Taky to známMrB14ck píše:jo a nebo jestli si ten přepínač neupálil přehnaným pájením (to se většinou povede měPikus píše:Jinak, pokud ti to přestane hrát, jakmile se něčeho dotkneš, tak mě napadá, jestli tam někde nemáš studeňák nebo jestli se ti např. prohnutím kabelu nespojí zem se signálem...)
Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
No, poprasil jsem si poťáky cínem, takže jsem to vzdal, vyčistil od bordelu, připravil drátky na pájení a zanesl do hudebnin na zkompletování.
Objednali BaCh poťáky, nějaký kondíky a za cenu tohoto materiálu + 200,- za práci mi to udělali. Takže už to funguje a nebudu zatím pokoušet štěstí, možná příště
Objednali BaCh poťáky, nějaký kondíky a za cenu tohoto materiálu + 200,- za práci mi to udělali. Takže už to funguje a nebudu zatím pokoušet štěstí, možná příště
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
-
Stovi
Muže nějak ovlivnit zapojení kvalitu zvuku nebo by to nehrálo vubec kdyby to bylo špatně zapojený ?
měnim snímač (rm) podle schématu http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm46.jpg a třeba ten šedej kabel z volume do volume tu od vyrobce vubec nebyl.. je to cely jinak uplne jinak zapojeny třeba bejvalej kobylkáč od fokusu měl jen 2 dráty.. bílej a stínění, tak jsem uplně zmatenej..
přijde mi to že po namontování nic moc změna + mi to přijde tak nějak mín dynamický než předtim..
měnim snímač (rm) podle schématu http://www.rmpickups.cz/files/schemes/schm46.jpg a třeba ten šedej kabel z volume do volume tu od vyrobce vubec nebyl.. je to cely jinak uplne jinak zapojeny třeba bejvalej kobylkáč od fokusu měl jen 2 dráty.. bílej a stínění, tak jsem uplně zmatenej..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Způsob zapojení ti kvalitu zvuku nezmění. Kvalita jeho provedení již může.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo zkoušel modnout snímače V7 a V8 prohozením magnetů (keramika ke kobyle a AlNiCo ke krku), případně nějakým dalším způsobem. Myslíte, že to za to stojí?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
V7 artikuluje úplně stejně, jenom má ostřejší attack. Problém u Véček jsou vejšky, tam dokážou bejt nepříjemný na ucho dřív než třebas srovnatelný modely od SD nebo DM.....
Já osobně mam Véčka rád, a i VH100R který používáš mam rád, ale s V7 u kobyly bych na to rád nehrál
Jinak, zkus to pro srandu, není nad osobní zkušenost
....ta moje mi říká že V7 u kobylky se hodí k počítačovejm aplikacím víc než do 100W vercajku
Já osobně mam Véčka rád, a i VH100R který používáš mam rád, ale s V7 u kobyly bych na to rád nehrál
Jinak, zkus to pro srandu, není nad osobní zkušenost
....ta moje mi říká že V7 u kobylky se hodí k počítačovejm aplikacím víc než do 100W vercajku

No už jsem mezitím zakotvil u Seymour Duncan SH-5 Custom a ty véčka si nechávám jen pro případ, že bych chtěl kytaru prodávat. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
Stanley Glazoff
Jsem také spis duncanovy,ale u lipovych RG nevim jak by fungovaly,sice je to mozna blbost,ale se takhle skoro neosazujou...Také chci v dohledny době vymenit V7 a V8,a zatím uvazuji o kombinaci super distortion u kobyly-paf pro krk.Tone zone se trochu bojim,pry je vykuchany ve stredech,a to nechci.V Di Marziich se moc nevyznam,SD a Paf pro je takova klasika,tak si myslim ze tim nic nezkazimBummer píše:No už jsem mezitím zakotvil u Seymour Duncan SH-5 Custom a ty véčka si nechávám jen pro případ, že bych chtěl kytaru prodávat.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem se díval na nějaké YT video a nevypadá to moc složitě, takže to za zkoušku stojí.Bummer píše:Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo zkoušel modnout snímače V7 a V8 prohozením magnetů (keramika ke kobyle a AlNiCo ke krku), případně nějakým dalším způsobem. Myslíte, že to za to stojí?
