Nepoužívaná kytara
Pravidla fóra
Nepoužívaná kytara
Zdravím. Jsem tady jako nováček, na kytaru bych se chtěl teprve začít učit hrát. Jde o to že kytara v domě je, ale už dost let nepoužívaná (byla ve sklepě, takže struny jsou nepoužitelné)..
Otázka je - může kytara vlhkostí ztratit kvalitu zvuku tak že ani po vysušení a výměně strun nepůjde použít ? Nerad bych zbytečně kupoval struny pokud budu muset stejně koupit novou kytaru se vším všudy.
Díky, Ondra
Otázka je - může kytara vlhkostí ztratit kvalitu zvuku tak že ani po vysušení a výměně strun nepůjde použít ? Nerad bych zbytečně kupoval struny pokud budu muset stejně koupit novou kytaru se vším všudy.
Díky, Ondra
Re: Nepoužívaná kytara
Zvuk by nemusel moc utrpět, spíš zkontroluj jestli nejsou struny moc vysoko (ty staré) a fungujou všechny ladící mechaniky (jde s nimi točit) pkud můžeš kytaru vyfoť, podle toho jaký je to typ je třeba zvolit sílu (tloušťku strun) 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Točit s nima šlo v pořádku, celkově právě vypadá docela v pohodě, jen ty struny sou strašný. Nový bych musel koupit v každým případě, ale to mě vůbec netrápí. Až budu doma tak se podívám a dám vědět, díky moc 
Ještě bych si dal pozor, aby kytara nepopraskala, sušil bych pomalu
Kdybych moooc kecal, opravte mě 
Já bych nesušil výbec. Vlhkost nech upravit přirozeně v bytě.vlk004 píše:Ještě bych si dal pozor, aby kytara nepopraskala, sušil bych pomalu
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tak sem to samozřejmě myslel, ale pokud je sklep hodně vlhkej a jestli to ještě leželo na zemi (mohlo to nasáknout pořádně vlhko), tak bych to hned nepřenášel do bytu, kde je vlhkost nějakejch 30-50% a 25°. Nechal bych to třeba v mezipatře 
Teď v létě bývá v bytě vlhkost přijatelná. Jestli je to ale "nacuclé" bude poškození nevratné.vlk004 píše:Tak sem to samozřejmě myslel, ale pokud je sklep hodně vlhkej a jestli to ještě leželo na zemi (mohlo to nasáknout pořádně vlhko), tak bych to hned nepřenášel do bytu, kde je vlhkost nějakejch 30-50% a 25°. Nechal bych to třeba v mezipatře
A je to masivní kytara? Já vím, jak se krásně umí nafoknout podýhovaná dřevotříska....
- ...EDGE...
Toho, ze by byla z drevotrisky, bych se neobaval.
sem mladší ročník, takže vůbec netuším z čeho se ty kytary dělaly. I dkyž jednu tak 25 let starou máme doma, ale narazil sem i na kytaru (starší) a ta byla z nějakého plastovopilinového materiálu.
...EDGE... píše:Toho, ze by byla z drevotrisky, bych se neobaval.
- ...EDGE...
Tak pardon, ale tys uz nekdy videl akustiku z drevotrisky?
Tak shooterův příspěvek se smajlem jsem pochopil v podstatě jako kompliment k Tobě. Tož bych se tak neježil s tím pardónováním... Ale možná jsem úplně mimo......EDGE... píše:Tak pardon, ale tys uz nekdy videl akustiku z drevotrisky?
Pojďte,budeme na sebe hodní...
Neboj, já vím co je překližka, laťovka, spárovka i dřevotříska....EDGE... píše:Tak pardon, ale tys uz nekdy videl akustiku z drevotrisky?
- ...EDGE...
V tom pripade se omlouvam za sireny vod zlych, spatne jsem si to vylozil.
dřevotřísku sem udával pouze jako příklad materiálu, který nemá rád vlhko....