Fresher Straighter

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
dlabajíč

Fresher Straighter

Příspěvek od dlabajíč »

Zdravím pánové a dámy. Zakládám nový thread, abych se nejen pochlubil, ale také vás obohatil zkušenostmi a zajímavostmi s kytarou, jež se mi dostala do paznehtů.
Je to kytara z Japonské výroby, kterou jsem koupil tady na bazáči. Cenu nakonec nebudu prozrazovat. Je to Fresher straighter protean series.
Zajímavostí této kytary je, že byla vybavena vestavěným efektovým procesorem, který byl již z kytary odstraněn. A snímače byly také nahrazeny jinými. Nicméně je to ročník výroby 1978. Kytary Fresher se vyráběly do roku 1985.
Kdo je angličtinář, nějaké info zde : http://www.vintageguitar.com/1756/fresher-guitars/
Dnes poprvé kytara okusila mou mesu a musím říct, že 35 let hraní dřevu opravdu prospěje. Zvuk má plné basy, výrazné středy a některé tóny ve výškách jsou naprosto ohlušující. Zkoušel jsem to zatím jen provizorně, ale budu kytaru renovovat.
Dostane nové mechaniky, tremolo, snímače, pickguard a elektriku.
Asi ji zachovám vintage, ale kombinaci udělám HSS. Proto navrhujte řešení, jaké snímače a podobně bych mohl zvolit, nechám to i na Vás. Já přemýšlel fender 62 PU a ke kobylce ještě vážně nevím.
Přílohy
IMG_5671.JPG
IMG_5661.JPG
IMG_5669.JPG
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
mathys

Re: Fresher Straighter

Příspěvek od mathys »

Taky jsem ji zahlédl na bazaru, pěknej kousek :). Myslím, že za tu cenu, za kterou se prodávala byla skoro zadarmo, protože musí být parádně vyzrálá. Dobrá koupě ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“