Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
respectdejff

Kritika na zvuk, techniku apod.

Příspěvek od respectdejff »

Ahoj,
chtěl bych se zeptat jak Vám zní to solo Comf Numb, mám tam chyby ale jde mi spíše o rady proč to zní falešně, jak zlepšit techniku apod. přijde mi že ve výškách to vřeští. Použil jsem Cort G254, Digitech RP55 a Ibanez G15. Myslíte že může mít zásadní vliv výměna zesilovače ? Cvíčím doma tak používám 15 Watt, ale můžu si sehnat 30 Watt jde mi hlavně o výsledný zvuk. Ten multiefekt ač tu na něj čekám hodně negtivní ohlasy mi mnohonásobně zlepšil zvuk. Solo je zde https://soundcloud.com/opiciprdel Děkuji
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 28.08.2013 12:07, celkem upraveno 3 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Nezakládej nová duplicitní témata navíc ve špatné sekci, díky.
Frostys

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Frostys »

K samotnému zvuku se vyjadřovat nebudu, taky ten zvuk stále hledám (ale v Amplitube).
K samotné hře: Rytmus dost mimo, bendy přetahuješ nebo nedotahuješ, proto to zní falešně.
respectdejff

Jo koukam na to, že máš pravdu, budu si muset vylepšit teda bend techniku, a rytmus taky vim, to dycky hraju jako prase.....spis mi šlo hlavně o tu faleš a obecně mi přijde, že to docela dost řeže do uší ten zvuk....Nicméně bych se ještě rád zeptal, v hodně písních sem se setkal s bendem na basovým E. Jak mam proboha tahat E strunu o tón když vyjede mimo pražce a vytlumý se
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

O tón je to těžký, ale trik spočívá v tom, že jí nebudeš tahat ven z hmatníku ale dovnitř, stejně jako ostatní opletené struny (je to o něco snazší).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já bych neřešil barvu tónu, ale v prvé řadě techniku hry. Až to zahraješ čistě a rytmicky správně, pak můžeš řešit, jak si pomoct výměnou HW vybavení a jeho správným nastavením.
respectdejff

Technika a co teda primárně, bend a dál ?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Základy. Hlavně rytmus. Pak až pokračuj složitějšíma věcma, třeba bendováním. Bez toho, abychom viděli např. na videu, co děláš špatně, ti tu moc neřekneme.
respectdejff

Ti pošlu jinou písničku, v jinejch rytmus docela mám, problém je, že se na kytaru učim sám, legato, hammering, tapping, flazolety zvladam
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nejjistější je najít si učitele. Vřele doporučuji. Než se naučit spoustu zlozvyků a pak se zaseknout, protože technicky náročnější věci nezahraješ bez správných základů.
respectdejff

https://soundcloud.com/opiciprdel přidal jsem tam dvě skladby je to nahraný na rychlo mobilem, j tu už rytmicita lepší ? ve sloce kolikrát roblém nemam, ale sóla mi nejdou
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bendování nedotahuješ, máš to pod tónem, proto to zní falešně. Ale to bys měl přece slyšet sám, není-liž pravda?
respectdejff

Jo je to dycky tak o 1/4 tonu jinde no :(
Filas Music
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas Music »

Hendrek píše:Bendování nedotahuješ, máš to pod tónem, proto to zní falešně. Ale to bys měl přece slyšet sám, není-liž pravda?
Je patrné, že je začátečník.. tohle nemůže ještě vnímat, má plnou hlavu jiných věcí tak samo, jako ještě nevnímá, že má rozhozenou rytmiku, že nepracuje s tónem atd.
Obrázek
respectdejff

Hraju každej den přes rok, jako že to nezní správně a ujiždí to, to slyšim opravdu v pohode, hold musim víc trenovat a bejt přesnější :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Filas Music -> V prvním postu píše, že to má falešně, tudíž to slyší. Na to jsou nahrávky dobré, člověk slyší chyby lépe, než při samotném hraní. Nahrávky pak může zpětně analyzovat, od toho se odpíchnout a chyby odstranit cvičením technik, které mu činí potíže.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Kamos z kapely heebie jeebies nas poprosil,abychom udelali cover jedny jejich pecky na takovou kompilaci co pripravujou

https://dl.dropboxusercontent.com/u/585 ... tar_m2.mp3

original je zde (sesty track v playlistu) http://bandzone.cz/heebiejeebies
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

fixja píše:
DJ Murano píše: Jednu otázku: Ten zpěv je taky homemade?
Co znamená, že zpěv je "homemade"?
Pastor: Jo, díky, mělo to být inspirované syrovostí Jacka... Přeci to je poznat. :)
No ptám se jestli je to vlastní, nebo staženej samplík. Pakliže vlastní, tak tomu vážně není co vytknout :)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
fixja
last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou

Příspěvek od fixja »

DJ Murano píše:No ptám se jestli je to vlastní, nebo staženej samplík. Pakliže vlastní, tak tomu vážně není co vytknout :)
Můj zpěv to není, ale je to zpěv zpěváka naší kapely. Všechno jsme složili, nahráli a nazpívali my. Jinak díky za pochvalu, potěší... :)
Jak si to ale pouštím s odstupem, tak to vnímám úplně jinak, pár věcí bych nejradši předělal... No uvidíme co dál...
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Jediná "česká" věc na tom je trošičku styl hry klávesáka, ale jinak celkově to fakt zní jak ten syrovej americkej blues :) uplně se mi vybavil film Nespoutaný Django

Ten zpěv se mi na tom ale vážně líbí nejvíc :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

fixja píše:https://app.box.com/s/67f8vas1hhe1ubpf1pqi - naše dvoudenní počínání, jak to vidíte/slyšíte? :)
Strašně mě to baví! :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“