Dowina-Vaše názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Dowina-Vaše názory

Příspěvek od hyenik »

...EDGE... píše:Asi tak, psat sem, ze kdo si chce koupit Dowinu, at si pro ni prijede na Slovensko, je padle na hlavu.
zase jak pro koho ze...
me vylet do firemni prodejny vyjde cca 7x levneji nez do Praheeee ;)
kde je stejne jenom šrot pro blbé prazaky ze? ;)

a pro mistni histericke zenske ("skoro vsechny dowiny maji vyboulene hmatniky a vylet z cech me bude stat stejne jako cela kytara".... nebo letenka do Nashvillu) radeji vyslovne dodavam ze jde o vtipkovani.
Dowina myslim dostala dost podnetu a zpetnych vazeb a je na nich jak to uchopi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
shoooter

Příspěvek od shoooter »

hyenik píše:
...EDGE... píše:Asi tak, psat sem, ze kdo si chce koupit Dowinu, at si pro ni prijede na Slovensko, je padle na hlavu.
zase jak pro koho ze...

a pro mistni histericke zenske ("skoro vsechny dowiny maji vyboulene hmatniky a vylet z cech me bude stat stejne jako cela kytara".... nebo letenka do Nashvillu) radeji vyslovne dodavam ze jde o vtipkovani.
1100km a 11h v autě, t.j. u mně 7-8 tis. Kč, tedy průměrná cena kytary Dowina.
Ale samozřejmě, když tam pojedeš na kole, a tvůj čas nemá žádnou cenu, dostaneš se na zlomek. Já ne.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Tak já taky slyšel o Dowinách jen to nejlepší. Myslim si, že je to dost o tom, co od toho kdo čeká a taky o stylu hraní, pro člověka, kterýmu stačí hrát do nějakýho sedmýho pražce, začátečníka, nebo člověka, kterej chce mít lepší kytaru na takový to domácí žvýkání je to super kup a myslim si, že v tý cenový hladině patří k tomu lepšímu. Člověk, kterej chce dokonalej nástroj, asi bude hledat něco jinýho, za dost jiný prachy.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

hyenik píše:
zase jak pro koho ze...

"Well, good for you!"
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

shoooter píše:1100km a 11h v autě, t.j. u mně 7-8 tis. Kč, tedy průměrná cena kytary Dowina.
Ale samozřejmě, když tam pojedeš na kole, a tvůj čas nemá žádnou cenu, dostaneš se na zlomek. Já ne.
Hele, tohle je tvůj 1169 příspěvek... to tě musí stát dost peněz, ne? :shock: :)
(srandička, bez urážky :wink: )
shoooter

Příspěvek od shoooter »

cherreda píše:
shoooter píše:1100km a 11h v autě, t.j. u mně 7-8 tis. Kč, tedy průměrná cena kytary Dowina.
Hele, tohle je tvůj 1169 příspěvek... to tě musí stát dost peněz, ne? :shock: :)
(srandička, bez urážky :wink: )
Tak třeba v čekárně u lékaře mi to včera nestálo vůbec nic :lol:
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Trog

Příspěvek od Trog »

Přemýšlím nad Dowinou DCE 999 S-LE a DCE 222

cena je dost rozdílná,rád bych 999,ale bojím se že sitka-zebrano se za méně peněz vyrovná(nebo překoná) dolomit smrk-palisandr...

Palisandr-sitka se mě u Dowiny líbí a zkoušel jsem,ale DCE 222 jsem nehrál a chválí se moc...

Kytaru mám v plánu objednat z shopu v Bratislavě,(7 dní na vrácení zboží)

Nemá někdo delší dobu DCE 999 S-LE nebo DCE 333 S-LE ?
DCZ

Příspěvek od DCZ »

Kolego, máte tam trochu zmatek v materiálech.
Smrk sitka je dřevo americké, pevnější s méně barevným zvukem oproti smrku evropskému (Dolomit, Alpine Italian atd.), které je ale naopak měkčí. Tudíž při stejné tloušťce desky snese nižší tah strun. Naopak cedr je akusticky zase něco jiného.

Model DCE 999 S-LE je polomasiv v kombinaci Indický palisandr - smrk evropský, což je dobrá volba. Ne asi pro 14 struny a bluegrass, záleží však na tuhosti a konstrukci konkrétního nástroje.

Model DCE 222 je v kombinaci Zebrano, kanadský cedr, nikoliv sitka-zebrano. Zebrano je na kytaru výborné dřevo, mám jeden zakázkový celomasiv od p. Schneidera smrk-zebrano, k naprosté spokojenosti. Myslím, že nebude zásadní rozdíl ve zvuku překližky zebrana a palisandru, spíš se jedná o design. Hustota obou dřev je velmi blízká, palisandr je o něco pevnější, což pomáhá rezonanci.

