Lampové kombo do 15 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
KUNDI3AL

Lampové kombo do 15 000

Příspěvek od KUNDI3AL »

Čau lidi :)

Už dlouho vlastním tranzistorové kombo a už mi nestačí jeho zvuk... A proto teď sháním Lampové kombo,které dobře zvládá zkreslený zvuk a cena se pohybuje tak kolem 9 000-15 000 Kč.

Pište prosím doporučení,zkušenosti a rady jaké koupit ;)

Předem vám moc děkuju :)
Coolhanky
Sajmon

Re: Lampové kombo-zkreslený zvuk

Příspěvek od Sajmon »

Specifikoval bych, jaký zkreslený máš na mysli. :) A kde ho chceš používat.

A určitě bych se podíval na bazaru, s 15000 už tam najdeš něco docela pořádného. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
KUNDI3AL

Příspěvek od KUNDI3AL »

Sajmon píše:Specifikoval bych, jaký zkreslený máš na mysli. :) A kde ho chceš používat.

A určitě bych se podíval na bazaru, s 15000 už tam najdeš něco docela pořádného. :)

No spíš dost metal takže "pila" :) Zatím jen tak na doma ale v budoucnu bych chtěl třeba i na nějaký menší koncertní síně,takže žádný ořezávátko ;) bazarů se právě bojím :/
Coolhanky
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Metal jde úplně mimo mě, takže ti moc dál neporadím. Ale Engly se berou třeba docela dost nebo Blackstar. Ale to počkej na někoho jinýho, kdo ti poradí. Já ti dám jen poslední radu, ať se bazaru vůbec nebojíš. :wink:
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
reason

Příspěvek od reason »

Sajmon píše:Engly se berou třeba docela dost
nejsem englista, ale určitě doporučuji zkusit. hrají skvěle :!: na metal ideální volba. nedávno bylo na bazaru 5150 v kombu snad za 15 tisíc, ale šlo brzy dál do světa. výborná věc. pak bych ještě kouknul po nějakém orange plus lacný box do začátku:

nemám s tím praktickou zkušenost, ale měl by to být higain amp:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
KUNDI3AL

Příspěvek od KUNDI3AL »

Sajmon píše:Metal jde úplně mimo mě, takže ti moc dál neporadím. Ale Engly se berou třeba docela dost nebo Blackstar. Ale to počkej na někoho jinýho, kdo ti poradí. Já ti dám jen poslední radu, ať se bazaru vůbec nebojíš. :wink:

Jo o Blackstarech jsem taky přemýšlel ale o ENGLECH jsem ještě neslyšel ,ale moc děkuju za doporučení určitě se kouknu ;)
Coolhanky
KUNDI3AL

Příspěvek od KUNDI3AL »

reason píše:
Sajmon píše:Engly se berou třeba docela dost
nejsem englista, ale určitě doporučuji zkusit. hrají skvěle :!: na metal ideální volba. nedávno bylo na bazaru 5150 v kombu snad za 15 tisíc, ale šlo brzy dál do světa. výborná věc. pak bych ještě kouknul po nějakém orange plus lacný box do začátku:

nemám s tím praktickou zkušenost, ale měl by to být higain amp:

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

ty Engly se mi docela zalíbily :) díky moc za radu..o Orange jsem taky přemýšlel,učitel říká že stojí za nic ať si radši třeba koupím Knoba jenomže dobrý Knob stojí okolo 30 tisíc :/ a Orange se mi zdá optimální
Coolhanky
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Blackstary v téhle cenové na pilu určitě ne. Pokud nechceš bazar, tak z Englů jedině Gigmaster a na ten tu moc chvály nezaznělo a do zkušebny je to malé.

Pokud by ti nevadil bazar, tak co Mesu Caliber? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=drahe Pokud tam tedy ještě je. Jinak třeba Laney Gh50L+box, Engl Thunder nebo Marshall JCM900 komba jsem tam viděl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pokud chces novy a staci ti jeden kanal, tak doporucuju Laney TI15-112.
MIran

Příspěvek od MIran »

Bummer píše:Blackstary v téhle cenové na pilu určitě ne. Pokud nechceš bazar, tak z Englů jedině Gigmaster a na ten tu moc chvály nezaznělo a do zkušebny je to malé.

Pokud by ti nevadil bazar, tak co Mesu Caliber? http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=drahe Pokud tam tedy ještě je. Jinak třeba Laney Gh50L+box, Engl Thunder nebo Marshall JCM900 komba jsem tam viděl.

Tak tou Mesou se asi nedá nic zkazit !!!
Kinx píše:pokud chces novy a staci ti jeden kanal, tak doporucuju Laney TI15-112.