Dneska jsem instaloval znamému DM Crunchlab do kytary Ibanez RG3550 (amer. lípa s celojavorovým krkem) a oproti původnímu ToneZone je to dramatický rozdíl. TZ v té kytaře prostě nefungoval a s hromadou basů co má z toho byla zvuková koule. Každopádně to kazilo dojem z kytary, za kterou chtějí skoro 40 tisíc. Crunchlab funguje skvěle, rychlá odezva v basech, hromada středů a uhlazené býšky a prostě tu kytaru probudil. Zkoušel jsem ho i do Ibanez JPM a tam moc dobře nefungoval, i když je to v podstatě to samé jako to RG a původní Steve's Special tam hraje nejlíp (imho hodně nedoceněný snímač).Tone zone se trochu bojim,pry je vykuchany ve stredech,a to nechci.
Nadruhou stranu jsem nedávno hrál i RG3120TW a to je mahagonové RG s javorovým topem, javorovým krkem a palisandrovým hmatníkem a tam TZ funguje parádně, takže žádný univerzální recept neexistuje.
-
respectdejff
Vyplatí se mi vymena originalniho snimace na kytare cort g254 za neco takoveho http://kytary.cz/seymour-duncan-sh-4-blk/HN086466/ jde mi hlavne zda se to projevy v solech ve vejskach, zatim to docela reze usi...... vyplati se koupe toho snimace ?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
vyplatí, dávali ho sériově na cort g280. Ty Mighty Mite snímače co dávají do nižších modelů stojí zaprd.respectdejff píše:Vyplatí se mi vymena originalniho snimace na kytare cort g254 za neco takoveho http://kytary.cz/seymour-duncan-sh-4-blk/HN086466/ jde mi hlavne zda se to projevy v solech ve vejskach, zatim to docela reze usi...... vyplati se koupe toho snimace ?
-
respectdejff
Na solo je lepsi asi vymenit krkovej snimac ze ?
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
To zalezi na tobe, jestli hrajes sola na krkovej nebo kobylkovej.
Ale ta SH-4 je vhodna ke kobylce, u krku by byl podle me zbytecne silnej a stredo-basovej.
Ale ta SH-4 je vhodna ke kobylce, u krku by byl podle me zbytecne silnej a stredo-basovej.
Hraju výhradně na šrot.
-
respectdejff
tak jsem koupil SH-4 na kobylku, a jsem sklamanej, jednak nevim jak to spravne zapojit.....a jednak potom co jsem to nejak zapojil to stejne pri vysich tonech hnusne rezalo do usi a rozdil od MM snimace sem nepoznal......koupil jsem k tomu jeste nove kombo Laney lg35r. Original v tej kytare mel 3 vyvody (cernej - zem, cervenej, bilej) ten seymour ma zelenej, bilej, cervenej, cernej, a takovej drat asi uzemnovaci a nevim jak to teda spravne zapojit). Mam Cort g 254, jinak mi rekli ze tp muzu vratit, ae vzhledem k tomu ze jsem to musel dorovnat, tak sem zkratil drat cca o 7 mm tak nevim zda jim to bude nejak moc vadit. Diky
Naposledy upravil(a) José dne 16.12.2013 19:32, celkem upraveno 1 x.
Pokud nevíš, jak to správně zapojit, tak si to nech vyměnit odborníkama v nějakym hudebnim shopu, nebo např. popros někoho tady, jestli nebydlí v tvym okolí a nepomohl by ti s tim. Na stránkách SD maj wiring schemata, tak zkus pohledat.
-
respectdejff
super, jak mi kolega nad tebou poslal to zapojeni
tak uz je mi jasny jak, nicmene se zeptam teda, mam ten snimac vracet ? nebo se to fakt do budoucna vyplati o proti MM snimacum.....hrani me bavi, ale moc v tom rozdil v tech snimacich nevidim a dva litry zase nejsou malo za snimac
btw. hudebniny jsem zkusil dvoje a vubec netusily, to je mozna smutny...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
pokud ho máš dobře nainstalovaný a neslyšíš rozdíl, tak možná bude lepší, když ho vrátíš a koupíš svým blízkým něco pěkného na vánocerespectdejff píše:super, jak mi kolega nad tebou poslal to zapojenitak uz je mi jasny jak, nicmene se zeptam teda, mam ten snimac vracet ? nebo se to fakt do budoucna vyplati o proti MM snimacum.....hrani me bavi, ale moc v tom rozdil v tech snimacich nevidim a dva litry zase nejsou malo za snimac
a když bych to měl vzít trošku vážněji, tak v případě 35W low-end kombíčka je velká možnost, že se smažou rozdíly mezi jednotlivými snímači a bude to hrát pořád naprd, ikdyž zapojíš LP Custom nebo naopak Epi LP.
-
respectdejff
Tak jdu zkusit jak to bude znit, pac pre sem to mel zle zapojene.....
-
respectdejff
Tak sem to zapojil a je to opradu zvukove jine