Nový Zoom ms-70cdr

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový Zoom ms-70cdr

Příspěvek od Hendrek »

No, otázkou je, zda byla chyba v nahrávacím řetězci (vzpomínám si, že jsem při rotary speaker zkoušel na Alphě mačkat mono/stereo přepínač, abych se ujistil, že to fakt mám ve stereu), nebo jinde.
Ale je pravda, že při efektu AutoPan jsem žádné stereo neslyšel. Musím se na to ještě doma mrknout.

Edit: Ještě je možnost, že jsem měl na DI boxu špatně nastavený mono/stereo switch. Achjo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

HEUREKA! Kdo by to byl býval čekal, že u Stagg DI boxu bude přepínač stereo/mono v pozici 0 ve stereu.
Takže nahrávky jsou již aktualizovány. Omluvte prosím občasné clipování, po třetí to už nenahrávám :).
filo01

Příspěvek od filo01 »

Máš to dobrý, díky ;)
Poslechl jsem si to ještě jednou a jen takový obecný povzdech a zbožné přání: kéž by šel Zoom ještě víc do hloubky a dal na trh efekt typu MS-100BT, ale úplně holý a s příznivou cenou. Pro moje potřeby by se mi hodil mix věcí G3 a právě CDR, na obou je spousta (z mého pohledu) zbytečností, bez kterých bych se obešel a naopak.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Tak 70 je doma a uvažuji, že jí vrátím zpátky, oproti G3 má nepříjemný tichý pískot. Hendreku taky ti to dělá? Možná mám jen vadný kus...:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Žádný pískot jsem nezaznamenal. Jak napájíš? Já jsem jel na baterie.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Zkoušel jsem to s bateriemi i se zdrojem, no v každém případě ho vrátím a budu doufat, že to je jen chyba mého kusu...:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Abych jen nechválil...
Včera jsem to zapojil do dvou komb, abych otestoval stereo i jinak, než jen na sluchátkách.
Jednalo se o VOX AC4TV a PJB Bass Cub. I poté, co jsem komba zapojil do stejné zásuvky, tak mi lampa celkem nahlas cvrlikala (vysokofrekvenční signál). Po odpojení signálového kabelu mezi efektem a druhým kombem to přestalo. Vypadá to, že soudruzi nemají nějak ošetřené země na výstupech efektu a protéká jimi nějaký vyrovnávací proud. Při nahrávání mi to nedělalo, poněvadž jsem to měl přes DI box a ještě přes mixpult, takže byly ty země oddělené.
Ale stereo při hraní stejně využiji jen když budu hrát přímo do PA přes DI box a mixpult, takže to problémy dělat nebude. No ona se ta nízká cena někde projevit musí :).

Zajímavé je, že mi nahlas cvrlikal jen ten VOX. Asi bude záviset i na konkrétních kombech, která na to člověk připojí, jestli to bude nebo nebude dělat problémy. Doma mi např. díky (asi) špatným rozvodům cvrliká potichu i ten PJB, ale když ho vezmu do zkušebny, je v klidu. Možná že ten VOX jen zesiloval to rušení ze sítě a z druhého komba a při napájení z jiné (kvalitní) sítě to bude v pořádku.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

uz jsem tuhle podivnost Zooma popisoval. S kolegou jsme nezavisle dosli ke stejnemu vysledku ze nesmi byt na jeden zdroj napojeny multak Zoom a nejaka Fishman Aura, protoze to cvrlika. S jinymi znackami to nedelalo :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

hyenik píše:... nesmi byt na jeden zdroj napojeny multak Zoom a nejaka ...
Napájím Zooma z baterií. Čili to může být ještě nějaká jiná nevychytávka v konstrukci efektu.
Ale kdyby přišlo na věc, mám dvoukanálový galvanický oddělovač ART DTI, takže mě osobně to trápit moc nemusí.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Dotaz na majitele MS-70CDR (Hendrek?) - stejně jako MS-50G má i sedmdesátka možnost nastavit si tři patche (A,B,C) a přepínat se mezi nimi stisknutím footswitche (manuál str.11). Chci se zeptat, jestli se toto nastavení udrží i po vypnutí přístroje nebo je potřeba to po zapnutí nastavit znovu. Díky.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vydrží i po vypnutí (bez baterek). BTW, sedmdesátka umí A-Z, ne jen ABC.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Bezva, díky!
edit: Nevím jak u FW1.0, ale po update na 2.01 umí MS-50G taky A-Z.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Zoom vydal firmware 2.0 pro MS-70CDR.
https://www.zoom.co.jp/MS-70CDR_update

The MultiStomp MS-70CDR has just been given a firmware update. Firmware Version 2.0 offers 51 all-new effects, in addition to the 86 effects the MS-70CDR already includes.
The new firmware opens up new music-making possibilities by offering guitarists classic effects like Tremolo, Slicer, Octaver, Pitch Shifter, Slow Attack, Noise Gate, Exciter, and Envelope Filter. There’s also a studio quality compressor and some advanced effects such as Lo-Fi, Synthesizer and Organ simulation.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tak ještě nějaký update pro G3, což? :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“