Preamp + zesilovač

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
Ralis

Preamp + zesilovač

Příspěvek od Ralis »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by šla vyřešit kominace ( viz příloha ) . ? Potřebuji to na sluchátkové hraní v bytě. :wink:
Děkuji
odkazy na příslušenství:
Předzesilovač:
http://kytary.cz/hartke-vxl-bass-attack/HN107803/
Zesilovač:
http://www.shop4djs.com/m-audio-6/m-aud ... zi_heureka
Přílohy
forum.jpg
- SQUIERbyFender Precision Bass OW -
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Re: Preamp + zesilovač

Příspěvek od whisoure »

tyto dvě krabičky za sebe mi přijdou zbytečný, jsou to oba předzesilovače jestli se nepletu. zapoj to rovnou do toho Attacku a myslím, že by to mělo hrát v pohodě.
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Ralis

Příspěvek od Ralis »

právě kdy to zapojím na sluchátka přímo do OUTPUTU u toho Harke předzesilovače....tak mi z toho leze signál hrozně tichý a především pouze do jednoho sluchátka... :-/
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Na sluchátkové hraní bych si spíš pořídil nějaký (levný) multiefekt se stereo výstupem. Nebo zkusit Behringer BDI21 (ten má ale taky mono výstup). Každopádně ten preamp Hartke bude v obou případech zbytečný.
Ralis

Příspěvek od Ralis »

já právě ten preamp Hartke už mám doma, jelikož ho využívám na konzertování, takže bych potřeboval něco s čím ho spojit :-/
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ralis píše:já právě ten preamp Hartke už mám doma, jelikož ho využívám na konzertování, takže bych potřeboval něco s čím ho spojit :-/
To není problém. Prostě ho zapojíš před multiefekt, i když to bude k ničemu :-)

Pak mě napadá koupit nějaký mini-mixážní pult - to by mělo výhodu v tom, že si můžeš k tomu hraní pustit i nějakou nahrávku.
Ralis

Příspěvek od Ralis »

takže myslíte, že by ten zesilovač od M-AUDIO byl k ničemu? Ten Mix-pultík mi ten zvuk ale nezesílí ne?
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ralis píše:takže myslíte, že by ten zesilovač od M-AUDIO byl k ničemu? Ten Mix-pultík mi ten zvuk ale nezesílí ne?
Ten M-Audio asi nebude vhodným řešením. Já třeba používám v kapele Behringer GDI21 přímo do mixu. Mix ti to zesílí. Navíc pro něj v budoucnu najdeš i víc využití.

V rámci investic bych ale volil bazarový multiefekt za pár stovek - Hartke si můžeš nechat na živé hraní, na domácí cvičení postačí i ten multiefekt.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Dle způsobu použití bych volil mezi malým mixpultem a multiefektem.
Do mixpultu by se dal připojit i jiný zdroj zvuku, do některých multiefektů taky.
Osobně se přikláním k rottenově verzi s multiefektem. Už jen proto, že vidím přínos v kompresoru.
Hartke preamp neznám, ale je možné, že bude znít lépe než simulace.
Na bazaru jsou z levných Korgy a za Zoom B3 za 3 tisíce.
Doma bys mohl hrát v zapojení preamp - multiefekt - sluchátka, na živé hraní bys první dvě místa třeba prohodil.
Jaký máš rozpočet?
Co hraješ?
Dá se to řešit i tak, že bys preamp prodal a pořídil bys třeba Line 6 POD X3 Live, který je levný, zvukově dobrý a má vše co bys v životě mohl potřebovat.
Ralis

Příspěvek od Ralis »

...no uvažuji o prodání preampu, ale moc se mi nechce :-/ hraji vše možné ( punk-rock,metal,jazz asi nejvíce ) , ale ten mix pult to se mi i celkem zamlouvá :) ale ještě uvidím...jinak díky moc všem za rady, odpověděli jste mi přesně to co jsem potřeboval, hlavně rotten77 , ale i všichni ostatní , děkuju
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Já používám VOX amplug Bass (http://www.audiotek.cz/product-33924-vox-amplug-bass).
Ten si doma připojím buď přímo do basy, pokud potřebuju byý mobilní a cvičit třeba po zahradě.
Nebo ho strkám rovnou do Dunlop MXR M80 Bass D.I. (http://www.audiotek.cz/product-14585-du ... -bass-d-i-)
V obou případech hraje bez problémů. Sluchátka mám KOSS Porta Pro

Výhodou tohoto řešení je, že do VOXe můžu připojit MP3 přehrávač s cvičit s nahrávkou.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ještě tady nepadla možnost pořízení Vox AmPlug Bass. Používám jej doma a jsem maximálně spokojen. Hlavní plus je pro mě ta minimálnost. Žádné dlouhé kabely a vázání se ke krabičkám na podlaze. Prostě to zapojím do basy, do toho sluchátka, případně i mp3 s backing tracky a hraju. Navíc u toho můžu volně chodit po bytě a dohlížet na dcerku.

Edit: dzzerza o minutu rychlejší :)
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Tak to vypadá ze jsem byl s Voxem o minutu rychlejsi :-)

Jeste doplním druhou moznost domácího panelakoveho cviceni které obcas pouzivam: TASCAM GB10
http://www.audiotek.cz/product-44215-tascam-gb10

Neni tak mobilni jako VOX, ale zase umi zpomalit podehravku, transponovat, udelat smyčku, ma v sobe ladicku, efekty a, umi nahravat.
Ve srovnani s VOXem ale nema tak prijemny zvuk - holt digital :-).
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Vox Amplug Bass zase ja rozhodne nedoporucuju.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Možná by stálo za to uvést i nějaký důvod, díky.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hendrek píše:Možná by stálo za to uvést i nějaký důvod, díky.
Uz jsem to tu myslim nekde psal.
Lacine zpracovani, vcelku sumi, zvuk je takovy zahuhlane tence tupy (nedokazu presne popsat) s jakousi ozvenou nebo co (ne, neni to basou), nechapu pritomnost zkresleni.
Pro nouzovky do sluchatek at si to nekdo klidne koupi, ja se jenom citim povinovan rict, ze znovu bych do tehle hracicky penize neinvestoval.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ok. Asi to bude o osobních preferencích. Já se zvukem problém nemám, tři kolečka poskytují dostatečné možnosti, jak šumění eliminovat. Přítomnost zkreslení vítám, a pokud se to nepřežene s gainem, tak je celkem příjemné. Taky bude záviset na sluchátkách, která používáš. Klidně bych ho koupil znovu, kdybych jej pozbyl. Neznám jiné lepší mobilní cvičítko.
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Mam to podobne jako Hendrek. Zvukove mi VOX vyhovuje ve spojeni s KOSS Porta Pro.
Šum je neznatelny a kdyz to srovnam s druhym cvicitkem TASCAM GB10 tak VOX urcite vede.

Nemas KIWI nejaky spatny kus?
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

dzzerza píše: Nemas KIWI nejaky spatny kus?
Tezko rict. Ale jsem zvykly, ze jsem v tomhle celkem sam, vsichni tu hracku celkem pochvaluji.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“