Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
Pravidla fóra
Re: Loopery, novinky od Digitechu vs. Boss atd.
5 litrů za Jamman Stereo není žádná bomba cena, minimálně Thomann ho má s dopravou za stejné peníze.
Být na tvém místě, tak zauvažuju buď nad Jamman Solo XT (pokud využiješ stereo) nebo nad Jamman Solo. K obojímu jde připojit FS3X footswitch, se kterým dosáhneš na možnosti Jammana Stereo. Jamman Solo má jednu nevýhodu, neumí režim fade, na druhou stranu ho seženeš za polovinu Jammana Stereo.
Nový Jamman Solo XT + FS3X (který se dá navíc ubastlit pro domácí použití pod 200,-) by tě vyšel (s novým FS3X) o chlup líp než Jamman Stereo, navíc bys dostal jako bonus 100 dalších míst v paměti (J.Stereo má "jen" 99)
Být na tvém místě, tak zauvažuju buď nad Jamman Solo XT (pokud využiješ stereo) nebo nad Jamman Solo. K obojímu jde připojit FS3X footswitch, se kterým dosáhneš na možnosti Jammana Stereo. Jamman Solo má jednu nevýhodu, neumí režim fade, na druhou stranu ho seženeš za polovinu Jammana Stereo.
Nový Jamman Solo XT + FS3X (který se dá navíc ubastlit pro domácí použití pod 200,-) by tě vyšel (s novým FS3X) o chlup líp než Jamman Stereo, navíc bys dostal jako bonus 100 dalších míst v paměti (J.Stereo má "jen" 99)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- B3CK
- Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, mám dotaz (lehce mimo téma). Po dlouhém rozhodování mezi Dittem, Bossem a Jammanem jsem si nakonec vybral Jamman Stereo a včera koupil na dobírku na Thomannovi. Dotaz se týká jedné věci, kterou jsem nevzal v potaz. Totiž ceny jsou tam udávané v CZK, ale v komunikaci po objednávce už uvádí pouze eura, je tedy možné to zaplatit při převzetí v CZK nebo musím v eurech? Ačkoliv tento obchod znám nějaký pátek, tak je to můj první nákup u nich a bohužel nemám žádné známé, co by od nich něco měli, tak se ptám zde. Děkuji za odpověď. Děkuju, to vlákno v následujícím příspěvku jsem nemohl najít.
Naposledy upravil(a) B3CK dne 29.07.2013 10:09, celkem upraveno 1 x.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Lépe se ptej zde
underground/nakupoval-nekdo-kytaru-u-th ... t4575.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Když mi z tama došla kytara, tak jsem mohl platit CZK, ale já blbec si rozměnil CZK na eura. Borec z UPS to normálně vzal. Cena tam byla uvedena myslím, jak v eurech, tak i v CZK.
Zdravím,
mám na vás, zkušené loopery a hudebníky, otázku ohledně mé nastávající výbavy.
Hraji na elektrické housle, kytaru, zpívám atd... a chci se věnovat loopingu a vlastně vytváření kompletních songů pro veřejnou produkci ( s tou už mám zkušenosti, ale lidi jsou nespolehliví a vydělávat si pokud možno na vlastní pěst by bylo fajn ).
Tudíž uvažuji, co vlastně zakoupit.
Rád bych ke svým el. houslím atd... používal kvalitní looper s alespoň 5 stopama, které mohou běžet zároveň, a pokud možno se mezi nimi dá přepínat, když chci kupř. některou na chviku vypnout...
Navíc bych rád používal efekty, ale v rámci multiefektu (myslím 1 krabičku).
Takže teď přemýšlím, jestli samostatně pořídit looper a zvlášť multiefekt (s wah-wah pedálem), nebo se vyplatí koupit už boss rc-300 nebo jak bych to měl udělat.
Rád bych investoval co nejméně jako každý, ale chápu, že kvalita si žádá finance.
Díky za rady!
ps: už se tu mluvilo o různých bazarech atd., myslíte tím internetové anebo nějaké kamenné, kupř. v Praze?
mám na vás, zkušené loopery a hudebníky, otázku ohledně mé nastávající výbavy.
Hraji na elektrické housle, kytaru, zpívám atd... a chci se věnovat loopingu a vlastně vytváření kompletních songů pro veřejnou produkci ( s tou už mám zkušenosti, ale lidi jsou nespolehliví a vydělávat si pokud možno na vlastní pěst by bylo fajn ).
Tudíž uvažuji, co vlastně zakoupit.
Rád bych ke svým el. houslím atd... používal kvalitní looper s alespoň 5 stopama, které mohou běžet zároveň, a pokud možno se mezi nimi dá přepínat, když chci kupř. některou na chviku vypnout...
Navíc bych rád používal efekty, ale v rámci multiefektu (myslím 1 krabičku).
Takže teď přemýšlím, jestli samostatně pořídit looper a zvlášť multiefekt (s wah-wah pedálem), nebo se vyplatí koupit už boss rc-300 nebo jak bych to měl udělat.
