Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Daidaleus

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od Daidaleus »

No po delší době se vracím, trochu jsem pracoval na kytaře i zpěvu a nahrál konečně něco nového a jsem docela zvědav na názory ostatních.

Je to píseň od One Republic - Good Life, každopádně u konce mi to trošku ujelo ale to je tím že mi z hlavy vypadl text a než jsem si to v té rychlosti osvěžil tak už mi ujížděl vlak, ale jak podotýkám je to jen na konci a nemělo by to nějak výrazně ovlivnit celek....

A znovu se musím omluvit že to není na Soundcloadu, je to opět na uloz.to, ale útěchou budiž že to má jen 2 Mega :roll: .
http://uloz.to/xwqkLt2G/video0087-mp3

Děkuji všem předem za názory.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Frostys píše:Z čeho konkrétně ti bylo smutno? :)
Jinak je to tak, jak říkám. Zpíval jsem si jen tak potichu (jako na první nahrávce) občas při hraní na akustiku, abych se naučil zároveň hrát a "zpívat". Teď jsem dostal chuť se naučit zpívat, tak si tu krákám :)
Původně jsem myslel, že to zpívá plachý kluk před mutací, tak jsem zpíval ve dvanácti. Ale ty Who - Behind blue eyes jsi zazpíval moc pěkně. Myslím to naprosto vážně. Máš krásný hlas, nádhernou barvu a zpíváš (na to, že tvrdíš, že jsi začátečník) čistě. To se cení. Hlasový rozsah (a jistotu tónů) si rozšíříš prostě zpíváním a tím, jak budeš stárnout, ono si to sedne tam, kde to má být. Dost by ti pomohlo, kdybys do této písničky (pomocí nějakého looperu) sám nazpíval i všechny vícehlasy, tvoje barva hlasu má tu výhodu, že budeš znít velmi dobře i v souzvuku, takový dar nemá každý. On totiž hlas druhého člověka a ten souzvuk človíčka někam táhne a posouvá, tak to prostě je a funguje to. Takže by se´s mohl vypracovat i sám, bez kapely či sboru.
Závidím ti ten hlas. Dá se na něm nekonečně pracovat. Basy přijdou s věkem, falset si vycvičíš.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
gembec

Příspěvek od gembec »

Daidaleus píše:A znovu se musím omluvit že to není na Soundcloadu, je to opět na uloz.to, ale útěchou budiž že to má jen 2 Mega :roll: .
http://uloz.to/xwqkLt2G/video0087-mp3

Děkuji všem předem za názory.
ako celok fajn, gitara-priemer, ale spev a hlas neni spatny aj ked mne sa lubia tvrdsie hlasy, rock -- metal. ale ten song je strasna nuda- 4 akordy dookola (po pol minute som to musel vypat inak by som zachrapal).
Frostys

Příspěvek od Frostys »

martina72 píše:
Frostys píše:Z čeho konkrétně ti bylo smutno? :)
Jinak je to tak, jak říkám. Zpíval jsem si jen tak potichu (jako na první nahrávce) občas při hraní na akustiku, abych se naučil zároveň hrát a "zpívat". Teď jsem dostal chuť se naučit zpívat, tak si tu krákám :)
...
Závidím ti ten hlas. Dá se na něm nekonečně pracovat. Basy přijdou s věkem, falset si vycvičíš.
Hehe, díky. Nějak se mi ale nechce věřit, že bych měl až tak zázračné základy, na kterých bych mohl stavět :) Snažit se samozřejmě budu.
whiteplayer3d

Příspěvek od whiteplayer3d »

Tak jo, rozhodl jsem se dát sem svůj vůbec první zaznamenaný pokus o zpěv, ať je sranda :D
Jen prosím, neberte to moc vážně, vím že tu převažují spíše zkušení hudebníci a proto bych chtěl slabší povahy varovat, aby zvážili zda si následující nahrávku pustí, těm odvážnějším doporučuji stáhnout zvuk na sotva slyšitelnou úroveň :D

