Hocke?
Pravidla fóra
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hocke?
Tak má zkušenost je jen ten kondenzátor a za to s největší pravděpodobností nemohl zesilovač, ale silný výkyv v síti, takže Hocke je v tom nevinně.
Údajně by prostě můj model zdůrazňuji ještě jednou model který já vlastním by vlastní plný výkon nevydržel, ale kdo z Vás bude zkoušet 100W v lampě naplno? Model co mam já je snad jediný.
Údajně by prostě můj model zdůrazňuji ještě jednou model který já vlastním by vlastní plný výkon nevydržel, ale kdo z Vás bude zkoušet 100W v lampě naplno? Model co mam já je snad jediný.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Red Bull píše:Tak má zkušenost je jen ten kondenzátor a za to s největší pravděpodobností nemohl zesilovač, ale silný výkyv v síti, takže Hocke je v tom nevinně.
a to máš lampu? Nevim, proč by to neměl vydržět.... Ale jestli tam byl nějakej elyt od tesly, co měl Ing. ze zásob, tak se může stát, že byly trošku vyschlý a po letech to udělalo tohle. To prostě starý elyty dělaj (osobní zkušenosti ze zesilovače fender a nějakýho starýho dynacordu.)
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Digitech Bad Monkey ->
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevim nejsem elektrikář, ale právě elektrikář u kterého to bylo na opravu říkal, že to podle něj špičku prostě nevydrží, ale co nebudu se po tom pídit, na plno opravdu nehraju - většinou tak na 3. Jinak ten kondenzátor nebyl nic vážného.
"MOJO" kills modern music...
jasně no.. však to je fuk....já mám moje hocke už asi rok a ani jednou jesm ho nezkusil pořádně :/ párkrát zkušebna a jinak doma v paneláku
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Digitech Bad Monkey ->
Digitech Bad Monkey ->
Tak jak? Byls v těch Pardubicích?loos píše:Tak to vám hoši všem děkuju!![]()
S tou kvalitou jsem se až tolik nebál, koneckonců jsou z Pardubic takže si nemůžou dovolit udělat nějakou sra*ku protože by si je tam každej osobně podal![]()
Někdy se během prázdnin s nima domluvim, vemu svejch pět švestek a vyzkoušim to u nich! Ale asi stejně skončim u něčeho jinýho protože těch 50w bude tušim moc velkej nářezNo mám to štěstí že teď nemám peníze
takže můžu dlouho zkoušet a zvažovat všechny možnosti
Přesto ještě jednou dík za všecko!
To DirX: nemá ten Laryš nějaký stránky nebo nějaký ukázky jeho práce? Popřípadě třeba kontakt...nic jsem totiž nenašeldík
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
nebyl...začíná se mi nějak komplikovat finanční situace takže to odkládám na neurčito 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Škoda, já tam chtěl jet tenhle týden, ale jak napotvoru jsem si umanul, že se nejdřív stavím v AC Music v Plzni a nechám si vyměnit nultý pražec (s tím původním jsem si přespříliš hrál) a ten chlápek na mě, že to bude až za týden (a to jsem zrovna pryč). A já debil předtím sundal struny a celou kytaru vyčistil.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
tak to vypadá že nmám někdo tam nahoře nepřeje 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Mám od firmy Hocke na zakázku vyrobený reprobox a je moc dobrý. Majitel firmy je ochotný, na dotazy odpovídá a ceny mají slušné.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Konečně! Jedu tam zítra, v tom strašným pařáku, tři a půl hodiny cesty, tak to snad bude stát za to.
Nevíte někdo, jestli tam má nějaký pořádný místo na zkoušení? Nějaký, kde si můžu beztrestně zničit ušní bubínky?
EDIT: Tak nikam nejedu. Komba došly
. Bude se dělat nová 18W verze s repro Celestion V30. 
Nevíte někdo, jestli tam má nějaký pořádný místo na zkoušení? Nějaký, kde si můžu beztrestně zničit ušní bubínky?
