem hrat na tento aparat a nie mat lahku nahradu. Napadlo ma ci je pouzitelne na prepravu po Prahe (vcetne schodov) mozne pouzit prepravny vozik (napr. toto). Pripadne mate nejake ine navrhy/tipy aby som nemala po noseni donicene ruky, nohy, chrbat a vlastne aj chut hrat?
K inym aparatom, Rivera Venus 6 ma ocarila tym ze mi znie ako zvuk konca 60tych a prvej polovice 70tych rokov (druhy kanal, prvy mi prijde charakterovo inde co sa s druhym uzasne doplna). Uvediem zopar songov co som s tym aparatom hrala (pripadne chcela hrat a aparat by ich zvladol). Podotykam ze hlavny je charakter zvuku:
Blue Effect - Cajovna - To asi pozna kazdy
Jethro Tull - My Sunday Feeling - jasny bluesovy charakter, takto znie druhy kanal Venus 6
Jethro Tull - Baggers Farm - tu je opat bluesovy zvuk, o nieco cistejsi, opat druhy kanal so stiahnutym volume
Pink Floyd - Shine On You.. - opat cisty zvuk zo zaciatku, obecne mam rada taky gulatejsi, plnsi zvuk nez plochy alebo krystalovy. Ten zvuk po intre by potreboval uz asi krabku ktorym sa vobec nebranim, prave naopak. Jemne dokreslenie uz mierne kresliaceho kanalu.
Pink Floyd - Time - vlastne to iste ako u Shine on you
Dezo Ursiny - Christmass Time - to zatial hrat neviem ale je to taky vrchol co by som niekedy chcela zahrat. Opat staci prvy kanal, volume a krabka
Druhy kanal z Venus 6 by som vyuzila na tvrdsie veci (tvrdsie z mojho pohladu, pre vas to bude tipujem vsetko makke
). Vlastne nieco podobne ako Mark I mod z Mark V aparatu ktory som mala.
Black Sabbath - Paranoid
Judas Priest - Breaking The Law
Santana - Smooth - od Santanu vlastne vsetko
Este raz podotykam ze mi nejde o uroven gainu ale o zvukovy charakter.
Z aparatov ktore som si pozerala mozem vylucit vsetky Marshally, Mesi (vyjma Lonestar Special, ale ten sa asi neobjavi v CR/SR nikdy, takze jedine Thomann, aj to asi len kombo), Engly, Randally, Peavey, Line 6, Ibanez, Vox. Z Orange ma zaujal OR50, nevyhoda je ze je to jednokanal bez reverbu (urcite ale vyskusam), u Laney vyzera zaujimavo Lionheart, u H&K zas Puretone (opat jednokanal). Fenderi som vylucila tiez kedze hlavy maju len Supersonic co udajne nie je zrovna fender zvuk. Ale komba omrknem, ak by vazili menej tak je to alternativa.
Mate nejake ine tipi na aparaty ktore by boli do danej ceny (tj. Matchless nie
), nevazili by vela a mali by taky charakter zvuku aky hladam (resp. aky som nasla u Venus 6)?
Najstastnejsia by som bola ak by sa nasiel sposob ako to kombo prepravovat. Nepredavaju niekde nepalskeho serpu?
Inak sorry za trochu dlhsi prispevok ale ten nepovedeny nakup ma fakt nastval, takze by som konecne chcela mat doma to co ma uspokoji.
EDIT: Samozrejme jedna z alternativ je zobrat to kombo a prerobit ho niekedy pozdejsie, az si budem ista ze je to aparat na cely zivot, na hlavu a box.
EDIT2: Dalsia vec je obecna predajnost tohoto aparatu kedze zjavne o ne (z pre mna nepochopitelnych dovodov) nie je v nasich koncinach zaujem, asi preto stahuju ich ponuku.
