Jsem "šťastným" majitelem kytarového komba Fender Frontman 212r. Ovšem co ďábel nechtěl, zachtělo se mi po možnosti upravit si zvuk dle svého gusta. Mít širšípaletu možností, konečně si trochu zablbnout s vestavěným harmonizérem (dát trochu odpočinout druhému kytaristovi, kterého neustále buzeruji s intervaly), pohrát si konečně s kvákadlem (pokud by vyhrál Spider, plánuji i nožní přepínač) a získat průraznější zkreslení, kterého se Fenderu toliko nedostává.
Po tom co jsem slyšel zvuk 30W verze Line 6 Spider, dostal jsem chuť Frontmana zahodit a pořídit si něco z jejich výrobního pásu.
Kam to potřebuji?
- primárně zkušebna, popřípadě malé pódium
Na co to chci?
- na tvrdší styl, můj repertoár kmitá někde mezi metalcore, těsně míjí hard rock a sklouzává někam power metalu, jednou rukou opřený o zálibu v neoklasice (mírně kulatější, hutnější tón, ovšem žádný neurčitý blivajz, pilka jen výjimečně), ovšem nepohrdnu ani blues a zajímavý čistý kanál vůbec není na škodu - tedy variabilita zvuku celkem podstatná
Na co to nechci?
- nepotřebuji miliardy zbytečných pazvuků, ale tak co nadělám; také fandím jednoduchosti (což bude v tomhle výběru trochu problém)
Můj rozpočet končí někde na 12k. Plán je - buďto pořídit multiefekt a zachovat Fendera (zde padá otázka - jak to bude spolu znít?) Nebo pořídit Spider IV 75W s nožním přepínačem a Fendera poslat do světa.
Co myslíte? Jak by jste se rozhodli vy? Nebo je zde nějaká jiná, výhodnější možnost?
Tisíceré díky.