EDIT: Tak nikam nejedu. Komba došly
Nuže navštívil jsem milého pana Hockeho a měl jsem možnost zahrát si trochu na jeden z jeho výtvorů, 18W class A dvoukanálové lampové kombo s reverbem Hocke VMH284RD. Stručně popíšu dojmy a přiložím pár fotek z mobilu (omluvte prosím mizernou kvalitu obrazu, chyba není na vašem přijímači). Kvalitnější fotky s popisem od výrobce zde.
První pohled
Na první pohled působí kombo poměrně bytelným dojmem. Je (dle webu) zhotovené z 11ti vrstvé březové překližky, nechybí mu nožičky ani plastové chráničky v rozích. 12" reproduktor chrání vcelku pevně vypadající drátěný rošt (podobný jsem měl na Rolandu - to jen tak neprokopnete).
Na vrchní straně je klasické páskové madlo a panel s knoby, jedním 6,3mm vstupem, power a standby páčkovými přepínači a jasně svítící modrou LEDkou. Toť vše. Přepínání kanálů a reverbu zde nenajdete. Knoby na první pohled zaujmou - jsou sice malé, ale místo bílé čárky na sobě mají čárku jasně červenou - je pěkně vidět jejich pozice.
Zadní strana nabízí pohled na panel s osamocenou zdířkou pro footswitch a do útrob komba, kde není vidět vlastně nic, jen reproduktor a všech pět lamp.
Footswitch je opravdu bytelná kovová krabička se dvěma barevně odlišnými ledkami a lehce mačkatelnými (šlapatelnými
) tlačítky.
Fíčrs
Jak jsem psal, kombo disponuje dvěma kanály, Clean a Lead a pružinovým reverbem. Reverb a kanály lze přepínat pouze footswitchem, což považuji spíše za nevýhodu. Délku kabelu k footswitchi jsem nezkoumal, ale je to klasický stereo kabel, takže by určitě šel nastavit.
Oba kanály mají společné třípásmové korekce, zkreslený kanál má navíc vlastní tónovou clonu. Každý z kanálů má vlastní ovladač hlasitosti, k dispozici je navíc ovladač Master volume. U zkresleného kanálu samozřejmě nechybí knob Drive.
Reproduktor je profláknutá V30ka o výkonu 60W, citlivosti 100dB a impedanci 8 ohmů. Není možné jej klasickým způsobem odpojit - výstup na externí box chybí. Nicméně prý není na pevno připájený, takže by neměl být problém kombo dodatečně vylepšit.
Další věcí, kterou zde bohužel nenajdete, je efektová smyčka.
Zvuk
Stručně řečeno mě dost překvapil. A nadchnul. A rozpoltil.
Charakterem má opravdu daleko k populárnímu americkému zvuku ála recto. Ale zrovna tak má na míle daleko k Marshallu. Jde vlastní cestou.
Čistý zvuk je barevný a plný, neskutečně plný. Tedy pro mě, který nikdy neslyšel pořádnou lampu. Blackstar HT-5 ani Pívej Valveking (tedy to, na co se zaměřuji ve vybírání já) mu nesahají ani po paty.
Zkreslený zvuk bez koncového vybuzení je zajímavě syrový, nekompromisní; chybí mu chlupatost. Rozhodně je v něm hodně prostoru pro další úpravy krabičkami. A jak tu někdo psal - má mírně rozsypané výšky. Na plný gain a sníženou hlasitost stačí na hardrock, na něco pilovitějšího by to chtělo dokrmit.
S koncovým vybuzením se syrovost zvuku ještě zvýší. Pokud si (jako já) přestavujete pod polovodičovitým zkreslením spíše bzučení, tady se ho nedočkáte.
Mě ten zvuk přípomínal takovou tu starou školu. Těžko popsat. Nemám srovnání. Rozhodně je tam znát jednodušší konstrukce a tím pádem sklon spíše do kategorie vintage aparátů.
Abych nezapomněl - reverb. Tomu nemám co vytknout. Kdesi jsem četl, že někomu u zkresleného kanálu jaksi lupal. Nic takového jsem nezaznamenal.
To ostatní
- Abych jen nechválil. U zkresleného kanálu byl při vysoké hlasitosti velmi znatelný šum. Dál jsem uvnitř zaslechl cosi, za co mohla pravděpodobně stará lampa (opět dle toho, co jsem nasbíral na internetu za znalosti
). Už si nevybavím, jak to znělo. U Valvekinga jsem ale slyšel to samé.
