Basspetr píše:..."Víš, když ti něco nejde zahrát, tak to není tím, že na to nemáš. Je to tím, že je to náročné a těžké. Na cokoliv hrát na slušné úrovni je prostě těžké... Když nás muzika baví a děláme aspoň malé krůčky dopředu, tak je to moc fajn..."
V pondělí si tenhle citát vytisknu a pověsím na stěnu nad soupravu
pehve píše:
je stará známá věc že jedna ruka může pomoci té druhé - tohle používám dost často - hrát obě ruce i společně, unisono. Pomalu, zezačátku bez metra a opakovat pořád dokola krátký úsek - nejlíp jeden takt nebo krátkou skupinku. Zahrej pravou, levou, oběmi. Zavřít oči a vnímat ty ruce, jak pomalu mizí ty rozdíly.
Je to těžký, musíš mít stejnou dynamiku a stejné údery, nesmí to kulhat. Chce to čas. Ty zdánlivě jednoduché věci jsou nejtěžší.
Nakonec až se to trochu srovná začni hrát etudy vždy i od levé ruky a za chvíli (rok) ti to ani nepřijde.
Jo, hrát na úrovni je hodně těžký, najít čas i chuť sednou a makat. Říká se že kvalitně zvládnout nástroj chce asi 10 000 odcvičených hodin a navíc hrát v kapele. To by mohlo být denně po třech hodinách 6 let konzervatoře a další 4 roky k tomu navíc. Rozhovory se světovými mistry muzikanty to většinou potvrzují.
Proto vítězí většinou asi to jízdní kolo

Hraní oběma jsem párkrát zkusila - z tance vím, že se mi pohyby učí nejlépe tak, že je nejdřív udělám pravou rukou a potom oběma najednou a nakonec jen levou rukou (a totéž u mě platí pro nohy), ale netušila jsem že by to mohlo tak moc pomáhat i u bicích a cvičení jemné motoriky. Rozhodně se k tomu tedy vrátím! a hraní po částech je pro mě asi nejlepší cesta. Mám sice i kolo, ale bicí jsou lepší

Děkuji!
necibici píše:Windy,levá ruka zlobí,bo je levá(pokud jsi pravák)
Vyrovnanost můžeš docílit cvičením,které používám já.Když už se trochu rozehraješ,přejdeš oběma na virbl k okraji blány a držíš jednoduchý osminy v rychlým tempu(160-180) a soustředíš se na vyrovnanost úderů.Pak mám ještě jedno,prostě přehodíš levou na hajtku a pravou na virbl,až se naučíš oběma hrát stejně...to je hodně těžký,ale důležitý pro složitější hru. A když nejsi u bicích,tak si můžeš ve volné chvilce jen tak uvolňovat zápěstí,jako že hraješ rychle na ten virbl.Cvičim takhle v práci i nohy,ale bacha ať tě nikdo nevidí..

Ještě je tu jedna možnost,cvičit na padu s těžkýma paličkama(viděl jsem i železný!),ale to je spíš pro metalisty..

Ano, jsem levák, ale jsem zvyklá, že hodně věcí umím levou i pravou skoro stejně. Takže proto to rozčarování

To cvičení zní také hodně zajímavě! Vyzouším to.Tedy - mysalím, že dělám něco podobného. Při hraní šestnáctin tak na 90-100 se snžím udržet stejnou dynamiku a přitom náhodně dávat v rámci dané dynamiky akcenty na jednu nebo druhou ruku. Ale když to tak od tebe čtu, zkusím ještě maličko zpomalit! Možná že problém bude v tom, že všechno zkouším moc rychle.
Děkuji! Fakt!
Ocelové paličky nemám ale mám pod barákem kus armovacího drátu. Takže až mě začnou sousedi zase štvát, uříznu si flexou dva stejné kousky, omotám páskou, z palubek udělám dopadovou plochu a půjdu cvičit na zahradu

třeba ze mě nakonec bude metalista - jeden nikdy neví!

P.S. v práci je to v pohodě, šéf jsem já a děvčata si na moje zvláštnosti už zvykla

Jinak, viděla jsem moc hezké video od Jareda Falka, kde ukazoval cvičení nasucho třeba na hraně boty, takže čověku stačí mít s sebou jen paličky a může cvičit kdekoliv. Takže když jsem jela na 3 dny na motogp, vezla jsem je s sebou i na okruh. A večer? Když jsem pak seděla v chatce, na noční stolek jsem si položila gumovou podložku na myš, zvuk stolku jsem doladila otevřením dvířek a už to jelo

pardon za offtopic ale to muselo ven!