bicí a zpěv atd..

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

bicí a zpěv atd..

Příspěvek od necibici »

Jak to máte v kapele,taky k tomu děláte ještě něco?
Zrovna dneska píšu po delší době novej text,protože 1.zpěvák měl asi 3 otextovaný skladby,pak žádnej nebyl,tak jsem otextoval 8 hotových skladeb a momentálně mám na kontě asi 20 textů,z kterých hrajem asi 10.Zkoušel jsem i zpívat,ale je to hroznej záhul na dejchání a taky byl problém s mikrákem,zkoušel jsem náhlavní,ale ten nemá tak dobrej zvuk jako vejkej,jenže u toho se zas musíte furt natahovat...takže už nezpívám.
Teď byl v Chebu David Koller a ten má takovej speciální vrchní šibeniční držák,tak ten to má vychytaný..
No a krom toho opravuju veškerý aparáty ve zkušebně a píšu na Bandzone. 8)
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Diabollo

Re: bicí a zpěv atd..

Příspěvek od Diabollo »

A co má z toho plynout???

Taky za bicíma zpívám některý skladby. Samozřejmě, že klasický mikrofon na běžném stojanu trochu překáží a omezuje, ale vše je o nastavení. Já s tím až takový problém nemám. Náhlavní mikrofony jsou v pohodě, ale je to větší investice (obyčejný zní ve finále trochu jako telefon).
To, že to neudejcháš je jen o cviku a správném frázování textu.

Samozřejmě že existují "vychytávky" jako třeba husí krk nebo lomený konektor, které jsou při hře a zpěvu zároveň určitě přínosem.

Výborná zpráva je, že stíháš psát i na bandzone 8)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Já bych zase řekl, že je výborný, že opravuješ všechny aparáty.
Ale fakt mi uniká smysl tohoto vlákna (a to nepíšu jako moderátor).
Na mikrofony pro bubeníka je tu vlákno - mikrofony-a-snimani/mikrofon-pro-bubeni ... en%C3%ADka
O správném dýchání při zpěvu je tu zas tohle - zpev/dychani-a-branice-pro-zacatecniky- ... %A1n%C3%AD
Na samodomo opravy aparátů tu máme tohle - aparatury-f72/

Nebo se jen nudíš a chceš si jen tak pokecat? Z toho tvého "atd." v názvu vlákna to tak vypadá, promiň.
Tak na to tu máme Underground.

Zkus upřesnit motiv tohoto vlákna a rád ti pomohu (a tohle už píšu jako moderátor).
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Když to je pech. Bubeníků je tady tak málo, že se to tu skoro nehýbe. A v undergroundu to zapadne. :cry:
Takže jestli se chce někdo podělit se zkušenostmi, osobně bych proti tomu nebyl (ale to je jen můj skromný názor).
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
shotteckk
Bandzone: www.bandzone.cz/exorcizphobia; www.bandzone.cz/plh

Příspěvek od shotteckk »

Do uší mám metronom, k hubě mikrofon, k tomu poslouchat co za bordel hraje zbytek kapely, mě to nepřijde složitý, je to jen o cviku...
Hlava je sice trochu jako harddisk ale s tím musíš počítat..
Shotteckk

Mapex (22-14-10-12-13-16)
Doublepedal Pearl Demon Drive,
Činely Paiste, Sabian, Ufip
Paličky Balbex 5B Nylon.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tak se to vlákno moc nechytlo,chtěl jsem nadhodit trochu jiný téma,tak použiju tohle..
Jak to máte při skládání nových songů?
Máte možnost ovlivnit kytaru,basu,zpěv?
Děláme ploužák a to bych vám přál zažít...
kytarista přišel s nápadem,dobrý já si to nahrál na mobil a udělal na to textík..
Pak ale na další zkoušce přišel s tím,že to překopal,takže ten text na to nesedl..
Když teda pochopil,že to necháme při starým,prudil hodinu se skládáním sóla,protože doma na to nemá čas,ne..?
Když mu říkám,že se mi nelíbí,tak jsem ko.ot co nerozumí kejtře.Když chci,aby basa víc podpořila rytmus bicích,tak to je problém,protože basu dělá kytarista a je to pro něj takovej beklajt,když jedem ve třech..
Máte taky takový boje :?:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“