- Také jsem si představoval, že to bude trošku víc nahlas. Měli jsme to puštěné naplno a mě to nepřišlo o mnoho hlasitější, než ten 5W microstack Blackstar HT-5S. Možná to bylo jinou akustikou a možná mě klame paměť.
- Dynamika toho aparátu mě uvedla do úžasu. Nádhera. Bohužel opět nejvíce vynikla při přebuzení konce, což je věc, kterou si v paneláku vážně neužiji.
- Neexisuje nic horšího, než když hrajete na tranzistor a máte pocit, že nic neumíte a pak si zahrajete na tenhle aparát a zjistíte, že je to pravda. Neodpustí opravdu nic. Jak na zkresleném, tak na čistém kanálu bylo slyšet opravdu všechno. Mít aktivy, tak tu kytaru asi ve vzteku prohodím oknem.
Suma sumárum. Moc jsem nevěřil, že z tohoto komba poleze zvuk, který by se mi mohl líbit. Skutečnost je taková, že jsem z něj (překvapivě
) nic Mesoidního opravdu nevyloudil a přesto mi to přijde jako fajn začátek na cestě za hledáním vlastního, neokoukaného zvuku, který dneska vlastně nikdo nemá, protože to není ani Mesa ani Marshall (zanedbejme to drobné procento uživatelů ostatních značek
). Navíc je určitě na místě věřit těm zlatým českým ručičkám.
EDIT: Jó, ty fotky...
První pohled
Na první pohled působí kombo poměrně bytelným dojmem. Je (dle webu) zhotovené z 11ti vrstvé březové překližky, nechybí mu nožičky ani plastové chráničky v rozích. 12" reproduktor chrání vcelku pevně vypadající drátěný rošt (podobný jsem měl na Rolandu - to jen tak neprokopnete).
Na vrchní straně je klasické páskové madlo a panel s knoby, jedním 6,3mm vstupem, power a standby páčkovými přepínači a jasně svítící modrou LEDkou. Toť vše. Přepínání kanálů a reverbu zde nenajdete. Knoby na první pohled zaujmou - jsou sice malé, ale místo bílé čárky na sobě mají čárku jasně červenou - je pěkně vidět jejich pozice.
Zadní strana nabízí pohled na panel s osamocenou zdířkou pro footswitch a do útrob komba, kde není vidět vlastně nic, jen reproduktor a všech pět lamp.
Footswitch je opravdu bytelná kovová krabička se dvěma barevně odlišnými ledkami a lehce mačkatelnými (šlapatelnými
Fíčrs
Jak jsem psal, kombo disponuje dvěma kanály, Clean a Lead a pružinovým reverbem. Reverb a kanály lze přepínat pouze footswitchem, což považuji spíše za nevýhodu. Délku kabelu k footswitchi jsem nezkoumal, ale je to klasický stereo kabel, takže by určitě šel nastavit.
Oba kanály mají společné třípásmové korekce, zkreslený kanál má navíc vlastní tónovou clonu. Každý z kanálů má vlastní ovladač hlasitosti, k dispozici je navíc ovladač Master volume. U zkresleného kanálu samozřejmě nechybí knob Drive.
Reproduktor je profláknutá V30ka o výkonu 60W, citlivosti 100dB a impedanci 8 ohmů. Není možné jej klasickým způsobem odpojit - výstup na externí box chybí. Nicméně prý není na pevno připájený, takže by neměl být problém kombo dodatečně vylepšit.
Další věcí, kterou zde bohužel nenajdete, je efektová smyčka.
Zvuk
Stručně řečeno mě dost překvapil. A nadchnul. A rozpoltil.
Charakterem má opravdu daleko k populárnímu americkému zvuku ála recto. Ale zrovna tak má na míle daleko k Marshallu. Jde vlastní cestou.
Čistý zvuk je barevný a plný, neskutečně plný. Tedy pro mě, který nikdy neslyšel pořádnou lampu. Blackstar HT-5 ani Pívej Valveking (tedy to, na co se zaměřuji ve vybírání já) mu nesahají ani po paty.