Ono v zasade z mojho pohladu sa tu jedna o trojuholnik cena-hmotnost-zvuk. Kedze zvuk je u mna na prvom mieste a hmotnost na druhom tak cena musi ist bokom (samozrejme aj tam mam urcity limit inak by som letela do USA a priniesla si Venus 6, uplne maximum je 50000, ale optimum je tak 40000). Venus 6 (Fandango ani Quianu som neskusala kedze ich nemali na predajni) u mna po zvukovej stranke splnila vsetky poziadavky. Z mojho pohladu je to dokonaly aparat. Problemom je hmotnost. Takze otazkou je ci je mozne sa popasovat s hmotnostou alebo ist do ineho aparatu (ktore budem asi zaradom vylucovat pretoze mi na nich stale bude nieco chybat
K tej prenositelnosti je problem v tom ze nemam (a ani nebudem mat) auto, a byvam na tretom poschodi bez vytahu. Ked si idem s niekim zahrat tak samozrejme chcem hrat na tento aparat a nie mat lahku nahradu. Napadlo ma ci je pouzitelne na prepravu po Prahe (vcetne schodov) mozne pouzit prepravny vozik (napr. toto). Pripadne mate nejake ine navrhy/tipy aby som nemala po noseni donicene ruky, nohy, chrbat a vlastne aj chut hrat?
K inym aparatom, Rivera Venus 6 ma ocarila tym ze mi znie ako zvuk konca 60tych a prvej polovice 70tych rokov (druhy kanal, prvy mi prijde charakterovo inde co sa s druhym uzasne doplna). Uvediem zopar songov co som s tym aparatom hrala (pripadne chcela hrat a aparat by ich zvladol). Podotykam ze hlavny je charakter zvuku:
Blue Effect - Cajovna - To asi pozna kazdy
Jethro Tull - My Sunday Feeling - jasny bluesovy charakter, takto znie druhy kanal Venus 6
Jethro Tull - Baggers Farm - tu je opat bluesovy zvuk, o nieco cistejsi, opat druhy kanal so stiahnutym volume
Pink Floyd - Shine On You.. - opat cisty zvuk zo zaciatku, obecne mam rada taky gulatejsi, plnsi zvuk nez plochy alebo krystalovy. Ten zvuk po intre by potreboval uz asi krabku ktorym sa vobec nebranim, prave naopak. Jemne dokreslenie uz mierne kresliaceho kanalu.
Pink Floyd - Time - vlastne to iste ako u Shine on you
Dezo Ursiny - Christmass Time - to zatial hrat neviem ale je to taky vrchol co by som niekedy chcela zahrat. Opat staci prvy kanal, volume a krabka
Druhy kanal z Venus 6 by som vyuzila na tvrdsie veci (tvrdsie z mojho pohladu, pre vas to bude tipujem vsetko makke
Black Sabbath - Paranoid
Judas Priest - Breaking The Law
Santana - Smooth - od Santanu vlastne vsetko
Este raz podotykam ze mi nejde o uroven gainu ale o zvukovy charakter.
Z aparatov ktore som si pozerala mozem vylucit vsetky Marshally, Mesi (vyjma Lonestar Special, ale ten sa asi neobjavi v CR/SR nikdy, takze jedine Thomann, aj to asi len kombo), Engly, Randally, Peavey, Line 6, Ibanez, Vox. Z Orange ma zaujal OR50, nevyhoda je ze je to jednokanal bez reverbu (urcite ale vyskusam), u Laney vyzera zaujimavo Lionheart, u H&K zas Puretone (opat jednokanal). Fenderi som vylucila tiez kedze hlavy maju len Supersonic co udajne nie je zrovna fender zvuk. Ale komba omrknem, ak by vazili menej tak je to alternativa.
Mate nejake ine tipi na aparaty ktore by boli do danej ceny (tj. Matchless nie
Najstastnejsia by som bola ak by sa nasiel sposob ako to kombo prepravovat. Nepredavaju niekde nepalskeho serpu?
EDIT: Samozrejme jedna z alternativ je zobrat to kombo a prerobit ho niekedy pozdejsie, az si budem ista ze je to aparat na cely zivot, na hlavu a box.
EDIT2: Dalsia vec je obecna predajnost tohoto aparatu kedze zjavne o ne (z pre mna nepochopitelnych dovodov) nie je v nasich koncinach zaujem, asi preto stahuju ich ponuku.
