Kytary danelectro...

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary danelectro...

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Joey píše:
impact píše:
*Twisted.Brother* píše:http://www.musiccenter.cz/Danelectro-59 ... erie:27605
Znáte? Nevítej aky to má zvuk? vypada to velmi zajimave..
Jsou to reissue starejch Danelectro kytar, který byly ve svý době něco, jako je dnes Behringer - ultra-levné modely. Mají takový plechový zvuk, prefektní na určité styly hudby - surf, blues, rock...
Co to je??? Nemáš nějakou ukázku?
http://www.youtube.com/watch?v=9UmmbF1Zyvk
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Áha :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Tonda

Příspěvek od Tonda »

In My Time Of Dying na Physical Graffiti je nahraná na Danelectro.
Dobrá ukázka jak zní - slide na začátku.

Možná i Kashmir, každopádně tyhle 2 věci hrál na Dano živě + některý další (který jsou v jiným ladění - třeba Black Mountain)

Pageovo Danelectro 59 DC je složený ze 2 kytar a má bridge Badass.

http://cubanology.com/Top20RockGuitar/i ... Page20.jpg

Page is God :twisted:
I´m wheels... movin´wheels
weselow

Příspěvek od weselow »

Já sem teďka viděl toto:

http://www.youtube.com/watch?v=ITmmZahE6qU
http://www.youtube.com/watch?v=ZgntzxpP ... re=related

a dost mě to zaujalo. Dřív sem po tom tak trochu koukal, co to může bejt, ale teď se mi to fakt líbí. Je pravda, že ten zvuk na týhle nahrávce dělá i efekt, kterej tam Page má (mimochodem nevíte jakej?), ale jinak je to super. Přemejlšim o kytaře v týhle cenový hladině a uvažuju i nad tímto, ale bojim se, že to bude prostě moc specifický a každopádně si to asi těžko někde ozkoušim :(
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Jestli si z Brna tak ho mají v Audioteku :wink:. Držel sem to v ruce a je to dost lehký, pak mě docela vzalo to, že sme s mackem nenašli díru pro přístup k snímačům. Bohužel sem na to nehrál ale tipl bych si že zvukově to bude podobné teleti. BTW: Mě se to taky moc líbí :).
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

No právě podle mě je to specifický až až. A nepředpokládám, že si tady většina z nás nekupuje kytaru "na jednu písničku" kvůli zvuku. :)
Ale zas tak strašný to nebude. Hodně do telátka. A hodně ais dělají ty snímače. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
weselow

Příspěvek od weselow »

No, sem z Mostu, takže pro mě připadaj v úvahu jenom Cítoliby a Praha. :D Jako já nejsem zrovna metalovej typ, co se týče hraní, ale i tak se bojim extrému. Zase když si koupim Corta X-11, tak se bojim takovýho univerzálního nevýraznýho zvuku, možná to Danelectro bude ono...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

weselow píše:No, sem z Mostu, takže pro mě připadaj v úvahu jenom Cítoliby a Praha. :D Jako já nejsem zrovna metalovej typ, co se týče hraní, ale i tak se bojim extrému. Zase když si koupim Corta X-11, tak se bojim takovýho univerzálního nevýraznýho zvuku, možná to Danelectro bude ono...
Tak zkus strata nebo tele. To by mohlo být trochu univerzálnější. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
weselow

Příspěvek od weselow »

Strata HSS Stagga mám :lol: a tele je proklatě hnusná kytara.

EDIT: Navíc v týhle cenový kategorii se to nesežene...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Smrťokvítek píše:
weselow píše:No, sem z Mostu, takže pro mě připadaj v úvahu jenom Cítoliby a Praha. :D Jako já nejsem zrovna metalovej typ, co se týče hraní, ale i tak se bojim extrému. Zase když si koupim Corta X-11, tak se bojim takovýho univerzálního nevýraznýho zvuku, možná to Danelectro bude ono...
Tak zkus strata nebo tele. To by mohlo být trochu univerzálnější. :wink:
Tak mě napadá co je univerzálnější asi strat než tele ne? Ikdyž s tím teletem - John5 na to drtí metal, někdo elektické country a Page se Strummerem rokenrol tak teda nevim :roll:

Jan Kaplický 1937 - 2009
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

tele jeste do bluesu :wink:
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Martin656 píše:tele jeste do bluesu :wink:
No asi jo ale neni to moc rozšířený asi tak jak v tom metalu :lol:

Jan Kaplický 1937 - 2009
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

dneska sem na ní hrál a musim říct, že super, jenom mě zarazily docela slabý snímače...čekal jsem, že to budou originály, ale ne...Jinak ty prodavači říkaly, že ta kytara je dělaná z kelímků od jogurtů a krk z petfalšky, ale mě se to líbilo... :) A řikaly, že originály stojej i 60 000, ale já nikde žádnej originál teda nenašel...a hlavně v čem by byl lepší...kvalitnější plast?? :P
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak plast bych tam opravdu nehledal... Snímače jsou ultraslaboučké, ale to k tomu patří, tvoří to ducha kytary. Originály se dnes už nevyrábí - a to dost dlouho, nic jinýho než tyhle reissue nenajdeš. Na bazaru jsem to nikdy neviděl - kdo má, tak asi z ruky nepustí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

[quote="Nero"]Tak plast bych tam opravdu nehledal...

Pozor doporučuju si přečíst tohle z čeho to je http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2009/
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Krk = javor, hmatník = palisandr
Tělo = masonite, což je překližka bez lepidel a jiných pojiv
A že tam je lemovka z umělé hmoty přes luby, to mi nepřijde směrodatné - opravdu to je jen páska, říkat tomu luby a povídat, že je tělo z plastu, to je podle mě až moc přehnané.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

Nero píše:Krk = javor, hmatník = palisandr
Tělo = masonite, což je překližka bez lepidel a jiných pojiv
A že tam je lemovka z umělé hmoty přes luby, to mi nepřijde směrodatné - opravdu to je jen páska, říkat tomu luby a povídat, že je tělo z plastu, to je podle mě až moc přehnané.
máš reht,ale říká se tomu tak hodně no,že je to plastová kytarka
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Vyber materialu je vskutku pozoruhodny
Kdybych slysel o "plastove" kytare z preklizky bez pojiva se slabymi snimaci, rekl bych si, ze to vyrobil muj bracha z televize, kterou vyhodil z okna, a ze to bude hrat jako porouchany Sovetsky tank do ktereho inzenyr nalil bezolovnaty benzin :)
Ale jak vidite, nenechme se unaset, i kytary z podivnych materialu mohou znit dobre.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak však se stačí podívat, kdo na tyhle šílenosti hrál. A není to zrovna málo slavných jmen. Ty kytary prostě mají kouzlo. Jistě že se současné verze nedají srovnávat s originály, ale pořád ten duch nástroje tam bude.

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hral na to nekdy nekdo neco hustsiho? vazbi to pri vetsim zkresleni? jak dobre to drzi ladeni? docela me ty kytay zacinaji zajimat :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“