S trénováním "zpěvu" jsem začal před 2 dny, protože hraji prvním rokem na kytaru, rozhodl jsem se zkusit i ten "zpěv" :) Jen bych chtěl znát Váš názor, zda-li mám pokračovat případně co trénovat, nebo jestli to mám rovnou zabalit a vrátit se k sólové kytaře... :mrgreen:

https://soundcloud.com/honza-marek-1/love-me-tender
Close your eyes and open your mind...
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

honzamarek zpívá pěkně, mohl by si zlepšit výslovnost, ale to přijde časem samo, frázování v Love me ... je dobré. Nechť si zkusí nahrát (všechny nástroje) a nazpívat (hlasy) celé Nothing elese ... je to jednoduché a honzamarek bude mít radost. A my, zdá se, také.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
gembec

Příspěvek od gembec »

whiteplayer3d: mne sa to lubi, mas dobry hlas, ked popracujes tak to isto pojde.
whiteplayer3d

Když jsem sem vlkládal svůj příspěvek, vůbec jsem z toho neměl dobrý pocit, příspěvek jsem prve smazal, ale pak jsem si řekl, že je to přece jen anonymní, tak proč to nezkusit...

Ještě štěstí, že v místním foru není hvězdná pěchota, bezpochyby bych obsadil hned první příčku :mrgreen:
Vím že pravda je někdy krutá, ale i tak Vám oběma moc děkuji za soucitnou pochvalu. :D

Je škoda že jsem se zpěvu nezačal věnovat dříve, teď už s tím pravděpodobně moc nenadělám :?
Ale tak do kempu by to mohlo stačit :D
gembec

Příspěvek od gembec »

whiteplayer3d píše:Ještě štěstí, že v místním foru není hvězdná pěchota, bezpochyby bych obsadil hned první příčku :mrgreen:
Vím že pravda je někdy krutá, ale i tak Vám oběma moc děkuji za soucitnou pochvalu. :D
to je dobre toho sa drz, ze si o sebe moc nemyslis, to tak byva, ze ten kto umi byva skromny a ten kto neumi robi zo seba majstra sveta. jasne, ze to neni jak pavaroti alebo kto ale mas dobry hlas, to je zaklad.
petr.t.m.

Příspěvek od petr.t.m. »

whiteplayer3d píše:Ještě štěstí, že v místním foru není hvězdná pěchota, bezpochyby bych obsadil hned první příčku :mrgreen:
Je škoda že jsem se zpěvu nezačal věnovat dříve, teď už s tím pravděpodobně moc nenadělám :?
Ale tak do kempu by to mohlo stačit :D
Tak s oběma tvrzeními bych si dovolil zásadně nesouhlasit. Intonace a cit pro tón lepší než u mnohých tu i jinde. Barva hlasu (i přes to co zmiňuju následně) pěkná. Jedno zásadní doporučení - mám totiž pocit, jako bys chtěl jaksi napodobit Elvise v jeho zvuku, tónové kvalitě (ať už vědomě či nevědomě), což vede ke snaze o jakousi "hlubokou" barvu hlasu a následně k nehezkým tónům - to je špatně, nenapodobuj hlasy jiných !!! Hledej svůj vlastní přirozený hlas, který je sám dost hezký. Nesnaž se jej nějak barvit, tím mu jen uškodíš. Vše musí jít lehce, jakoby samo. A najdi někoho (myslím tím učitele, kouče) kdo Ti ten Tvůj vlastní hlas pomůže najít. Potenciál máš dost dobrý. Hodně zdaru a štěstí ( i toho je potřeba).
whiteplayer3d

Moc všem děkuju, dali jste mi chuť se začít zajímat o zpěv a pokusit se ho trénovat :)
Dosud jsem neměl se zpěvem žádné zkušenosti (když nepočítám hudební výchovu na základce, kolektivní zpěv u ohně nebo optimistickou náladu ve sprše :D ). Ano, trošku jsem se snažil "zkroutit" hlas podle jeho, už se tomu začnu vyhýbat.

