Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Mastr

Re: Homemade kytara

Příspěvek od Mastr »

Vypadá to dost dobře! S lakováním držím palce. Protože to je ta část , kterou vždycky nedotáhnu do konce (proto jsem začal olejovat). Na lakování je třeba kvalitní lak a potřebná výbava, do které se mi nechce investovat :D
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Amatér neudělá profi lak ani s profi výbavou a materiálem...a taková výbava leze do desetitisíců korun. Radil bych lak nechat udělat dobrého lakýrníka, protože kytara je fakt moc pěkná a ne úplně TOP lak by kazil radost :) Nebo zvolit cestu jako Mastr, ten olejovanej povrch je hrozně příjemnej pod ruku a je to dost přirozený.
square

Příspěvek od square »

Fotky být můžou, zvuk zatím není možný :D snímače P90 alnico 5 a 3. Lesk to bude ale jaký to ještě nevím. Lakování se zas tak nebojím už mám něco za sebou (mám to v oboru tzn. ani stříkací kabina není problém)
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
carver

Příspěvek od carver »

krása, perfektná kombinácia farieb a tá P90 . . . mňam :wink:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak mě napdá nevíte o nějakém dobrém lakýrníkovi z okolí Ostravy, který by se čas od času nebál mi polyurethanem vzít nějaký výtvor? Mohl bych si to sice nechat udělat u Jaisera nebo u Jurči, ale dlouho to potrvá a mám dojem, že to bude i kapku dražší. Koukal jsem na ceník a přelakování u kaisera stojí 2800. Což mi příjde celkem pálka...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
roosta604

Příspěvek od roosta604 »

Tak jsem konečně zase dal něco dohromady.
Tělo je smrk, krk je buk.
P1010116bass.JPG
P1010117bass.JPG
P1010112bass.JPG
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Sice tyhle vykrajované tvary moc nemusím, ale vypadá to pěkně. To je první stavba? Vidím špatně, nebo na hlavě má nějaký vytmelený suk/kaz?
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Ten tvar existuje nebo vlastní? Líbí se mi to. :)
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

square píše:Tak a mě už čeká pouze lakování. :)
No ty vado. To je fakt nádhera.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
gembec

Příspěvek od gembec »

roosta604:
:shock: ty vole, to je krasa, ked raz budem kupovat basu tak u teba. :D
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Staniž se, OT o ručním nářadí ZDE : nastroje/rucni-el-naradi-t38390.html
Budu tam průběžně doplňovat zbytek z předešlé diskuze.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE MASTR:
Dík za ty videa toho maníka co pižlá Les Paul z jednoho kusu. Má tam pár opravdu zajímavých vychytávek. Rozhodně dobrá inspirace.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

So it begins again...
Obrázek
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Takže po nějakém tom týdnu je téměř hotovo. Zbývá posledních pár vrstev tungového oleje na tělo (na fotce je čerstvá sedmá), krk už je kompletní, na tom je 10 vrstev a potom to sestavit. Moření se celkem povedlo, měl jsem docela strach. Mořidlo jsem stříkal pistolí a následně houbičkou roztíral. Potom jemně přebrousil a začal dávat olej. Pilo to docela dost oleje, na poslední vrstvy na krku jsem dával už málo oleje, jen aby to chytlo lesk. Uvidím jak to pude s tělem, už to tolik nepije, takže ještě pár vrstev, to bylo celistvé a lesklé.
Přílohy
Tělo po 2. vrstvě mořidla
Tělo po 2. vrstvě mořidla
...
...
Tělo po 7. vrstvě tungového oleje
Tělo po 7. vrstvě tungového oleje
...
...
IMG_4521.JPG
square

Příspěvek od square »

Jak vás tak sleduju tak ten olej nevypadá vůbec spatně :!: Pěkná práce
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Taky na to koukám... pěkná práce... asi můj další kousek bude místo laku taky "naolejovanej" :D.
square

Příspěvek od square »

Prosím Vás nemáte doma někdo vruty na korpus-krk 45mm? Potřeboval bych 2-4ks. Děkuju.
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Tohle vypadá jako pokus o velice laciný home-made nástroj. Myslíte že to může hrát líp než nějaké basy kolem 3000,- Kč? Chlap tam někde píše 70$, což vzhledem k tomu jaké dřevo používá zní celkem reálně. Ale ten výsledek alespoň vypadá použitelně. Jak to může znít nebo neznít nedokáži posoudit - ukázka nikde (asi raději) není.
Obrázek

http://www.instructables.com/id/diy-che ... ic-guitar/
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Naprostej masakr. Docela by me zajimalo, jak to zni. Kazdopadne docela borec, ze z takovych hoven dokazal postavit neco, co basovku pripomina :)
Hodně budem někde...
p0spec

Příspěvek od p0spec »

Prý postavil tohle všechno, tak nevím či by za náklady na ty všechny neměl něco trochu solidního. :D
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“