Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
feki
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od feki »

Mě taky dorazila zásilka. Teď už mám komplet sadu 2 - 4 mm, a i na ty 4mm se hraje velice dobře.
Obrázek
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
shoooter

Příspěvek od shoooter »

feki píše:Mě taky dorazila zásilka. Teď už mám komplet sadu 2 - 4 mm, a i na ty 4mm se hraje velice dobře.
Obrázek
Mně vadí cinkání tvrdého materiálu o strunu. V podstatě stačí položit na strunu, a ozve se zvuk (nějaká vyšší harmonická asi.

Nevyměnil bys modrý za světle zelený či achátově hnědé?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Veno

Příspěvek od Veno »

Já používám už dlouhou dobu trsátka Alice Picks, s matnou úpravou a bez drážek proti klouzání. Je to skvělej kompromis, obyč hladká trsátka mi padají a když mají ty drážky proti skluzu, přijde mi že držím silnější trsátko, protože ty drážky jsou malinko vystouplé. Tahle jsou celá matná a drážky nemají, takže mi nepadají a přitom jsou po celé ploše stejně tlustá. Tvrdost používám 0.81, struny mám 10-46.
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Tak, cca po roce experimentování s trsátky jsem zůstal u Dunlop 1mm USA Nylon (černé). Sice ta barva není moc praktická, ale vyhovují mi a hraje se mi s nimi dobře :).
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Tak si začínám řikat že si v v blízký budoucnosti objednám od Hufschmida další trsátko tentokrát ten jeho huftech materiál. Tyhle trsátka mě neskutečně nadchly kor proto že nemaj ten divnej cvakavej zvuk jako kovový trsátka nebo další extrémně tvrdý materiály.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Ultex 1.14 Hetfieldova Signatůra. V Audioteku měli poslední, což byla škoda. Hraje se mi s ním suprově.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

p0spec píše:Ultex 1.14 Hetfieldova Signatůra. V Audioteku měli poslední, což byla škoda. Hraje se mi s ním suprově.
Už je přestávají vyrábět a nebo jim jen došly zásoby? :shock:
Taky s ním občas hraju.
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Zásoby, tedy alespoň doufám. Kytary.cz je mají normálně v nabídce, ale kupovat se mi to i s tou krabičkou nechce a přímo tam jsem ještě cestu neměl.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Teď bych tu nerad působil za blbce, ale jako že docházej Ultexy, nebo jen Hetfieldova sig.?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
epislash

Příspěvek od epislash »

Alternátor píše:Teď bych tu nerad působil za blbce, ale jako že docházej Ultexy, nebo jen Hetfieldova sig.?
ty Hetfieldovy tesáky jsou z ultexu :)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Jo tak, já už se lek, že končej s výrobou normálních ultexů :D
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Jsem tu vyvolal celkem pěknou fámu. Nekončí ani Ultex, ani Hetfieldova signatůra. Jen prostě v dobu, kdy jsem tam byl - tedy někdy začátkem letošních prázdnin měl audiotek na Brněnské prodejně jen poslední kus který jsem si koupil. A jak už tomu tak bývá, když je něčeho poslední kus, nelze si koupit dva. Jinak to nebylo ani v tomhle případě.
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

To je jako s gramofonem (to je takove to zarizni na prehravani vinylu)
Proc se nejlip osvedcuje plexi? Neprenasi frekvence od prenosky/jehly...je to "mrtvy" material...
To same u trsatka...jenze slecna s dotazem neuvedla na jakou kytaru hraje, jak ji snima( nahrava) jaky zvuk chce docilit,jake struny pouziva,atdatfatd...potom je tezka odpoved...:))
MilanT

Příspěvek od MilanT »

tom.blaza píše:jenze slecna s dotazem
Co, kde, kdo?
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

MilanT:
-me se jako prvotni tazatelja zobrazuje hskasi Pavlina ?:)
- mobilni verze fora - :) no nic, ja vim...muj problem..
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

To je pravda, ale to je příspěvek z roku 2006!
shoooter

Příspěvek od shoooter »

tom.blaza píše:MilanT:
-me se jako prvotni tazatelja zobrazuje hskasi Pavlina ?:)
- mobilni verze fora - :) no nic, ja vim...muj problem..
První příspěvek je 7 let stary' a není to ani dotaz.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
tom.blaza

Příspěvek od tom.blaza »

Bejk:
-A jak se vývoj trsátek od roku 2006 změnil ? ;)
-proc to vlakno neni ukoncene ?? Pokud neni aktualni k prvotnimu dotazu ?? Nebo je to takovy chat ?
Shooter:
Tri otazniky ve vete ..."a jake pouzivate trsatko" neni otazka ? :))
Naposledy upravil(a) Bejk dne 25.09.2013 19:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty, používej UPRAVIT.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jestli se nepletu, tak tohle vlákno vzniklo nejspíš jako nějaký OT a byl oddělen.
Vede se tu všeobecná diskuse, jaké trsátko kdo používá a jaké je apod. Vše, co jsi tu napsal (že zvuk záleží na kytaře, strunách, snímání a na ruce) tady je napsáno skoro na každé druhé stránce.
Snad jsem ti přiblížil k čemu tohle vlákno je a že se Pavla neptala jaké trsátko má používat, ale podělila se s ostatními, jaké používá.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

tom.blaza píše: Tri otazniky ve vete ..."a jake pouzivate trsatko" neni otazka ? :))
Dovolím si odpovědět za shoootera. Ano, je to otázka a tak na ní můžeš a nemusíš odpovědět. Jedná se o název vlákna, protože to tazatelku zajímalo a taky hned na svojí otázku odpověděla jako první.
Na tom nevidím nic zvláštního. Založila to vlákno a moderátoři ho tady ponechaly.
Ta otázka v bledě modrém zní: "Jaké používáte trsátko, tome blazo?" a ne: "Poradíte mi, jaké trsátko mám používat?"

Proč vlákno ukončovat, zamykat, mazat, když je docela aktivní, používané, neporušuje žádná pravidla...?

Vývoj trsátek za posledních 7 let neumím posoudit, protože tak dlouho nehraju a ani mi to netrhá žíly. Ale když si to vlákno přečteš celé, tak třeba na nějaký posun narazíš. A o tom to vlastně je. Sdělovat si tady svoje zkušenosti a názory na trsátka v běhu doby.

EDIT: Bejk opět rychlejší. :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“