Ocel bubínek
Pravidla fóra
-
JackLemon
- Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
- Kontaktovat uživatele:
Ocel bubínek
Jakej zvuk má ocelovej snare ? Chci si koupit pač mám soupravu ve zkušebně a potřebuju alespoń ten bubínek ať netahám soupravu tam a sem.
Díky
Díky
Bicí Sonor Force 3007 (BD 22" , TT 10", 12" , FT 14"
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
Snare: Black Panther Blaster
Činely: Jen a jen Anatolian Ultimate,Diamond,
Double-400 od Sonoráku
Paličky jen a jen 5A hickor
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak tahej jenom bubínek
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

-
JackLemon
- Kontaktovat uživatele:
-
JackLemon
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ocel bubínek
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se hodi ocelový snare na určitý druh muziky,třeba jestli je lepší pro rock, metal a tak?
Já si před týdnem koupil ocelový virbl od Sonoru a jsem maximálně spokojen
Zvuk je ostřejší, vyšší a určitě se jeho zvuk při hraní neztratí. Měl jsem dřevěný a hrálo se mi dobře, ale byl už starší tak sem se rozhod pro plechový. Jinak si myslím, že kovový virbl je spíš pro ostřejší hudební odvětví : punk, rock, metal, hc atd. 
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Na tohle se nadá dát žádná konkrétní odpověď. když si vezmeš že zvuk bubn kromě korpusu, dělá ještě ladění blan, výběr vhodných typů vrchní i spodní lány... v neposlední řadě ale také technika hry hráče, materiál paliček, citění toho hráče a jeho ucho, k tomu připočti tytéž atributy u spoluhráčů, charaktery jejich nástrojů, celkový sound kapely jak jej zprostředkuje zvukař.... prostě nenajdeš při stejném stylu a stejných nástrojích 2 stejně znějící kapely i kdyby hráli stejný styl a stejnou písničku!!zzz píše:Ahoj chtěl bych se zeptat jestli se hodi ocelový snare na určitý druh muziky,třeba jestli je lepší pro rock, metal a tak?
Fakt je to o uších, ladění a o tvým pocitu z toho zvuku. ť už jsi folkař, punker nebo jazzman...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
Vidíš, a já celý roky hraju ROCK, metal a podobné žánry (tedy převážně) a už jsem těch bubínků měla ve své moci hafec. Dřevěných i kovových a jako hlavní snare jsem nikdy plecháč neměla dlouho, neb mi to prostě nesedí. Možn sem to nikdy dobře nedocenila, nebo nevolila dbré blány, ale prostě to kovově znějící co ze zvuku leze se mi líbí spíše do efekťáku, než jako hlavní snre. Tam čekám hutnost, ale konkrétnost a říznou průraznost.stinm píše:.... si myslím, že kovový virbl je spíš pro ostřejší hudební odvětví : punk, rock, metal, hc atd.
No v současnosti používám javorový Sonor 3003 14x5,5" jako hlavní a vedle efektový plecháček MAPEX MPX Stee 10x5,5" a jsem naprosto spokojená. To je ale subjektivní názor, každý má jiný
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
V tom máš zcela pravduMonikad píše:..., To je ale subjektivní názor, každý má jinýstinm píše:.... si myslím, že kovový virbl je spíš pro ostřejší hudební odvětví : punk, rock, metal, hc atd.
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
AXL v440 modern bass
DVP
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Měl jsem Sonor 3007 st,docela dobrý,ale zvukově nic moc,pak jsem hrál na starý Rockstary a tenhle hlubokej plecháč je o hodně lepší,rocková klasika.Právě koukám po nějakým hlubším virblu a vzhledem k ceně se mi jeví dobře tenhle Tamouš,předpokládám že by mohl znít podobně jako ten Rockstar..Máte s ním někdo zkušenost?
http://kytary.cz/tama-mt-1465/HN140465/
http://kytary.cz/tama-mt-1465/HN140465/
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Ještě bych možná zmínil mosaz. Narozdíl od činelů u virblu použití mosazi na virblu dává smysl.Monikad píše:stinm píše:.... . plecháč neměla dlouho..
Není tak prázdně plechovej jako ocel při normálním hraní a při hře na ráfek tam zůstává takový to plechový echo.
- necibici
- Moderátor
No,tos mi poradil..Jenže kdo si to může dovolit koupit?
http://kytary.cz/pearl-ste1450br-sensit ... /HN114178/
http://kytary.cz/tama-lbr-1465-sound-la ... /HN133172/
http://kytary.cz/pearl-ste1450br-sensit ... /HN114178/
http://kytary.cz/tama-lbr-1465-sound-la ... /HN133172/
http://www.drumcenter.cz/ebazar/index.p ... a847b5868e
není zač
BTW: Teď mě napadá, že Ludwig supersensitive je vlastně taky plecháč
není zač
BTW: Teď mě napadá, že Ludwig supersensitive je vlastně taky plecháč
- necibici
- Moderátor
Na bazar teď prachy nemám,myslel jsem už na vánoce.. 
- necibici
- Moderátor
- Monikad
- Rádce
Nebo legendární a léty prověřený LUDWIG Acrolite.... ten má korpus z nějakého hliníkového kompozitu;)Bezmozek píše:BTW: Teď mě napadá, že Ludwig supersensitive je vlastně taky plecháč
- Monikad
- Rádce
Týbr´do!!! To bych chtěla prubnout!! To musí být kanón!!! Nějakou hutnější blánu a zabiju všechny fandy v první brázděnecibici píše:Co říkáte na tohle sedmipalcový dělo?![]()
http://kytary.cz/crush-14x7-rolled-and- ... /HN143019/
Dík za tip..... tu značku neznám, a tak se budu snažit rozhlédnout a ochutnat někde na prodejně tenhle kousek!!