Prozatím se budu snažit vystačit si s volně dostupnými lekcemi zpěvu na YT, nevím jestli je možné v mém věku (18) ještě na hlasu něco "podstatnějšího" změnit, ale zkusím na tom zapracovat, za zkoušku nic nedám. Ještě jednou všem moc děkuju :)

Mám jeden dotaz, chtěl bych se zeptat, jak zjistím pomocí zpěvu, zda mám hlasivky v pořádku?
Mám podezření, zda nemám poškozené, kvůli občasnému pokašlávání (je fakt, že od té doby co jsem "začal zpívat", už se mi to neděje), navštívím ORL, ale četl jsem že to lze zjistit i pomocí lehkého hlavového tónu, jak takový tón zní? Mohu někoho poprosit o ukázku nebo o odkaz na písničku či úsek písničky, který je v tomto tónu zpívaný?
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

V osmnácti letech se samozřejmě dá s hlasem pracovat dále, stejně jako v padesáti. Je dobré, že už jsi zmutoval, to přechodné období je trýznivé. Teď najít pro tebe tu pravou polohu. Je dobré se učit na cizích vzorech, ale není ouplně fajn se snažit o něco, co nejsi. To vede jednak k mírnému poškození hlasivek (většinou ne nevratnému) a často také k frustracím (neuzpívám to, co můj idol). Obojí je zbytečné. Od idolů si neber hlasový rozsah, ale výraz a frázování, to lze zkoušet i při trasposici toho partu (což jinak naprosto zavrhuji, písnička je tím zničená). Ale jako cvičení to lze. Rozsah půjde dolů tím, jak budeš stárnout a bude si to sedat. Nahoru půjde technikou. Pokud nebudou tenorové výšky, pomůžeš si falsetem, to se cvičit dá.
Nu, a pak si najdeš to své. Nakonec budeš hrát a zpívat převážně svoje skladby, to, co ti tvoje srdce a plíce a hlasivky umožňují, to, co ti velí tvůj temperament. Budeš sám sebou a bude to fajn.
Zpíváš dobře!!!

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

whiteplayer3d píše: Mám jeden dotaz, chtěl bych se zeptat, jak zjistím pomocí zpěvu, zda mám hlasivky v pořádku?
Mám podezření, zda nemám poškozené, kvůli občasnému pokašlávání (je fakt, že od té doby co jsem "začal zpívat", už se mi to neděje), navštívím ORL, ale četl jsem že to lze zjistit i pomocí lehkého hlavového tónu, jak takový tón zní? Mohu někoho poprosit o ukázku nebo o odkaz na písničku či úsek písničky, který je v tomto tónu zpívaný?
Většina učitelů zpěvu požaduje po svých žácích, aby se nejprve stavili na ORL a nechali si hlasivky vyšetřit. Jistě pro to mají nějaký důvod a na tvém místě bych se tomu nebránil :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
petr.t.m.

Příspěvek od petr.t.m. »

whiteplayer3d píše: Prozatím se budu snažit vystačit si s volně dostupnými lekcemi zpěvu na YT, nevím jestli je možné v mém věku (18) ještě na hlasu něco "podstatnějšího" změnit, ale zkusím na tom zapracovat, za zkoušku nic nedám.
YT Ti neřekne co děláš špatně, neřekne Ti jak to udělat v Tvém konkrétním případě dobře, neporadí cvik, který by řešil právě Tvůj konkrétní problém, protože každý má s hlasem jiné problémy, co jednomu jde samo a ani o tom neví druhému dělá obrovský problém. Staré známé pravidlo je, že špatně prováděný cvik je horší než žádný. A kdo Ti řekne že něco děláš špatně? Jen někdo kdo Tě slyší a ví jak to má správně znít. Někdo Ti musí říct jaká konkrétní cvičení máš provádět aby řešily problémy Tvého hlasu a musí Tě pohlídat, zda ta cvičení provádíš správně.
A 18 je téměř ideální věk na to začít se učit zpívat.
whiteplayer3d

