Odesly lampy? [VYRESENO]

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bambas

Odesly lampy? [VYRESENO]

Příspěvek od bambas »

Ahoj,
privezl jsem si domu jiz hrane kombo (Peavey Valve king 212). Pred odvozem hralo normalne. Pak jsem ho prevazel asi 70 Km, jel do zkusebny, nechal chvili aklimatizovat (tak 5 minut?), zapnul zhaveni, cekal tak 4 minuty a pak zacal hrat vse slo skvele, zkousel jsem co to umi, jakej to dela kraval atd. A pak najednou ticho. Mrtvej jak zkreslenej, tak cistej kanal. Lapmy vzady svitej, i ty preampovy. Nasel jsem pak vzadu potenciometr, kterym se pripina ze zesilovace AB na zesik A a obracene. (Funkce Texture: plynulý přechod mezi zvukovými a dynamickými charakeristikami zesilovacích tříd A/B a A ) Puvodne to bylo na AB. Otocil jsem potak na A, kombo hraje, oba kanaly. Kdyz ho otocim na AB, tak opet nehraje. Muzou to byt tedy spatny lampy? Jsou tam celkem 4, predpokladam, ze na zesik typu A to jede jen na dve lampy.
Z manualu:
TEXTURE
This new, patent-pending feature available only from Peavey is used to fine-tune the power sensitivity,
response and “break-up” of the power amp section of your ValveKing amplifier. Normal, full-power,
Class A/B operation results when the TEXTURE control is set at its fully clockwise (wide open) position
and should be used as a starting point when setting this control. As the TEXTURE control is rotated
counterclockwise, the effect of one half of the 6L6GC power tubes is progressively subtracted from the
circuit, while the gain of the driver tube is slowly increased. The driver's low-frequency
response is also altered along with the gain, resulting in more even-ordered harmonic distortion from
your power amp, even at lower-than-stage-volume settings. Finally, with the TEXTURE knob in the
fully counterclockwise position, the result is a real single-ended power amp section that operates and
responds exactly like a true Class A power amp, driven by a real single-ended high-gain tube stage.
This setting still allows the unused power tube(s) to draw idle current, thus retaining the efficiency of
the standard Class A/B topology. In this mode, power output is also reduced by as much as 60% versus
maximum rated power.
Naposledy upravil(a) bambas dne 14.11.2013 15:10, celkem upraveno 1 x.
torchie!

Re: Odesly lampy?

Příspěvek od torchie! »

Já bych radši zkontroloval i ten poťák.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
bambas

Příspěvek od bambas »

torchie! píše:Já bych radši zkontroloval i ten poťák.
Predtim to fungovalo na oboje, jak na A, tak na AB. Lze to plynule "prepinach za chodu". Jakmile ale najedu do poloviny drahy, ktera je vymezena pro AB, tak to postupne tichne (tak jak kroutim potakem).
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar muzikanti, kdyby byly vadné elektronky nehrálo by Ti to vůbec. Nevím sice jak dalece si troufáš tu poruchu odstranit sám, ale pokud jsi schopen a máš patřičné znalosti a vybavení, jako první zkontroluj konektory P 303/313, dále kondenzátor C1 (100nF), odpor R3 (82kΩ) a potenciometr VR11 (1MΩ). Když závadu nenajdeš v těchto komponentech, budeš muset pravděpodobně využít služeb nejbližšího servismana.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
bambas

Příspěvek od bambas »

Tube Guru píše:Zdar muzikanti, kdyby byly vadné elektronky nehrálo by Ti to vůbec. Nevím sice jak dalece si troufáš tu poruchu odstranit sám, ale pokud jsi schopen a máš patřičné znalosti a vybavení, jako první zkontroluj konektory P 303/313, dále kondenzátor C1 (100nF), odpor R3 (82kΩ) a potenciometr VR11 (1MΩ). Když závadu nenajdeš v těchto komponentech, budeš muset pravděpodobně využít služeb nejbližšího servismana.
Ok, ale jak je mozne, ze na A to hraje a na AB ne?

Btw. mas nekde prosim schema, na ktere bych se mohl podivat?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Sice bys ho našel Gůglem, ale co už :)
Valveking 212 (100W).pdf
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
bambas

Příspěvek od bambas »

Tube Guru píše:Sice bys ho našel Gůglem, ale co už :)
Valveking 212 (100W).pdf
Dekuji za schema, fakt se mi ho nepodarilo vygooglit, jen na model 112. :) Nicmene nejsem si jist, ze by to mohli byt ty soucastky, ktere jsi rpsal, nebot pri hrani to najednou ztichlo a nenapada me tedy nejaky duvod, proc by mel odejit napriklad ten kondenzator. Spis ma podezreni na preamp lampy V3, popripade nejakou tu koncovou...
bambas

Re: Odesly lampy? [SOLVED]

Příspěvek od bambas »

Takze problem vyresen. Vymenil jsem preampovy lampu a kombo hraje na plnej vykon. Podle me musela odejit lampa V3, ktera dela 2.stupen zesilovace.
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Re: Odesly lampy? [VYRESENO]

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Zdravím,
mám podobnej problém a nechci zakládat nový téma, tak snad mi tu někdo odpoví. Mám Marshall TSL60, mám ho asi 14 dní, a bez problémů hrál. Dneska jsem přišel do zkušebny a hrál potichu, bez zkreslení. Lead channel hrál jak kdyby to byl čistej, akorát nahlas. Všechno lampy zezadu svítí. Nemám zkušenosti s měněním lamp, takže nevím, jak se projeví, když odejde lampa. Díky za odpovědi.
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, vypadá to dost pravděpodobně taky na vadnou ECC83. Jestli s tím chceš "pokusničit" sám, sežeň si jednu 100% dobrou nejlépe novou ECC83 a postupně ji dávej namísto preampovek V3, V2 a V1. Tím zjistíš, která je vadná (má pravděpodobně slabou emisi). Jinak se to dá změřit, ale netuším jak na tom jsi s vědomostmi a měřicím vybavením. Fázový invertor V4 by to být neměl, i když možné je všechno :? . Přeji úspěšnou opravu.
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Tube Guru píše:Zdar, vypadá to dost pravděpodobně taky na vadnou ECC83. Jestli s tím chceš "pokusničit" sám, sežeň si jednu 100% dobrou nejlépe novou ECC83 a postupně ji dávej namísto preampovek V3, V2 a V1. Tím zjistíš, která je vadná (má pravděpodobně slabou emisi). Jinak se to dá změřit, ale netuším jak na tom jsi s vědomostmi a měřicím vybavením. Fázový invertor V4 by to být neměl, i když možné je všechno :? . Přeji úspěšnou opravu.
Děkuji, zkusím se na to potom podívat. Myslel jsem spíš jestli není něco s koncovejma lampama, ty odcházejí častěji. Každopádně jak píšu, nemám s tím zkušenosti =)
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“