-
dlouhovlasac
Tak se zkus mrknout na ty dvě mnou jmenovaný komba. Jednou jsem seděl s takovým klukem, který měl právě Blues Deluxe a distortion VH Relief Andy's Drive 666. Nikdy jsem neslyšel krásnější a zpěvnější zkreslenej zvuk. Santana hadr, opravdu. A čistý zvuk právě dost tučný a kulatý. Co se týče váhy - já mám teď kombo M/B caliber.50, 30 watt, 4*EL84, repro C90. Vaší to cca 17 kilo a má to rozměry tak malý, že se mi všichni všude smějou co to mám za krabičku - do tý doby, než to zapnu. Tak se můžeš poohlídnout i po aparátech, který nemají velký výkon a jedou v té pseudo třídě A.
Jo a co se týče toho rudlíku - je to možnost. Náš basák to má vyřešený ještě vtipněji. Sehnal si takovou tu důchodcovskou tašku na kolečkách. Ta má taky svojí kovovou konstrukci. Tašku oddělal a vozí na tom velký basový kombo převázaný gumicukem.
Třeba: http://www.aldoshop.cz/nakupni-taska-na ... argo-modra
Jo a co se týče toho rudlíku - je to možnost. Náš basák to má vyřešený ještě vtipněji. Sehnal si takovou tu důchodcovskou tašku na kolečkách. Ta má taky svojí kovovou konstrukci. Tašku oddělal a vozí na tom velký basový kombo převázaný gumicukem.
Třeba: http://www.aldoshop.cz/nakupni-taska-na ... argo-modra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě je nejednodušší řešení si sehnat jeden 1x12 box do zkušebny a jeden na doma a přenášet si jenom hlavu. Je tam možnost si vybrat jak hlavu, tak box, protože jedno repro zní dobře potichu(doma) a některé hraje pěkně až je nahlas (zkušebna).
- Nero
- Rádce
Aerith: Zvážila jsi v rámci zjednodušení hledání možnost koupit si jednokanál s čistým zvukem, co ti vyhovuje, a zkreslení pak řešit krabičkou? Čistý kanál řady River se dost podobá Fenderům, takže s vhodnou krabičkou by ti jistě skvěle posloužily...
PetrPeter 1975 - 2008
Promiň, ale tobě přijde 35W pseudo-class A 16 kilo vážící hlava se čtyřma 6V6 těžká? Ta hmotnost je na kytarovou hlavu 30-50W naprosto normální. Pokud se ti líbí zvukově, tak bych to neřešil a nedoufal, že najdu něco, o bude mít o kilo nebo dvě míň.
Z ultra lehkých hlav mě napadá možná tak Mesa Transatlantic 30W. Ta je lehká. Jen teda nevím, jak to udělali, protože jsem si vždy myslel, že poctivá trafa něco váží...
Jinak tedy v tvém případě rozhodně hlavu + 2 bedny, jednu mít doma a jednu na zkušebně. Nosit kombo (i 25kg) do třetího patra by se mi teda nechtělo
Z ultra lehkých hlav mě napadá možná tak Mesa Transatlantic 30W. Ta je lehká. Jen teda nevím, jak to udělali, protože jsem si vždy myslel, že poctivá trafa něco váží...
Jinak tedy v tvém případě rozhodně hlavu + 2 bedny, jednu mít doma a jednu na zkušebně. Nosit kombo (i 25kg) do třetího patra by se mi teda nechtělo
qwer: problem je ze hlavu v europe nikde nedostat, inak by som tu nepisala.
Edit: A k tomu noseniu, mne to stacilo vyniest hore dva krat v zivote.
Viac uz radsej nie.
Fakt sa divim ze sa tak tazke komba vyrabaju 
Edit: A k tomu noseniu, mne to stacilo vyniest hore dva krat v zivote.
Naposledy upravil(a) Aerith dne 9.09.2013 18:29, celkem upraveno 1 x.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
tak si nech udělat třeba custom od HOT amps. Vzhledem k tomu že preferuješ clean zvuky, popř. jemný crunch, myslím, že bys nakonec byla ještě příjemně překvapena.Aerith píše:qwer: problem je ze hlavu v europe nikde nedostat, inak by som tu nepisala.