Rád bych investoval co nejméně jako každý, ale chápu, že kvalita si žádá finance.
Díky za rady!
ps: už se tu mluvilo o různých bazarech atd., myslíte tím internetové anebo nějaké kamenné, kupř. v Praze?
-
chroustjazz
mno..5 stop má snad jen BOSS RC 505, ale ten je spíše pro zpěváky a dj..je totiž na manuální přepínání - na instrumentální hru je asi to nejlepší BOSS RC-300, má sice jen tři stopy, ale do každé můžeš dále vrstvit s tím, že lze vždy poslední vrstvu vrátit (undo redo o jeden krok) - obsahuje mnoho efektů plus slušné bicí doprovody - je to asi v současné době to nejlepší, co je na trhu, čemuž odpovídá i cena (nedávno ho zdražili, dokonce už podruhé, zřejmě nějaká na hlavu postavená inflace)
i když má zabudované efekty, stejně ještě používám multiefekt mezi nástrojem a looperem, ale to chce si prostě vyzkoušet (a to není záležitost na hodinu) - má velké množství dalších možností, např. pozpátku přehrávat smyčky apod.
vyzkoušel jsem i jiné loopery, dlouhou dobu jsem vlastnil jammana (http://www.digitech.com/en/products/jamman), ale už bych neměnil (jen blázen by chtěl mít místo nejnovějších win nainstalované znovu xp)
bazar je bazar..ale lépe se porozhlédnout na netu, je tam mnohem větší výběr
p.s. živit se muzikou? s houslemi a looperem? a co hraješ? 8¨-))
i když má zabudované efekty, stejně ještě používám multiefekt mezi nástrojem a looperem, ale to chce si prostě vyzkoušet (a to není záležitost na hodinu) - má velké množství dalších možností, např. pozpátku přehrávat smyčky apod.
vyzkoušel jsem i jiné loopery, dlouhou dobu jsem vlastnil jammana (http://www.digitech.com/en/products/jamman), ale už bych neměnil (jen blázen by chtěl mít místo nejnovějších win nainstalované znovu xp)
bazar je bazar..ale lépe se porozhlédnout na netu, je tam mnohem větší výběr
p.s. živit se muzikou? s houslemi a looperem? a co hraješ? 8¨-))
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
- Nero
- Rádce
Pár týdnů zpět jsem v Yorku viděl dva chlapíky, saxofonista a kytarista, co si na náměstí hráli právě s RC-300 (každý měl svou) a dělali s tím opravdu psí kusy, byla to paráda. Ale to samozřejmě není jen o hardware 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak jsem zacal znovu premyslet a stejne jako na zahranicnich forech ve mne hloda otazka, jak vyresit problemovy pristup k ovladacum pri pouziti instrumentu k looperu Boss RC-505.
Melo by se to dat vyresit pres midi ovladace jakozto footswitche, ale toosobne nevim jak na to, je to velice propirana otazka v zahranici.
Osobne jsem napsal na rollandus.com a odpovedeli mi, ze bude lepsi si koupit rc-300, ze je pridavani pedalu k 505 komplikovane a mozna az nerealne.
Dokazali byste nekdo rict, jak by se dalo vyresit pomoci midi pedalu petistopy ovladac na start/stop/overdub?
Melo by se to dat vyresit pres midi ovladace jakozto footswitche, ale toosobne nevim jak na to, je to velice propirana otazka v zahranici.
Osobne jsem napsal na rollandus.com a odpovedeli mi, ze bude lepsi si koupit rc-300, ze je pridavani pedalu k 505 komplikovane a mozna az nerealne.
Dokazali byste nekdo rict, jak by se dalo vyresit pomoci midi pedalu petistopy ovladac na start/stop/overdub?
- Nero
- Rádce
Vzhledem k tomu, co ti napsal Roland, bych jim asi věřil a neřešil dost možná neřešitelné. RC300 se ti nelíbí z jakého důvodu?
PetrPeter 1975 - 2008
Neni to o tom, co se mi na nem nelibi, ale co si budeme povidat, za podobnou cenu mohu dostat looper s peti stopama misto tri, ktery ma vice vyhod, je to vlastne vylepsena verze rc 505 a navic mit ovladani jak pro ruce tak pro nohy. Vlastne by to melo same vyhody, pokud by se podarilo propojit kyzene midi pedaly k 505, vyjma efektoveho pedalu...
Ty stopy navíc ti budou k ničemu, když je nebudeš moc dobře ovládat, když už ti napsal Roland, že to bude velmi složité či takřka nereálné, tak bych jim opravdu věřil. Otázka je i jak na tomhle pedálu to midi funguje. Osobně bych být tebou volil komfort nad laborováním i takhle není 505 zas až tak levná plus cena ti naroste když budeš řešit vhodný midi pedál.
