Ekvalizér

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
zilvart

Ekvalizér

Příspěvek od zilvart »

Ahoj, sháním grafický ekvalizér nejlépe 31 s tím, aby se jedněmi šavlemi ovládal najednou levý i pravý kanál. Nevíte zda něco takového existuje? Nedaří se mi nic najít.
pavel2
Odborník

Re: Ekvalizér

Příspěvek od pavel2 »

Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

pavel2 píše:Dělá se to: http://eshop.prodance.cz/deq60/d-82367/
Naprosto legendární přístroj.
Jen stojí za to dodat, že existuje jeho větší verze (delší fadery) DEQ 60L. Ten mě třeba vyhovuje ještě víc.
Navíc je to digitální mašina (ale tváří se jako analog), takže bacha na nahromadění více AD/DA převodů na jedné cestě.
LTH
zilvart

Příspěvek od zilvart »

Díky za tip. S pouze jednou řadou faderů také existuje?
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

S jednou řadou existuje (ale je to mono) viz. http://eshop.prodance.cz/eq351/d-95992/
Kdybych moooc kecal, opravte mě ;)
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Jo, stereo s jenom jednou řadou jsem neviděl (IMHO by to ani moc nenašlo univerzálního využití).
Ten ART, co uvádí vlk004 je sice celkem slušnej za ty prachy, ale šumí jako blázen.
LTH
vlk004

Příspěvek od vlk004 »

Teď mě tak napdlo, co ho použít do smyčky pro kytaru? dělají se vůbec spešl kytarový rackový ekvalizéry?
Kdybych moooc kecal, opravte mě ;)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

vlk004 píše:Teď mě tak napdlo, co ho použít do smyčky pro kytaru? dělají se vůbec spešl kytarový rackový ekvalizéry?
Speciálně kytarové jsem myslím neviděl, ale nevidím důvod, proč by nešel použít jakýkoliv jiný...

Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

rotten77 píše:
vlk004 píše:Teď mě tak napdlo, co ho použít do smyčky pro kytaru? dělají se vůbec spešl kytarový rackový ekvalizéry?
Speciálně kytarové jsem myslím neviděl, ale nevidím důvod, proč by nešel použít jakýkoliv jiný...

31 pásem (1 třetina oktávy) bych neviděl jako moc užitečný. Ale 15 pásem (2/3 oktávy) už bych viděl jako vhodný. Například ART EQ 341, jeden kanál pro čistý a jeden pro zkreslený zvuk (nebo já nevím co, podle toho, co vyhovuje). A optimalizovat vstupní úroveň vhodným zesílením/utlumením a to konkrétním zařízením (předzesilovač/útlumový článek), to podle zapojení řetězce kytarové aparatury. Například při přímém zapojení nástroje do EQ bys měl správně použít něco s Hi-Z vstupem a linkovým výstupem
LTH
zilvart

Příspěvek od zilvart »

Letho píše:Jo, stereo s jenom jednou řadou jsem neviděl (IMHO by to ani moc nenašlo univerzálního využití).
Ten ART, co uvádí vlk004 je sice celkem slušnej za ty prachy, ale šumí jako blázen.
LTH
Uplatnění je pro studiovou práci. Přepisuji skladby do notových partů, takže hůře slyšitelné nástroje potřebuji vytáhnout. a je pro mě zbytečné nastavovat každý kanál zvlášť.
Nakonec jsem tedy šáhnul po Behringeru a jejich DEQ2496, DEQ1024
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

zilvart píše:
Letho píše:Jo, stereo s jenom jednou řadou jsem neviděl (IMHO by to ani moc nenašlo univerzálního využití).
LTH
...
Nakonec jsem tedy šáhnul po Behringeru a jejich DEQ2496, DEQ1024
Zase zvítězilo nejlevnější řešení :evil: :cry:
Pokud ART šumí, tak Behringery jsou přímo generátory šumu.
hůře slyšitelné nástroje potřebuji vytáhnout. a je pro mě zbytečné nastavovat každý kanál zvlášť.
Tohle řešit EQ je hloupost
LTH
zilvart

Příspěvek od zilvart »

hůře slyšitelné nástroje potřebuji vytáhnout. a je pro mě zbytečné nastavovat každý kanál zvlášť.

LTH
Jak jinak bys to tedy řešil než s použitím ekvalizéru?

S tím šumem to není tak horký, při normální hlasitosti není vůbec slyšet.
Vedu to optikou do DEQ2496 (používám pro presety) a kabelem po digitálním výstupu do DEQ1024.

Tyto dva produkty jsou jediné, které splňovali můj požadavek... nastavovat jednou lajnou faderů oba kanály...
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

zilvart píše:

LTH
Jak jinak bys to tedy řešil než s použitím ekvalizéru?

...
Ekvalizérem ne, = změníš barvu nástrojů, leda že by jsi opravdu jen jemně dolaďoval celkový mix = změny do zhruba +/- 3 dB.
LTH
zilvart

Příspěvek od zilvart »

Ekvalizérem ne, = změníš barvu nástrojů, leda že by jsi opravdu jen jemně dolaďoval celkový mix = změny do zhruba +/- 3 dB.
LTH
Je pěkné poradit jak to nedělat, ale k tomu by bylo dobré dodat jak to udělat.
Díky
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hůře slyšitelné nástroje se odjakživa vytahují šavlí na mixu (=hlasitost), případně se jim pomůže kompresorem. V ideálním případě se naopak hlasitostně stáhne všechno ostatní 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Mám pocit, že se zilvart ptá na to, jak vytáhnout nástroj z již smíchané skladby, kdy nemá přístup ke všem stopám.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

zilvart píše: Je pěkné poradit jak to nedělat, ale k tomu by bylo dobré dodat jak to udělat.
Díky
".. je pro mě zbytečné nastavovat každý kanál zvlášť."
Když jsi nejlepší řešení již na začátku zavrhl, tak je to potom opravdu těžké :wink:
EDIT: pavlii ti navrhl použitelné řešení, ale jestli je složité nastavovat každý kanál zvlášť, tak pak se ke kompresi neuchyluj, můžeš tím víc pokazit, než vylepšit.
LTH
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Aha - trošku jsem se zamyslel - "každý kanál" je myšleno tím stereo párem - nikoli "každý nástroj". Separátní stopy k dispozici asi nebudou, viz první příspěvek tazatele (přepis do notových partů...). Pak půjde opravdu jen o to lépe slyšet (=odlišit) ten který nástroj od zbytku a na změně barvy v tom případě nesejde.

Takže pro tento účel je samozřejmě EQ použitelný (asi jako jediný způsob - ještě možná vícepásmový kompresor, ale to už je složitější na nastavování...).

Dík klobásníkovi 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“