+1, navic by ti Pavel urcite vysel vstric co se tyce velikosti a vahy.bubucci píše:tak si nech udělat třeba custom od HOT amps. Vzhledem k tomu že preferuješ clean zvuky, popř. jemný crunch, myslím, že bys nakonec byla ještě příjemně překvapena.Aerith píše:qwer: problem je ze hlavu v europe nikde nedostat, inak by som tu nepisala.
Nestihala som napisat skor ako dopadlo vcerajsie skusanie takze pisem az teraz. Tie Fendery ma moc nenadchli. Deluxe reverb vlastne mal akurat Volume, Treble, Bass a Reverb, a uplne cisty zvuk (mozno casom zacal kreslit ale to som v testovacich podmienkach nedosiahla). Blues Deluxe mi zas zvukovo prisiel nezaujimavy. Opacne ale u mna dopadlo skusanie Orange OR50. Uzasny zvuk, akoby som sa ocitla v skusobni nejakej kapeli v 69tom
Vyborne reaguje na dynamiku, zvuk je aj po uplnom stiahnuti volume zivy a pritom cisty (ampy co som doteraz skusala po stiahnuti volume sice hraju ale posobia na mna mrtvo). Oproti Venus 6 ma vsak viacero nevyhod:
1) je to jednokanal - ale mozno druhy kanal ani chybat nebude
2) nema reverb - ale ma tak dobry headroom ze reverb mozno tiez chybat nebude (reverb mam vacsinou tak okolo 1.5 az 2 z 10). Pripadne sa da dokupit
3) nema efektovu smycku - kedze koncom by som nekreslila vela, gain bol tak na polovici, tak asi ani to nie je potreba. Otazkou je ako by sa dalo dosiahnut zvysenie hlasitosti u cisteho zvuku ak by vznikol stiahnutim volume.
Napadaju vas este nejake ine nevyhody? Ja si ho urcite pojdem este aspon raz vyskusat, v nedelu som zo skusania mala uz gulas tak tam chcem ist s cistou hlavou. K tomu ampu musim este povedat ze ma zarazili ukazky na youtube. Vsade (okrem legendarneho videa) to predvadzaju ako nejaky high gain metalovy amp. Pritom mi to pride ako uzasny amp na klasicky rock/hard rock/blues rock.
K tym zakazkovym ampom, tam by som sa bala ci dostanem skutocne to co ocakavam. Pri kupe existujuceho ampu viem povedat ci sa mi paci alebo nie. Tazsie je to ale slovne popisat co chcem, nehovoriac o spatnom pochopeni sa navzajom medzi mnou ako zadavatelkou a vyrobcom. V praci (programovanie) to zazivam denne ze sa navzajom s navrhovatelom riesenia chyby pochopime spatne a vyriesim to inak ako on chcel.
A potom mame nastvanych uzivatelov. 
Kazdopadne, tu uz asi moc odbacam od temy - Zosilovace Rivera, takze asi bude lepsie zalozit nove tema. Ja osobne to s Riverami v europe nevidim moc ruzovo a zda sa mi akoby sa uz len dopredavali tie veci ktore su skladom. Kiez by som sa ale mylila.
A len tak bokom, za ten cas co som bola skusat sa tam stavilo niekolko ludi, napr. jeden typek ktory riesil ze ma problem so signalom a zistil ze je to v lacnom kabeli - vec ktora sa tu riesi denno denne. A potom mlady chalan s otcom ktory chcel prvu gitaru, tak vzali gitarovy set. Gitaru ani kombo neskusal. Dalsia vec o ktorej sa tu pise pravidelne. Takze mam pocit ze ty predajcovia ziju z takychto ludi (nic proti nim, je to len konstatovanie).
1) je to jednokanal - ale mozno druhy kanal ani chybat nebude
2) nema reverb - ale ma tak dobry headroom ze reverb mozno tiez chybat nebude (reverb mam vacsinou tak okolo 1.5 az 2 z 10). Pripadne sa da dokupit
3) nema efektovu smycku - kedze koncom by som nekreslila vela, gain bol tak na polovici, tak asi ani to nie je potreba. Otazkou je ako by sa dalo dosiahnut zvysenie hlasitosti u cisteho zvuku ak by vznikol stiahnutim volume.
