Nux Time Core delay looper

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
filo01

Nux Time Core delay looper

Příspěvek od filo01 »

Ve vlákně o looperech jsem narazil na zmínku kolegy Elkesara o této krabičce, vzhledem k ceně (na eBay momentálně za 53$ i s poštou) by si myslím zasloužila samostatné vlákno, které tímto zakládám a rovnou bych majitele poprosil o odpovědi na následující otázky, díky ;)
1. Looper - z manuálu jsem pochopil, že je typu rec-play-overdub, co mi není úplně jasné, jak se zastaví.
"To add overdubs to the existing loop, press the footswitch at any time and begin playing, the indicator LED fleshes red, indicating that anything played will be added to the loop. Press the footswitch again stops record".
To znamená, že se zastaví standardním "dvojšlapem"?
2. Šel by pomocí tail přepínače nasimulovat efekt freeze, jako je třeba na ME-25?
3. jak je na tom s vlastním šumem? Tady mě to zajímá hlavně u looperu, abych po 4-5 overdubech slyšel i to, co hraju ;)
4. Máš odzkoušeno, kolik zhruba vydrží na baterku?
5. žere signál?

edit: upravena cena, přehlídl jsem se
Naposledy upravil(a) filo01 dne 24.09.2013 10:21, celkem upraveno 1 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nux Time Core delay looper

Příspěvek od Smrťokvítek »

kde je za 33$? Já ho našel za 53$. 33 stojí jiné z té řady.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Takže k otázkám:)

1)Looper je tady hodně základní, ale na službce mi docela dobře posloužil. Vypíná se bohužel z mého pohledu hodně hloupě. Pro zastavení smyčky je nutné držet footswitch po dobu 2sekund. Takže je nutné si sakra dobře naplánovat kdy budu chtít smyčku zastavit.

2)Zkoušel jsem, ale mně se to nikdy moc nepodařilo, zní to jinak, schválně ti ho půjčím a můžeš vyzkoušet, jestli se ti to povede nastavit:)

3)Šum u looperu je zcela v pohodě, nezaznamenal jsem nic děsivého.

4)Strašně málo, pul hodiny max potom docela nepříjemně, zablokuje celý řetězec děsivými zvuky :D

5)Nijak zvlášť.

Co se mi na něm nelíbí je simulace analogu, která funguje v tom stylu, že ubere hodně výšek....
Plus v mé jednotce funguje hodně divně simulace delaye s chorusem, vydává to tam takové divné klepání.

Co se mi líbí je bytelná kovová krabička a docela hezké páskové echo a základní looper. Základní digitální delay je taky v pohodě.

Za cenu, za kterou se to prodává v ČR nebrat, ale přes ebay je to hodně zajímavé:)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
filo01

Příspěvek od filo01 »

Smrťokvítek: http://www.ebay.com/itm/NUX-Guitar-Effe ... 1107811636
Elkesar: díky!
ad 1) ten dvojšlap na normální stop nefunguje? Protože dlouhým stiskem se to má podle manuálu stopnout a zároveň vymazat ...
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

o tom píšu, vyber si tam time core a je za 53 :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
filo01

Příspěvek od filo01 »

Aha, sorry, já podle toho obrázku myslel, že jsou všechy za 33$, nikam jsem neklikal :-(
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

filo01: Bohužel tam není možnost udělat stop a pak znovu začít hrát. Takže stop tam nejspíše není...Je to cvičítko, ale za tu cenu hodně zajímavé.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
filo01

Příspěvek od filo01 »

Tak jsem to včera doma díky laskavosti Elkesara taky prubnul, no .... neurazí, ale ani nenadchne.
1. Ten looper opravdu nejde samostatně zastavit a spustit, zastavit ho lze pouze dlouhým stiskem, čímž se ale vymaže to nahrané.
2. V ModDelay a ještě jednom stereo to slyšitelně polupává.
3. Freeze ani s Tail přepínačem nasimulovat nejde, i s poťákem na minimum je příliš dlouhý čas
4. pokud dáte dostatečně velký počet opakování, tak točením poťáku Time lze dosáhnout krásných psychedelických zvuků ;)

Sumárum, pro mě to ani za ty slušné prachy přes eBay není.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“