Změna potenciometru na kytaře, aneb jak zesílit signál...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
qwer
Odborník

Změna potenciometru na kytaře, aneb jak zesílit signál...

Příspěvek od qwer »

existuje nejaka krabka ve stylu aktivnich snimacu? aby zesilila signal z kytary a prohnala ho lepe vsemi temi krabkami a x-metry kabelaze? jde mi o to, ze proste slysim rozdil mezi 4,5m kablu a 7m kablu + krabka... byl bych rad kdybych dosahl toho, aby tam nebyl ten utlum..

kabely mam planet waves... kdyz hraju pres jeden, tak je to ok, jakmile hodim krabku a kabely dva, tak se znatelne ztrati signal. prestoze krabka je TB...

a nebo by mohly pomoct jine potaky? mam ted 250, mam je vymenit za 500?

ten muj retezec mi prijde jak kdyby se trochu stahla clona na kytare, potreboval bych vic "presence", ale zaroven nechci, aby nejam moc vynikaly vysky... a ejak nevim, jak toho dosahnout.

no snad tady ty moje vymysly nekdo pochopi a napise nejakou radu :)
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

tak existují krabky jako Seymour Duncan SFX-1 Pickup Booster, Dunlop Micro Amp a ještě EHX Nano LPB1. Toto jsou vlastně malí předzesilovače, ale ten SD nakopne 6 - 25 dB, tak aby to zase nebylo moc třeba na čistej kanál na lampě se to už chová jako overdrive, nevím jak jsou na tom ty další krabky.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

jo já vlastním dunlopa - vykopnuítí do sól...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

od věci by nebyla ani ekvalizérová krabička...
Die Hard or Die Home
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Trao píše:od věci by nebyla ani ekvalizérová krabička...
přesně tak , já jí tam kvůli tadyhle tomu mám , nějakej pickub booster to je uplně na nic , akorát to máš víc nahlas to je včechno (zbytečně vyhozený prachy) , za stejný peníze si můžeš koupit ten ekvalizér (2 000.- )
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ok diky za rady. nejspis zkusim ten ekvalizer.

jeste by me zajimalo co to zhruba udela s kytarou kdyz vymenim 250k potaky za 500k
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jeste me napadlo - jak vlastne takovy ekvalizer funguje? - kdyz ho hodim pred krabice a necham na eq vse "stredu", tak dojde jen k zesileni signalu, ktery se snaze prodere pres vsechny ty kabely a nebo dojde jeste k nejakym vedlejsim efektum? fakt bych nechtel jakekoli potlaceni a nebo utlum zvuku - nesezere mi ten eq trochu signal a ten zbytek co zustane pak bude sice zesileny a muzu si s nim pohrat, ale uz by tam nebyla ta sirka? a nesumi tyhle krabky nebo nedelaji nejaky binec (samozdrejme neminim vytahovat jednotlive frekvence na max.)? no kazdopadne asi neco vyzkousim.

jaky eq byste doporucili. dival jsem se na MXR 6-ti pasmovy (2300), pak 7p. boss (2300) a na danelectro, ktere je nejspis kopii toho bosse a stoji 1250.

diky
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Greeg píše:
Trao píše:od věci by nebyla ani ekvalizérová krabička...
přesně tak , já jí tam kvůli tadyhle tomu mám , nějakej pickub booster to je uplně na nic , akorát to máš víc nahlas to je včechno (zbytečně vyhozený prachy) , za stejný peníze si můžeš koupit ten ekvalizér (2 000.- )
až nato že ten tvůj EQ má pů miliónů tahovejch potenciometrů a alektroniky jaks sviňa a to malý polovodičoví která ti narozdíl od boosteru ořeže zvuk jak sviňa
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak objednal jsem MXR 6-ti pasmovy eq...

z recenzi na harmonycentral se mi libil nejvice...

uvidim, vyzkousim. booster mam doma (funkce boost na BB-2 od Marshall) a tak uvidim, co bude lepsi...

objednal jsem taky 500K potaky misto tech 250K co tam mam ted. ty jsou ale origo fender a nevim kdy dorazi.. davam tomu tak 14 dni minimalne :-/

taky chci koupit nejakou pasku s mědí nebo neco takoveho a vylepit dutiny v kytare, protoze pocitam s tim, ze me kytara zacne s tema 500K brutalne sumet... ale snad to bude stat za to, vsude jsem se docetl, ze po vymene potaku ta kejtra prestane byt tak utopena a ze ji ani nepoznam... tak sem docela zvedavy.