U řad 999 a 222 je nutné spíš porovnávat smrk vůči cedru. Chce to ale ochutnat na vlastní ucho, v tomto těžko někdo poradí.

DCE 333 S-LE je sitka-palisandr.

U polomasivů bych se spíše věnoval seřízení nástroje a přesnosti jeho výroby. Pokud možno vybírat z více kusů, což se neslučuje s objednáním přes e-shop. Pro převážně akustické hraní bych sáhl po vyšší řadě, pokud se jedná a hraní přes aparát, určitě dobře poslouží všechny.
Trog

Příspěvek od Trog »

V prvních přispěvkách tohoto vlákna je rozebírána DCE 222 s předkem ze Sitky (o cedru nebyla řeč) stejne tak jak ji nabízí stranky na sk.

http://www.ehudobniny.sk/hudobny-nastro ... cka-gitara

sitrka-zebrano

http://www.lidlmusic.sk/lidlmusic/eshop ... cka-gitara

taky

omlouvám se pokud jsem si nerozuměli.

Díky
Trog

Příspěvek od Trog »

Jinak ještě takový dodatek k Dolomit smrku:

smrk z Dolomitských alp by měl mít lepší „akustický poměr“, což je technicky řečeno rychlost, kterou zvuk prochází dřevem.

http://www.visittrentino.it/cs/cosa_far ... ei-violini
DCZ

Příspěvek od DCZ »

Kdoví jak to vlastně je, čerpal jsem informace z webu výrobce: http://dowina.eu/category/guitars/222-serie/
Předpokládám, že tam to snad mají správně. Celá řada 222 je tam v kombinaci cedr-zebrano.
Trog

Příspěvek od Trog »

Taky jsem si myslel že je jen s cedrem,ale je tu hodně majitelů DCE 222 se smrkem...

Na staránkách Dowiny v oficial katalogu toho chybí více řekl bych.
DCZ

Příspěvek od DCZ »

V tom případě se netřeba zebranové překližky bát. Spíš bych se věnoval kvalitě nástroje, viz. výše.
gembec

Příspěvek od gembec »

222-ky su dve verzie, starsie kusy maju smrek, novsie ceder.
Trog

Příspěvek od Trog »

Tak jsem si objdnal DCE 999 S-LE

A došla mě DC 999 S,jenom zapomenuli na snímače a limited edition,navíc uplně rozladěná zaprášená a hlavně jen tak hožená v krabici bez vycpání.

Za 14 222 kč celkem poděl!
Přílohy
DSCN0416.JPG
Trog

Příspěvek od Trog »

...
Přílohy
DSCN0417.JPG
Trog

Příspěvek od Trog »

...

Kytaru jsem samozřejmě šel po domluvě s musiccity.cz ihned vrátit na poštu.
Byl jsem těžce jsem zklamán,kytaru jsem aspoň pořádně zabalil,aby se nehýbala v krabici.Kdyby na tu krabici v autě něco spadlo tak je na sračku,nebyla tam ani bublinková folie nebo jiný balící materiál!

http://www.music-city.cz/dowina-dce-999-le-13636.html#
Přílohy
DSCN0414.JPG
gembec

Příspěvek od gembec »

nechapem ako si moze niekto drahsi nastroj kupovat cez internet, potom sa divia a vracaju. :roll:
Trog

Příspěvek od Trog »

Jo tak to já si radši vezmu přes net,máš na to 14 dní poštovný zpět mě naposledy vyšlo na 105 kč,vychází to na cca na 8 kč/den,což je zadara.

Objednávám to s tím že si ji nekupuji ale pronajímám..Už při objednání vím že ji budu vracet a nasledně objednám jinou dokud opravdu nebudu vědět co vlastně chci.(třeba po 50 kytarach a 2 rokách zkoušení si vyberu hned to co jsem si objenal první)

V obchodě osobně už nikdy kytaru nekoupím,protože naposledy jsem chtěl vrátit po třech dnech a prodavač mě řekl že mě ji navrátí že na to mám ze zákona 24 hodin (za 14 dní zjistím o nástroji víc jak za pulden)

Snad už to teď chápeš...

Jen jsem čekal že když si objednám kolo tak mě dojde kolo a ne koloběžka (příklad)

Jinak se mě samozřejmě telefonicky omluvil obchodní zástupce a jako odškodné mě dal slevu 10% na jakoukoliv další kytaru(v tomhle případě 1422 kč ušetřeno)

Takže já jsem nadmíru spokojen i když typ co jsem chtěl mi dojde až v uterý,ale za tu slevu bych počkal klidně další týden :)
mirda

Příspěvek od mirda »

No-zvláštní přístup k nákupu, ale nakonec i tak možno....

jen mě děsí jestli kytary posílají jen v kartonové krabici.....to je fakt skoro zázrak, že to dojde nepoškozené !!!!
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“