Tak to je spíš nevhodným materiálem, ne?p0spec píše:Tmelit to byla blbost, ten lak totiž ten tmel "rozpouští". Tudíž ta zatmeléná rýha je zase vidět a ta prasklina taky trochu.
Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Re: Oprava staré akustiky/španělky - ano nebo ne?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Já bych to nechal bez rozety....p0spec píše:Potřebuji udělat novou "rozetu"
Na to uz je trochu pozde. Cast sem ji tam totiz nechal s tim ze ji prelepim.
Tak to je těžké... Přilepit předem nalakovanou rozetu vystřiženou z dýhy...? Fakt nevím...
- jeleniste
Klidně bych to nechal tak. Bude to vypadat, že to je záměr.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Jeleniste má recht. Nechat to tak. Dobrý nápad 
Rozumim, Natasa Vintage Look. 
- jeleniste
Další možnost je zlanařit nějakýho výtvarníka, co tam něco smyslupnýho namaluje něčim, co ten lak nerozpatlá.
Ne, necham tu Vintage look nebo z dyhy udelam cernou rozetu. Stejne to bude mit nejblizsi prilezitost ke hre az tak pristi rok. A i tak si nejsem jistej, ci radeji nevezmu westernovku. Vlastne nemohu rict, nevim ci se natasa povede.
Dostávám se k tomu teprvé teď, takže v pátek jsem hodil druhou vrstvu laku. Ta první nic moc. Na dotyk nepříjemná, ale po přebroušení smirglem 80 celkem OK. Ale na pohled škaredá. Takže to nechám proschnout alespoň do pondělí a udělám finálku. Štětcem to nepůjde, protože to následně dělá nic moc povrch. Takže co doporučujete? Napadl mě váleček, ale nevím co.
Lak rozhodně stříkat a mezi laky brousit. Rozhodně NE 80grit! Chce to mnohem jemnější. Já bych použil tak 320grit.
kua, 80 šmirgel je hrubý aj na drevo, nieto ešte na lak 
Jestli jsi lak po nástřiku přebrousil 80 šmirglem, tak ti ho tam asi moc nezůstalo. Jak píše tengli, chce to daleko jemnější zrnitosti a pak případně přeleštit.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Tak třetí vrstvu dělat nebudu, druhá se celkem povedla. Na dotyk příjemná, na pohled taky. Jen to přesouvání polohových značek byla chyba. Na desátém pražci je prostě díra, kterou nedokážu zadělat aby nebyla vidět. Co už. Natáhl jsem jednu strunu co mám a po zahrání intra do Smoke on the Water na jedné struně je struna o půl tónu dole. Je to tedy 20 let stará struna, takže nové si třeba líp sednou. Struny bych měl mít ve čtvrtek, tak uvidíme. Případně bude problém v mechanikách.
Problém v mechanikách bych neviděl... každopádně, rozlaďování bych začal řešit až po tom, co na tom ty nový struny budou natažený alespoň týden. Přeci jen, kytara je na sobě dost dlouho neměla, tak si to všechno bude sedat...p0spec píše:Tak třetí vrstvu dělat nebudu, druhá se celkem povedla. Na dotyk příjemná, na pohled taky. Jen to přesouvání polohových značek byla chyba. Na desátém pražci je prostě díra, kterou nedokážu zadělat aby nebyla vidět. Co už. Natáhl jsem jednu strunu co mám a po zahrání intra do Smoke on the Water na jedné struně je struna o půl tónu dole. Je to tedy 20 let stará struna, takže nové si třeba líp sednou. Struny bych měl mít ve čtvrtek, tak uvidíme. Případně bude problém v mechanikách.
To je pravda, uvidíme ještě. Zítra tak nějak seřídím, resp. vycentruji krk. To bude ještě zajímavé.
- jeleniste
Ten krk, jestli je na jednom šroubu, tak počítej, že se po natažení strun pohne.
Je na jednom sroubu, mam v planu tam ale vlepit nejaky klin.
Nema to smysl jak jsem zjistil, moc bych si nepomohl. Vlepovat se tedy nic nebude.