Toho bych se taky nebál....
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mesa je mesa, akorat jsem zvedavy co v tom bude za repro. ten laney jsem mel nedavno doma na recenzi a hraje fakt skvele za ty penize (ackoliv repro v nem je pouzitelne, sluselo by mu nejake lepsi).
KUNDI3AL

Příspěvek od KUNDI3AL »

dobře děkuji vám všem za rady a tipy :)
Bummer píše:Blackstary v téhle cenové na pilu určitě ne. Pokud nechceš bazar, tak z Englů jedině Gigmaster a na ten tu moc chvály nezaznělo a do zkušebny je to malé.

Marshall je skvělá značka,která dělá fakt dost kvalitní komba,ale nevím jestli za 15k seženu kvalitní zvuk od Marshallu :/
Coolhanky
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Lampové kombo-zkreslený zvuk do 15 000

Příspěvek od Bummer »

Všimni si slovíčka bazar. :) To JCM tam opravdu je. Značka Marshall ale sama o sobě kvalitu rozhodně neznamená.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum (chtěl jsi kombo, hlav je tam hned několik)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Bummer píše:Všimni si slovíčka bazar. :) To JCM tam opravdu je. Značka Marshall ale sama o sobě kvalitu rozhodně neznamená.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum (chtěl jsi kombo, hlav je tam hned několik)
Zalezi co si predstavuje pod dobrym zkreslenym zvukem.Devitikilo je u nekoho oblibene,casto vsak take proklinane,ale takovy engl thunder vetsinou se libi vsem,a s tim rozpoctem se da snadne sehnat.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nijak jsem ty aparáty nehodnotil. :) Ani jedno není high end.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stanley Glazoff píše:ale takovy engl thunder vetsinou se libi vsem
Zas tak bych to nepřeháněl :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stanley Glazoff

Bummer píše:Nijak jsem ty aparáty nehodnotil. :) Ani jedno není high end.
Nero píše:
Stanley Glazoff píše:ale takovy engl thunder vetsinou se libi vsem
Zas tak bych to nepřeháněl :)
Souhlas se vsim :D Ale prece maji vic priznivcu nez JCM 900,a kdyz ten zvuk se nekomu libi,neni duvod to rozmlouvat.V podstate se to tyka i marshalla :wink: Mne se treba nelibi zvuk rectifieru,pripada mi to jako papirova zed,co se snazi tvarit pevne.Ale kdyz nekomu zamlouva,nebudu ho odrazovat,jsou to kvalitni aparaty.Ohledne high end,jak to mame hodnotit,kdyz spousta lidi hrajou treba na plexiny,a rozhodne ne proto,ze by si nemohli dovolit mesu nebo VHT,teda,jak se tomu dnes nadava :D Thunder je sice z tech levnejsich,ale za ty penize,kolik za nej chteji na bazarech,se vyplati.Hledat hjgh end do 15 tisic by byla fuska,ale proste hrajici a spolehlivy aparat se da v pohode najit :wink: Proste u thundera bych rekl jsou vetsi sance se zalibit,s tou devitistovkou nevim.Ale kdyz si ji vyzkousi a bude se libit,tak proc ne :)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

S tou plexinou jsem to moc nepochopil - to jako že to není high-end?
Stanley Glazoff

qwer píše:S tou plexinou jsem to moc nepochopil - to jako že to není high-end?
To je prave ono,co mame brat jako high end?Vyspelou technologii(to by na vrcholu byla treba Line 6),exkluzivni vyrobce,nebo lety proverenou,pro nekoho vsak zastaralou klasiku?Cena by nemela byt zas tak rozhodujici,vzpomeneme kolik staly na zacatku vlajkove lode Line 6,dnes jsou k mani za cenu lepsiho amaterskyho kombicka.Tam je to jasne,to se vyviji neustale,a tim padem rychle starne,jako u pocitacu,dnes spickova masina,za rok nepouzitelny kram.Takze se budeme drzet analogove cesty,a tam uz jsou desitky let osvedcene stalice,co z toho je high end je asi vec individualni.Samozrejme vynechame z toho bugery a dalsi valvekingy :mrgreen: Kazdopadne na bazaru marshally vcetne osmistovek a plexin jsou prece dostupnejsi nez treba Diezel.A ze plexina muze byt pro nekoho high end-v poradku,take se rika,kdo na to jednou zahral,casto uz nenajde cesty zpet.Mne se jeste nepostestilo,tak snad jednou... :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

High-end produkt je produkt cílený na fajnšmekra. Fajnšmekr si určitě nekoupí nejlevnějšího Engla a dost pravděpodobně ani to devítikilo.
Záměrně nezmiňuji cenu komponent v high-endu, protože by na mě někdo okamžitě vytáhl marshallácká trafa. :)

Pro tazatele: Vyzkoušel bych vše, co tu padlo, neboť hádám, že chceš hrát Metallicu (dle avatara) a tu tady snad zvládne všechno. Jen pokud chceš používat i čistý zvuk, tak ti asi zbývá jen ta Mesa. U toho zbytku by to mohlo být tak na půl.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“