Moc všem děkuju za všechny rady, nevím jak vám mám poděkovat :)
Netušil jsem že se dá s hlasem nějak výrazněji pracovat i po zmutování. V budoucnu určitě zvážím nějakého učitele. Ale musim říct, že pro rodinu bude můj zájem o hodiny zpěvu šok, protože jsem vcelku zamlklej člověk :D

Večer sem zkusím dát nahrávku zpěvu barytonem (teprve před týdnem jsem se od jednoho hudebníka dozvěděl jak se říká zpěvu, kterým si občas zpívám), zajímal by mě váš názor, jestli je to pro můj hlas dobrý směr kterým jít nebo ne :)
Jen s nahráváním musím vyčkat, až se vyprázdní barák :mrgreen:
petr.t.m.

Příspěvek od petr.t.m. »

whiteplayer3d píše: Netušil jsem že se dá s hlasem nějak výrazněji pracovat i po zmutování.
Večer sem zkusím dát nahrávku zpěvu barytonem (teprve před týdnem jsem se od jednoho hudebníka dozvěděl jak se říká zpěvu, kterým si občas zpívám), :mrgreen:
Ad první poznámka: :D :lol: Velké množství velkých pěvců minulosti i současnosti se začalo učit zpívat kolem dvacítky i později, a dotáhli to až na vrchol. Franco Corelli například až do svých třiadvaceti nevěřil, že má hlas. Martha Mödl za4ala se studiem zpěvu v sedmadvaceti, Marcelo Alvarez taky někdy těsně před třicítkou atd. atp. Jistě čím dříve se začne, tím líp, ale u mužů zvláště skutečně lépe teprve až po ukončené mutaci. Věk máš opravdu ideální.
A "baryton" je typ hlasu, střední (co se polohy, výšky týká) mužský hlas.
A nakonec: s tím učitelem bych nečekal až časem (pokud to myslíš se zpěvem vážně), sám se totiž můžeš "naučit" spoustu chyb a nešvarů či přímo závažných chyb, které Ti pak mohou dělat čím dál větší problémy, a které jak se ti dostanou pod kůži, se strašně těžko napravují a odstraňují i za pomoci dobrého učitele.
whiteplayer3d

Aha, to jsem netušil :shock: (Ono toho bude víc co netuším :mrgreen: )
Zkusím v nejbližší době nějakého sehnat :) Děkuju za všechny informace.
V nejbližší době zkusím nahrát i ten baryton, nikdy jsem nezpíval před veřejností, takže to bude premiéra :D
Frostys

Příspěvek od Frostys »

https://app.box.com/s/90rpmsnt1tu2afnbbus6

Něco jsem si nahrál pro své potřeby. Můžu se ale podělit, ať máte co kritizovat :)
Kosci

Příspěvek od Kosci »

Frostys píše:https://app.box.com/s/90rpmsnt1tu2afnbbus6

Něco jsem si nahrál pro své potřeby. Můžu se ale podělit, ať máte co kritizovat :)
Celkem paráda hele, mě se to líbí. Jen někde je to dost falešně.
whiteplayer3d

Tady je ta ukázka, nejspíš to bude znít směšně :D

Samozřejmě s Nessun Dormou to nemá nic společného, jen jsem udělat ukázku barytonu, pokud tomu tak můžu říkat :mrgreen:
https://soundcloud.com/honza-marek-1/nessun-dorma-demo

Je tu někdo kdo umí zpívat baryton a poradil by mi, jak ho trénovat? :)

Chtěl bych zkusit tohle......časem :D
http://www.youtube.com/watch?v=eh9WayN7R-s
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“