Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od rotten77 »

ZH6 píše:Ahoj,
tady přidávám já svůj rozpracovaný pedalboard. Ještě než budu navrtávat dírky bych se rád zeptal, co si o tom myslíte?
Jak řešíš napájení? (resp. kde máš nějaký zdroj - pod deskou?)

Už máš promyšlené vedení propojek mezi efekty a kabely napájení? Vypadá to, že tam máš dost místa, ale i tak je potřeba si dát pozor, protože např. některé konektory jsou větší a je potřeba pro ně víc místa - počítej s tím, že pokud budeš mít krabičky na pevno a něco se pokazí, tak potřebuješ mezi krabičkama tolik prostoru, abys mohl vytáhnout kabel. (na druhou stranu je vždycky lepší mít místo navíc pro 1-2 efekty)

Jinak myslím, že by to šlo celkově zmenšit (A/B box a Foop posunout doleva. CS-3 by se pak vešel do horní řady nad BD2. Ladička by se vešla nad kvákadlo (otočit o 90°).

Btw. - kvákadla mývají konektory blíž k horní straně (ja vám, že to je jenom obrázek, já jenom tak)
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

rotten77 píše: Jak řešíš napájení? (resp. kde máš nějaký zdroj - pod deskou?)

Už máš promyšlené vedení propojek mezi efekty a kabely napájení? Vypadá to, že tam máš dost místa, ale i tak je potřeba si dát pozor, protože např. některé konektory jsou větší a je potřeba pro ně víc místa - počítej s tím, že pokud budeš mít krabičky na pevno a něco se pokazí, tak potřebuješ mezi krabičkama tolik prostoru, abys mohl vytáhnout kabel. (na druhou stranu je vždycky lepší mít místo navíc pro 1-2 efekty)

Jinak myslím, že by to šlo celkově zmenšit (A/B box a Foop posunout doleva. CS-3 by se pak vešel do horní řady nad BD2. Ladička by se vešla nad kvákadlo (otočit o 90°).

Btw. - kvákadla mývají konektory blíž k horní straně (ja vám, že to je jenom obrázek, já jenom tak)
Dík, no zdroj taky ještě nemám a budu ho mít pod deskou, mám tam speciální přihrádku na to. Asi to vidím na nějakej ten Powerplant, nebo něco takovýho.
Propojky už mám, to by mělo být v pohodě.
Zmenšit by to určitě šlo, ale co s tím volným místem?? :-) Už tak nevím jak dlouho budu doplňovat ty efekty, co zatím nemám...
Myslíš, že by se nad sebe vešla ladička s kvákadlem? A nevím jestli by se mi to líbilo, kdybych tu ladičku měl otočenou... :-)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

ZH6 píše:Myslíš, že by se nad sebe vešla ladička s kvákadlem? A nevím jestli by se mi to líbilo, kdybych tu ladičku měl otočenou... :-)
Místo by tam být mohlo (podle toho jak budeš mít konektory). Spíš mi šlo o to ušetření místa - ladička není zrovna krabička, na kterou budeš často šlapat a tak může být někde v pozadí. Např. zde: http://enricodomines.com/wp-content/upl ... 24x764.jpg (i když to zrovna není dobrý příklad :-))
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

Ještě jsem přemýšlel o volume pedalu, ale jinak už nevím o nějak dalším pedálu, který bych chtěl :) Takže zas tak s tím místem šetřit asi nebudu potřebovat...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

ZH6 píše:Ještě jsem přemýšlel o volume pedalu, ale jinak už nevím o nějak dalším pedálu, který bych chtěl :) Takže zas tak s tím místem šetřit asi nebudu potřebovat...
Co kombinace Wah/Volume v jednom pedálu?

Mám Michalík wah/volume na prodej, ale teď je u pana Michalíka na revizi
ZH6

Příspěvek od ZH6 »

rotten77 píše: Co kombinace Wah/Volume v jednom pedálu?
Sem nevěděl, že něco takového existuje...
Hodíš sem nějakej link, abych věděl jak to funguje? Dík
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

ZH6 píše:
rotten77 píše: Co kombinace Wah/Volume v jednom pedálu?
Sem nevěděl, že něco takového existuje...
Hodíš sem nějakej link, abych věděl jak to funguje? Dík
Třeba na tomhle videu (cca od 1:05) - funguje to jako volume pedál a po sešlápnutí špičky (1:55) jako kvákadlo. Některé mají přepínání na tlačítku bokem (myslím že Morley).

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rotten77 píše: Některé mají přepínání na tlačítku bokem (myslím že Morley).
Ano, například Morley to řeší tímto způsobem. Má to svoje klady i zápory - problém pro někoho (u některých modelů) může být omezením, že po vypnutí wahu = zapnutí volume je třeba myslet na vrácení pedálů do nulové polohy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

http://imageshack.us/photo/my-images/546/o1uu.jpg/

tak jsem se rozhodl, že si udělám radost a udělal jsem si vlastní pedalboard :)
tady hraju teď KOSMONOPOL
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Ten výřez na stojan je dobrej nápad!
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

Díky. Pořád mě štvalo se omezovat podle kupovaných kufrů, tak jsem si udělal přesně takový jaký chci. A nemám moc rád stojany s rameny, takže jsem to vyřešil rovným a výřezem
tady hraju teď KOSMONOPOL
honzick_guitarman

Příspěvek od honzick_guitarman »

