Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: Homemade kytara

Příspěvek od kmensik »

Paráda to je, dle očekávání.
1. Zajímá mně krk, jaký jsi použil polotovar,
2. Odkud hardware - jaká je kvalita (bral jsem na ebay od iknmusic a z kvality jsem byl spíš smutný. Zámek ze zinku místo oceli, knoby z oceli místo mosazi, povrchy stříkané místo galvanizování, elektro součástky tak napůl OK. Příště raději zase Soller, přestože je to za trojnásobek. Je na ebay shop s korejskou kvalitou?)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Co se týče stopbaru tak to je nějaký úplně obyč čína. Kobyla je parádní galvanizovaná se závity na imbusy a ladící kolíky jsou taky galvanizované. Přepínač je (kupodivu) taky galvanizovaný, je celý v takovém černošedém chromu) Kupoval jsem to všechno zvlášť jediné co jsem měl už osvědčené z Včka byla ta wilkinson kobyla ta je fakt epesní. No a snímače jsou kalsické originální EMG 81/60 s celou elektronikou co k nim náleží.

Edit: Chtěl jsem se ještě zeptat jakou ložiskovou frézu používáte na zaoblení hran? Něco takového?
Obrázek
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Já používám přesně takovou. Mám dvě s menším a větším radiusem, je to nějaká podobná sada jako tahle http://www.ston-naradi.cz/index.php?sid ... shpid=2727, na takový občasný šolichání to bohatě stačí. Stejně to zaoblení pak člověk musí dojet a dočistit ručně.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Krásná práce! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
square

Příspěvek od square »

Pěkná práce, ten olej vypadá dobře.

Chtěl bych se zeptat někoho kdo má zkušenosti z mořením, mé jasanové tele je připraveno na barvu ale čarvená je docela taková narůžovělá a když přidám trochu mahagonu tak už to ztrácí tu červenou barvu. Pak sem se rozhodl pro zelenou "http://i273.photobucket.com/albums/jj22 ... 60a1cd.jpg" nadšeně jsem koupil mořidlo (bavím se o lihových) a ta vypadala jak nějakej brčál, přidal sem trochu žluté a už to opět ztrácelo čistě zelenou barvu. Co udělat aby barva byla dle představ :?: Děkuju za rady.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

-testovací vzorky nechat vyschnout (změní se) a přelakovat (změní se ještě víc), možná pak bude pod lakem červená fakt červená, ale ta moje je taky dorůžova razítková.
-míchat a míchat, vrstvit mořidla, třeba 5x to vzít houbou
-přibarvit lak pro plnější vzhled.

Jestli teď máš i žluté mořidlo, přetři tu červenou ještě tím. Zelenou nemám rád. Přírodní mám rád.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Ne že bych chtěl něco vykecat, ale někdo tu staví. Koukl jsem náhodou na rajče a hele to, osma :lol:

klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Dan Rohanský píše:Ne že bych chtěl něco vykecat, ale někdo tu staví. Koukl jsem náhodou na rajče a hele to, osma :lol:

Ty chachare jeden, v původním plánu je překvapení. Dál už ni krok.
Mimochodem mi z toho od včerejška stojí péro.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Od toho je funkce tajný album :D Jinak, už mlčím 8)
jipaa

Příspěvek od jipaa »

Rychlá otázka: Bude lepší BaCH krk nebo Squier?
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Viděl bych to na stejné úrovni, bude záležet jak si s ním dal číňan záležet (možná, že u bachu bych čekal trošku lepší zpracování, ale třeba zabrousit pražce nebo tak neberu jako velký problém). Z jakého squieru je to krk? Affinity, Bullet?
jipaa

Příspěvek od jipaa »

Classic Vibe, Telecaster
ale zas je to nový vs. bazar, no...
Affinity Strat, Harley Benton GA5H, 112 box (Eminence Texas Heat) | Epi Viola, Hocke Bass 100
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Pokud jsou pražce dobře osazené tak perfektní zabroušení tě vyjde u kytaráře tak na 300. Takže to není nic strašného a krk úplně v klidu poslouží.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jestli je to CV tak by to možná mohlo být lepší než ten bach, záleží jak hodně jsou jeté, hlavně, aby byly dobře osazené, ale to nebývá nějak častý problém u CV. Přebroušení potom vyjde na těch pár stovek co píše Mastr. Pokud se i s přebroušením dostaneš na cenu nového bachu nebo dokonce pod, tak asi není co řešit. Jen ho zkoukni, aby byl rovný apod.
jipaa

Příspěvek od jipaa »

Píše 2009, pražce v dobrém stavu.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on
No jen jsem tak brouzdal a napadlo mě jestli by třeba toto nebyl dobrý kup. Nemám nic rozdělanýho a nespěchá to...jenom že bych ho měl...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ten CV krk od Kena je vpohodě - chtěl sem ho koupit ale nakonec nezbyly prachy takže s chutí do toho ;-)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tyjo 1500 ale bez mechanik, to je nářez. Za to koupíš celou kytaru v zastavárně či na bazaru. Originál Ibanez S-470 mě stál 1300+200 pošta.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... =25&order=

EDIT: Jinak jsem to sem dal, kdyby se někomu hodil, nebyl jsem u klávesnice, tak jsem sem dal jen odkaz.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

tak tohle je mazec :D :D :D to by mě zajímalo odkud tohle všechno má
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Taky mě to zajímalo...
kolega to v německu montoval, a něco vždycky zbylo
:D
Škoda, že 5. a 6. krk zprava už není. Ten 5. by se mi docela líbil ;)
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“