Co to znamená "hrát kila"
Pravidla fóra
Re: Co to znamená "hrát kila"
Zřejmě to má víc významů, každej tvrdí co to je podle toho na čem začínal.Ja začínal s trampskou kytarou tak tvrdim že je to akord na čtyři doby, kdo začínal na elektrice tak trvdí že jsou to powerchordy
- ...EDGE...
Ze to jsou powerakordy si mysli jen ti, co maji v avataru Jimiho Hendrixe, to neni nahoda!
Já tvrdím že jsou to prostě akcentované akordy, případně powerchordy, hrané dlouze (co to znamená dlouze je u každé skladby něco jiného). Za kila bych označil klidně i úplný začátek Master of Puppets.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
"Kilo" je akord hraný na celý takt.
Vím, že je to staré, ale tohle tu nikdo nenapsal
Vím, že je to staré, ale tohle tu nikdo nenapsal
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Takže jednodobý takt?shoooter píše:"Kilo" je akord hraný na celý takt.
Nechápu. Na všechny doby taktu.MilanT píše:Takže jednodobý takt?shoooter píše:"Kilo" je akord hraný na celý takt.
Aha, takže tohle všechno jsou kila?

- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Shoooter myslel nejspíše hrát na celý takt jedno dž.
Tedy na obrázku jsou kila v sudých taktech, jest tak?
Tedy na obrázku jsou kila v sudých taktech, jest tak?
Proto se ho ptám na doby taktu. Jestli ten jeden a ten samý akord hraný v jednom taktu 4x (dž-dž-dž-dž) je kilo?Hendrek píše:Shoooter myslel nejspíše hrát na celý takt jedno dž.
A pokud shoooter píše "na všechny doby taktu", tak tomu rozumím tak, že i v těch lichých taktech jsou kila.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Názory se v tomto tématu rozcházejí. Někdo by řekl ano, jsou to čtyři kila, jiný by řekl ne, jsou to čtyři čtvrtkila.
A já říkám, že mi je to fuk
. Když po mně budou chtít, ať zahraju na celý takt jedno dž, tak řeknou, zahrej celou. Když budou chtít čtyři dž, řeknou hraj čtvrtky. Kilo v hudbě asi není definovaný uznaný terminus technicus, proto se tedy názory různí.
A já říkám, že mi je to fuk
Jeden akord po dobu celého taktu.MilanT píše:Proto se ho ptám na doby taktu. Jestli ten jeden a ten samý akord hraný v jednom taktu 4x (dž-dž-dž-dž) je kilo?Hendrek píše:Shoooter myslel nejspíše hrát na celý takt jedno dž.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A abychom přidali pro větší zmatení ještě jeden názor - v základu bych souhlasil s tím, že jde o akord po dobu celého taktu, nebo ale také po jinou maximální dobu mezi střídáním s dalším akordem. Jsou-li tedy v jednom taktu k zahrání míněny 2 akordy, zahraju do něj dvě kila. Má-li akord znít po 2 takty, dá se zahrát kilo jedno nebo dvě (spíš bych ale automaticky hrál dvě).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Samo o sobě to kila nejsou, ale pokud hraješ "v kilech", zahraješ ty akordy samozřejmě 2 (či víc).Nero píše:nebo ale také po jinou maximální dobu mezi střídáním s dalším akordem. Jsou-li tedy v jednom taktu k zahrání míněny 2 akordy, zahraju do něj dvě kila.
To jsou potom 2 kila v ligatuřeNero píše:Má-li akord znít po 2 takty, dá se zahrát kilo jedno ...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dvě svázaná kila, to zní fajn 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008