IMAG0156.jpg
nová tvář mého pedalboardu...:-)
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Zdravím krabičkáře :)

mám dotaz, týkající se pedalboardů od Bosse (konkrétně asi BCB 60, ale vzhledem k dotazu to asi neni úplně podstatný). Jedná se mi o to, že v současnosti používám několik Bossáckých krabiček, propojených napřímo v cestě kytara -> krabičky -> aparatura. V celém propojení používám kabely značky Monster Cable (dlouhé od kytary a aparatury ke krabičkám a krátké mezi krabičkami). Chystám se pořídit si další krabičky (v současnosti mám jen 2), a tak si říkám, že už by jim nějaký ten pedalboard slušel. Můj dotaz tak směřuje na krátké propojovací kabely, které Boss dodává k pedalboardu. Máte někdo zkušenosti s tím, jak jsou na tom co do kvality přenosu zvuku? Bojím se, abych nepropojoval pedalboard s kytarou a aparaturou kvalitnějším Monster Cablem s tím, že mi krátké Boss propojovací kabely budou zvuk "zhoršovat". Díky moc za jakoukoliv radu! ;)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Sukuth píše:Zdravím krabičkáře :)

mám dotaz, týkající se pedalboardů od Bosse (konkrétně asi BCB 60, ale vzhledem k dotazu to asi neni úplně podstatný). Jedná se mi o to, že v současnosti používám několik Bossáckých krabiček, propojených napřímo v cestě kytara -> krabičky -> aparatura. V celém propojení používám kabely značky Monster Cable (dlouhé od kytary a aparatury ke krabičkám a krátké mezi krabičkami). Chystám se pořídit si další krabičky (v současnosti mám jen 2), a tak si říkám, že už by jim nějaký ten pedalboard slušel. Můj dotaz tak směřuje na krátké propojovací kabely, které Boss dodává k pedalboardu. Máte někdo zkušenosti s tím, jak jsou na tom co do kvality přenosu zvuku? Bojím se, abych nepropojoval pedalboard s kytarou a aparaturou kvalitnějším Monster Cablem s tím, že mi krátké Boss propojovací kabely budou zvuk "zhoršovat". Díky moc za jakoukoliv radu! ;)
Neřekl bych, že ty kabely budou nějaký zázrak. Spíš bych se bál napájení - podle mě tam nebudou oddělené větve a to může způsobovat ruchy. Taky tu možná bude krást signál samotné zapojení pedalboardu (jsou tam vstupy a výstupy).

Proč sis vybral právě BCB 60? Jestli kvůli tomu, že je to "BOSS" tak se spíš podívej po nějakém jiném obyčejném kufru. Za tu cenu (3.200) koupíš větší kufr i nějaké lepší napájení. Ten BCB je docela omezující, co se týká rozměrů.
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Spíš jsem takovej Boss-positive :D tak jsem se na něj zaměřil. Celkově s pedalboardama mám zatim nulové zkušenosti, takže si rád nechám poradit, třeba nějaký konkrétní kousek, který by si s umístěním Boss krabiček rozuměl? :) díky :) Na propojení mezi krabičkami bych se tedy spíš měl spolehnout dál např. na monster cable a dokoupit si je?
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nic tak drahého jako je Monster kupovat nemusíš - signálových ztrát se neobávej, protože Bossy nemají true bypass, ale buffer a díky tomu nepoznáš levnější kabel od drahého - tedy pokud ten levný není úplně zoufalý. :) Prostě až Ti pdlbrd přijde, zkus nejprve ty kablíky Boss a utrácej teprve, až se ti něco nebude zdát ok.
Pokud chceš (minimálně stejnou) kvalitu levnější než Monster (a nechceš sám pájet), nech si třeba v Prodance udělat propojky na míru z Neutrik+Tasker, sám tak mám pár kablíků v pdlbrdu. Počítají to konektory + metráž + práce myslím nějakých 15 Kč za konektor, už přesně nevím, ale něco takového směšného to bylo.

A mimochodem - teď vím, že si můžu naběhnout :) , ale musím upozornit, že Monster kabely nejsou nic extra kromě ceny, takový ten první kvalitní kabel z kytary doporučuju spíš ty dražší od Cordial nebo Sommer, jsou lepší (ověřeno měřeními) a stojí výrazně míň.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

já až budu mít někdy pedalbord hotovej (chachca :-D ) tak si koupím nepájecí kit o lavacable. sice je to celkem drahý ale vypadá to skvěle:
Obrázek
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Sukuth píše:Spíš jsem takovej Boss-positive :D tak jsem se na něj zaměřil. Celkově s pedalboardama mám zatim nulové zkušenosti, takže si rád nechám poradit, třeba nějaký konkrétní kousek, který by si s umístěním Boss krabiček rozuměl? :) díky :) Na propojení mezi krabičkami bych se tedy spíš měl spolehnout dál např. na monster cable a dokoupit si je?
Boss-positive - zaměřit se na jednu značku, to může dopadnout špatně :-) Rozhodně bych si, být tebou, rozšířil obzory... Jakýkoliv pedalboard si bude s "rozmístěním BOSS krabiček" rozumět, je několik způsobů, jak efekty připevnit - projdi si tohle téma.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já zase myslím, že Boss-positive vůbec nevadí :wink: , zrovna Boss mají tak široké portfolio gearu, že se s tou značkou dá s úspěchem fungovat celý lidský život, aniž bys zkusil cokoli od konkurence. :) A než ztrácet čas rozšiřováním krabičkoidních obzorů, bylo by lepší ten čas věnovat opravdovému hraní. :wink: :idea:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen se člověk musí smířit s tím, že bude mít úplně generický zvuk...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“