Jinak opravdu si myslíš, že bys využil 5 stop? Oni při loopování ne vždy platí, že více stop dělá lepší skladbu:o) Když si svou skladbu promyslíš můžeš skrze overdub a undo bohatě vystačit se třemi stopami i tak je to celkem fičák uhlídat:)
Jinak opravdu si myslíš, že bys využil 5 stop? Oni při loopování ne vždy platí, že více stop dělá lepší skladbu:o) Když si svou skladbu promyslíš můžeš skrze overdub a undo bohatě vystačit se třemi stopami i tak je to celkem fičák uhlídat:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Počítej s tím, že i když by jsi vyřešil to přepínání po midi, bude mít každé přepnutí zpoždění. Stejné jako při ovládání efektů, ale tam se to dá naučit spínat s předstihem, ale u looperu to bude hodně nepříjemný.....
Asi máte pravdu
koupím si RC-300 a pokud Roland vymyslí něco nového a lepšího šlapacího, budu jen rád.
Stejně by asi bylo nejlepší zkombinovat 505 a 300, spojit je a používat je takhle, ale kdo má takové peníze...
Stejně by asi bylo nejlepší zkombinovat 505 a 300, spojit je a používat je takhle, ale kdo má takové peníze...
-
chroustjazz
až ho koupíš, dej vědět, rád bych si povyměňoval zkušenosti 8¨-)Hipox píše:Asi máte pravdukoupím si RC-300 a pokud Roland vymyslí něco nového a lepšího šlapacího, budu jen rád.
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
Zdravím,
rozhodnul jsem se pro koupi svýho prvního looperu a potřeboval bych poradit s výběrem... Zatím mi nejvíc padl do oka BOSS RC-3. Je nějaký zásadní rozdíl ve funkčnosti oproti RC-30 kromě druhého pedálu? Looper bych měl ke své kopii JCM 800 (vlastní výroba) bez efektové smyčky... Je to nějaký problém? Opravdu se v looperech a celkově efektech moc nevyznám.
Použití bych si představoval (na doma) jako nahrazení druhé kytary (případně basy) a taky bych se rád celkově seznámil s možnostma loopingu...
Díky za všechny odpovědi
rozhodnul jsem se pro koupi svýho prvního looperu a potřeboval bych poradit s výběrem... Zatím mi nejvíc padl do oka BOSS RC-3. Je nějaký zásadní rozdíl ve funkčnosti oproti RC-30 kromě druhého pedálu? Looper bych měl ke své kopii JCM 800 (vlastní výroba) bez efektové smyčky... Je to nějaký problém? Opravdu se v looperech a celkově efektech moc nevyznám.
Použití bych si představoval (na doma) jako nahrazení druhé kytary (případně basy) a taky bych se rád celkově seznámil s možnostma loopingu...
Díky za všechny odpovědi
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
- B3CK
- Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel s více loopery zkušenost nemám (momentálně mám Jamman Stereo a předtím jsem měl looper na multiefektu Boss GT-10), ale na nahrazení nahrazení druhé kytary nebo basy bych ze své zkušenosti (cca. měsíc) doporučil Jamman Stereo. Proč právě Stereo? Pokud jde o nový efekt, tak je levnější než RC-30 (přes Thomanna) a je v něčem lepší (můj názor), ale pro někoho možná i v něčem horší. Super je podpora SD karet (až 32 Gb, což pomůže nahrát 16+ hodin záznamu v CD kvalitě), PC jednoduchá apka je super a když se naučíte ovládání, tak se ovládá dobře (efekt). A jak je tu napsáno, čím víc je tam spínačů, tím lépe se to během hraní ovládá (proto je lepší např. RC-30 než RC-3). Pokud ale stačí loopnutí 1 smyčky např. 4 akordů, tak bych spíš bral něco jako Ditto a spol. Já Jammana používám tak, že jsem ukradl zajímavé bicí rytmy z písniček (neznámý soul 60. a 70. let), z částí, kde hrajou jen bicí (max. s basou), upravil to v Audacity (udělal z toho např. 5 min. loop) do wavu a nakopíroval to do Jammana, do toho si pak např. můžu přes Jammana nahrát nějaký doprovod a uložit a nakonec to pustit a hrát sóla nebo cokoliv a např. zpívat. Pro takovýhle hraní je prostě Jamman Stereo super. Ale pokud chcete bicí z looperu, tak je Jamman se svým metronomem chabej.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Abych se podělil pokud někdo hledáte jednoduchý levný looper tak dnes mi přišel přes ebay kupovaný nux time core a tam to funguje docela dobře. Umí to overdub, vše se sice ovládá jedním pedálem takže se musí vypnutí správně načasovat ale na doma je to ideální plus je k tomu pár použitelných a pár nepoužitelných delayu, příjde mi to jako kopie flashbacku od tc.
edit:
tady odkaz: http://www.nuxefx.com/product_detail.ph ... 9%26id2=45
a looper má 40 sekund
edit:
tady odkaz: http://www.nuxefx.com/product_detail.ph ... 9%26id2=45
a looper má 40 sekund
Furch Durango
Furch Durango
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A na kolik tě vyšel?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
800kč včetně pošty:)
Furch Durango
Furch Durango
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
takže jsi neplatil dph atd.? Tak to jsi měl štěstí asi.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