Napadaju vas este nejake ine nevyhody? Ja si ho urcite pojdem este aspon raz vyskusat, v nedelu som zo skusania mala uz gulas tak tam chcem ist s cistou hlavou. K tomu ampu musim este povedat ze ma zarazili ukazky na youtube. Vsade (okrem legendarneho videa) to predvadzaju ako nejaky high gain metalovy amp. Pritom mi to pride ako uzasny amp na klasicky rock/hard rock/blues rock.
K tym zakazkovym ampom, tam by som sa bala ci dostanem skutocne to co ocakavam. Pri kupe existujuceho ampu viem povedat ci sa mi paci alebo nie. Tazsie je to ale slovne popisat co chcem, nehovoriac o spatnom pochopeni sa navzajom medzi mnou ako zadavatelkou a vyrobcom. V praci (programovanie) to zazivam denne ze sa navzajom s navrhovatelom riesenia chyby pochopime spatne a vyriesim to inak ako on chcel.
Kazdopadne, tu uz asi moc odbacam od temy - Zosilovace Rivera, takze asi bude lepsie zalozit nove tema. Ja osobne to s Riverami v europe nevidim moc ruzovo a zda sa mi akoby sa uz len dopredavali tie veci ktore su skladom. Kiez by som sa ale mylila.
A len tak bokom, za ten cas co som bola skusat sa tam stavilo niekolko ludi, napr. jeden typek ktory riesil ze ma problem so signalom a zistil ze je to v lacnom kabeli - vec ktora sa tu riesi denno denne. A potom mlady chalan s otcom ktory chcel prvu gitaru, tak vzali gitarovy set. Gitaru ani kombo neskusal. Dalsia vec o ktorej sa tu pise pravidelne. Takze mam pocit ze ty predajcovia ziju z takychto ludi (nic proti nim, je to len konstatovanie).
No Orange ještě dělá dvoukanál OR100, ale ten mi přijde podle ukázek na čistém kanálu takový placatý a barevně "vykuchaný" a zkreslený mi přijde něco mezi modernou typu Rockerverb pokombinovanou s OR50. Nedávno začali dělat Custom Shop 50, který má asi ještě míň zkreslení než OR50, ale pokud ti jde o čistý / lehce nakřáplý zvuk, tak by to od Orange mohlo být to nejlepší. Já mám Rocker 30, což je jednoduchý dvoukanál, nebo možná tak trochu jednokanál, protože veškeré ovládání u jednoho kanálu tvoří pouze poťák Volume a tím to končí, ale i díky tomu jednoduchému provedení hraje tak, jak hraje (dobře). Vlastně jsem ještě nehrál na aparát přecpaný smyčkama a reverbama, který by mě zaujal, naprosto mě tam vždy chyběla nějaká zvuková čistota. Měl jsem třeba Rockerverb MKII a u toho mě reverb nějak 2x nenadchnul a smyčka docela měnila zvuk. Smyčky hnané integráčema ani nebudu komentovat, ten Rockerverb to měl alespoň hnané lampou.
Možná fakt projdi pár hudebnin, zahraj si na jednoduché aparáty a třeba tomu příjdeš na chuť. A když máš takový rozpočet, tak mysli i na firmy jako Two Rock, Fuchs, Cornford atd.
Pokud ti jde o ten starý sound 60/70, tak to jde určitě i bez smyčky a když ti aparát hraje slušně, tak ten zvuk nemáš ani chuť prznit nějakým reverbem.
Možná fakt projdi pár hudebnin, zahraj si na jednoduché aparáty a třeba tomu příjdeš na chuť. A když máš takový rozpočet, tak mysli i na firmy jako Two Rock, Fuchs, Cornford atd.
Pokud ti jde o ten starý sound 60/70, tak to jde určitě i bez smyčky a když ti aparát hraje slušně, tak ten zvuk nemáš ani chuť prznit nějakým reverbem.