jedine co me teda jeste zajima je tohle - jake kapacitory nebo co to je mam pouzit u tech novych 500K potaku? napajet tam ty same co byly na tech 250K a nebo tam dat nejake jine? a na co tam ty kondiky vubec jsou? vim o tom houby, jsem schopny si kytaru prepajet a lecco se da vycist, ale o tomhle jsem nic nenasel a elektrikarskym vzdelanim bohuzel netrpim :(
Naposledy upravil(a) qwer dne 24.12.2007 12:46, celkem upraveno 1 x.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

No tak kondenzátory sou jen ne poťáku tone myslim a sou tam právě proto že ten poťák s kondenzátorem ovlivňuje ten zvuk ne?Kdyby tam ten kondenzátor nebyl tak se to bude chovat jako volume poťák?Tak nějak se mi ti v palici srovnalo,ale nejsem si jist.Jinak já když přepájel,tak sem kodík ze starýho odpájel a přepájel na ten novej :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Red Bull píše:No tak kondenzátory sou jen ne poťáku tone myslim a sou tam právě proto že ten poťák s kondenzátorem ovlivňuje ten zvuk ne?Kdyby tam ten kondenzátor nebyl tak se to bude chovat jako volume poťák?Tak nějak se mi ti v palici srovnalo,ale nejsem si jist.Jinak já když přepájel,tak sem kodík ze starýho odpájel a přepájel na ten novej :wink:
jj taky to tak udelam. jeste by me zajimalom, jestli mam menit i potaky na volume na 500K a nebo nechat ty stare pravd. 250K ? o tomhle nevim vubec nic... s tou clonou zhruba vim co to udela, ale o vliv potaku na "volume" nevim nic.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Jako ja měnil 250K na 500 clona je mnohem taková otevřenější,větší možnost prostě super a volume je v pořádku vyrovnané s dlouhým přesným rozsahem.

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Red Bull píše:Jako ja měnil 250K na 500 clona je mnohem taková otevřenější,větší možnost prostě super a volume je v pořádku vyrovnané s dlouhým přesným rozsahem.
takze doporucujes vymenit i volume potak?

je nejaky rozdil mezi potakem na volume a na clonu? muzu tedy objednat 4 stejne kusy potaku a na ty clonove pak pripajet ty kapacitatory nebo co to je?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jeste poprosim moderatora, aby upravil nazev tematu treba na "zmena potenciometru na kytare"

diky moc
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Hotovo, líbí? :-D
Die Hard or Die Home
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ty poťáky jsou stejný takže stačí koupit čtyři 500kohm

qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Trao píše:Hotovo, líbí? :-D
super diky :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Red Bull píše:Ty poťáky jsou stejný takže stačí koupit čtyři 500kohm
ok uz jsou objednany. uz se tesim jak budu zase bastlit.. posledni dobou me prijde, ze vic bastlim nez hraju :)
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Je spíš divný, že nedávaj 500 k humbuckerům rovnou v továrně...

Jinak k tomu původnímu problému - ten tahle výměna asi nevyřeší,
problém je v tom, že zrovna Marshall (stejně jako Dunlop a řada dalších)
není "true" bypass.. To sice píšou prodejci, ale výrobci to mlží pojmama
jako hardwired bypass atd., a není to totéž, signál prostě neobchází
efektovou část úplně.

ProCo jsou TB.

Schválně to zkus jen s jednou a pak druhou krabkou zvlášť - jestli v tom
bude rozdíl..
Nevěřím, že by byl slyšitelný rozdíl mezi 4 a 7 m kabelu.
I´m wheels... movin´wheels
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Red Bull píše:No tak kondenzátory sou jen ne poťáku tone myslim a sou tam právě proto že ten poťák s kondenzátorem ovlivňuje ten zvuk ne?Kdyby tam ten kondenzátor nebyl tak se to bude chovat jako volume poťák?Tak nějak se mi ti v palici srovnalo,ale nejsem si jist.Jinak já když přepájel,tak sem kodík ze starýho odpájel a přepájel na ten novej :wink:
jo rezonanční obvod - poťák + kondík
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“