Zkreslený zvuk bez koncového vybuzení je zajímavě syrový, nekompromisní; chybí mu chlupatost. Rozhodně je v něm hodně prostoru pro další úpravy krabičkami. A jak tu někdo psal - má mírně rozsypané výšky. Na plný gain a sníženou hlasitost stačí na hardrock, na něco pilovitějšího by to chtělo dokrmit.
S koncovým vybuzením se syrovost zvuku ještě zvýší. Pokud si (jako já) přestavujete pod polovodičovitým zkreslením spíše bzučení, tady se ho nedočkáte.
Mě ten zvuk přípomínal takovou tu starou školu. Těžko popsat. Nemám srovnání. Rozhodně je tam znát jednodušší konstrukce a tím pádem sklon spíše do kategorie vintage aparátů.
Abych nezapomněl - reverb. Tomu nemám co vytknout. Kdesi jsem četl, že někomu u zkresleného kanálu jaksi lupal. Nic takového jsem nezaznamenal.
To ostatní
- Abych jen nechválil. U zkresleného kanálu byl při vysoké hlasitosti velmi znatelný šum. Dál jsem uvnitř zaslechl cosi, za co mohla pravděpodobně stará lampa (opět dle toho, co jsem nasbíral na internetu za znalosti
- Také jsem si představoval, že to bude trošku víc nahlas. Měli jsme to puštěné naplno a mě to nepřišlo o mnoho hlasitější, než ten 5W microstack Blackstar HT-5S. Možná to bylo jinou akustikou a možná mě klame paměť.
- Dynamika toho aparátu mě uvedla do úžasu. Nádhera. Bohužel opět nejvíce vynikla při přebuzení konce, což je věc, kterou si v paneláku vážně neužiji.
- Neexisuje nic horšího, než když hrajete na tranzistor a máte pocit, že nic neumíte a pak si zahrajete na tenhle aparát a zjistíte, že je to pravda. Neodpustí opravdu nic. Jak na zkresleném, tak na čistém kanálu bylo slyšet opravdu všechno. Mít aktivy, tak tu kytaru asi ve vzteku prohodím oknem.
Suma sumárum. Moc jsem nevěřil, že z tohoto komba poleze zvuk, který by se mi mohl líbit. Skutečnost je taková, že jsem z něj (překvapivě
EDIT: Jó, ty fotky...
- Stimpiman
- Bandzone: https://bandzone.cz/nouzovyrezim
Zdarec,
tak jsem po čase mrknul na web p. Hockeho a máme tu nové 18W combo a tříkanálovou hlavu ... a objevují se tu slůvka typu high gain ... zkoušel už někdo??? ... na to 18w kombo se asi skočim mrknout.
Mám jinak Hocke 65W dvoukanál a 2x12" boxík a zatím max spokojenost.
tak jsem po čase mrknul na web p. Hockeho a máme tu nové 18W combo a tříkanálovou hlavu ... a objevují se tu slůvka typu high gain ... zkoušel už někdo??? ... na to 18w kombo se asi skočim mrknout.
Mám jinak Hocke 65W dvoukanál a 2x12" boxík a zatím max spokojenost.
Jolana Diamant(NBE),Schecter Hellreiser C-1 FR Special, Fokus Strat KA, Jolana Diamant, Jolana Syrinx
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
Hocke 65W + Hocke 2*12"
... a děsně volšový ruce
To by mě taky zajímalo, tak před rokem cca jsem tam byl koupit elektronku. Při tom jsem si vyzkoušel 18w kombo - moc si to nepamatuju, jen že se mi to fakt líbilo (ačkoliv ne zrovna na můj styl).. Hlavně sympatickej člověk 
ESP-LTD EC-1000FM Amber Sunburst (SD-SH4 JB kobylka, SD '59), Medeli dd305, Roland Cube 15x, Ibanez TS7, Behringer US600, Behringer TU300, a nej. prográmek - Guitar Pro 
nevite jak velke zkresleni de vytahnout z tehle hlavy / rokec - hi gain? http://www.hocke.eu/lt60-lampovy-zesilovac-pro-kytaru/