2 USB mikrofony na jednom notebooku

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
SGvagon

2 USB mikrofony na jednom notebooku

Příspěvek od SGvagon »

Dobrý den,

přemýšlím nad jednou věcí, kterou bych v budoucnu možná uplatnil. Vlastním USB mikrofon Samson Go Mic, se kterým jsem víceméně spokojen, ale kdybych chtěl nahrát interview (debatu) s nějakým člověkem, tak bych rád věděl, zda-li by připojení stejného mikrofonu šlo přes jeden driver Samson Go mic nebo by se v systému vytvořil další mikrofonní vstup.Na internetu jsem bohužel o zapojení dvou stejných USB mikrofonů nenašel ani zmínku a proto se obracím sem.

Pro informaci mám Windows 7 x64 bit .

Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Moleek

Re: 2 USB mikrofony na jednom notebooku

Příspěvek od Moleek »

Nic kokrétního ohledně mikrofonu neporadím, ale já v praxi často použiji univerzální ASIO4ALL driver a nahrávám z více zvukovek současně (interní + nějaká další, posledně to byla Lexicon Lambda). Myslím si, že na nahrání interview by to mohlo jít taky, takže pokud by se každý mikrofon tvářil jako samostatná zvuková karta, tak by mohlo jít nahrávat z obou současně. Ale vyzkoušené to nemám.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
SGvagon

Příspěvek od SGvagon »

Dobrá děkuji, jde mi právě o to sjednocení mikrofonů do jednoho vstupu. Vím že u klasického mikrofonu s 3.5 mm jackem a za pomocí redukce z 1x na 2x 3.5mm se skutečně daly zapojit dva mikrofony současně a oba dva se sjednotily a v systému se tvářily jako jeden.

Ale obávám se právě, že u USB mikrofonu to nejspíše nepůjde, jelikož obsahuje svoji vlastní zvukovou kartu a když zapojím dva, tak se každý bude tvářit jako samostatný ovladač.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jak psal Moleek - ASIO4ALL je "sjednotí" dohromady, ale není to košer řešení.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“