Zvučení violy

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Zvučení violy

Příspěvek od Rocky_MK »

Chtěl bych se poptat po nějakém snímači, který by solidně snímal zvuk violy. Doposud jsem používal tuhle hračku a už toho mám dost. Zvuk není vůbec špatný, problém je v tom, že se to připíná na kobylku -> trošku to tlumí a navíc na některých frekvencích to rezonuje a pak se to drnčení samozřejmě zesiluje v PA...

Chci snímač kolem 2 tisíc, který nebude snímat tenhle bordel, nebude tlumit kobylku a ideálně se ani nebude lepit přímo na tělo (ke struníku, do okolí kobylky apod), protože tam bývá ten samý problém. Zkoušel jsem za ten snímač ještě zapojit kompresor, ale ten to drnčení stejně nepochytal a vesele ho poslal dál. Mikrofon nechci. Máte nějaké rady?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Zvučení violy

Příspěvek od Nero »

Nemám v tom takový přehled (takže teď z hlavy neznám cenové relace), ale Shadow vyrábí snímače, které jsou zabudované do kobylky, tzn. ty na nástroji kobylku vyměníš za jejich. To bude tvůj problém řešit a určitě budeš mít kvalitní zvuk. Krom toho dělají kontaktní snímače, u kterých máš takové dvě malé placky (nebo i jednu), které přilepíš na vhodná místa - ty asi budou levnější, takže možná bych si prvně zjistil víc info o nich.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Samozřejmě vím o těch plackách, eshopy jako kytary, audiotek, muzikant atd mám prolezlé, ale to je právě to, čeho se chci vyvarovat kvůli těm nechtěným rezonancím. To s tou kobylkou - něčeho takového jsem si všiml, ale měl jsem za to, že to se zastrčí do kobylky a ne, že se rovnou vymění celá. To bych klidně bral, jenom se musel nějak ujistit o tom, že to bude použitelné i na violu (trochu větší rozteč strun apod).
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellou, vůbec tomu nerozumím, nejsem seznámený se smyčcovými obvyklostmi, ale na Tmartu mají tohle: http://www.tmart.com/Qinghuahuang-KQ-2- ... 10429.html . Je to sice čína, ale 196,- ? A za tři týdny to máš doma a bez poštovnýho.
JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Díky moc za tip. Vůči čínám nemám předsudky, poměrně často něco z číny objednávám. Určitě to vyzkouším. Jak to, že bez poštovného?
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellou, načti si podmínky na Tmart=Shipping: Worldwide Free Shipping—CZK0.00
a ke všemu, když se zaregistruješ, tak dostaneš ještě i slevu. Tož tak
JleT
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

To je bezva. Vezmu rovnou 2 různé snímače a pavouka. Vyjde mě to stejně, jako bych si tady koupil pavouka :D Ještě jednou díky moc za ten odkaz, tu stránku jsem neznal. Evidentně je to něco jako pro modeláře hobbyking.com.
lathur

Příspěvek od lathur »

Rádo se stalo. JleT
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

Nemám sice zkušenost s konkrétním snímačem ale vzhledem k ceně a k tomu že je to nalepovací snímač, tak je to vyhozených 200,-
Pokud je tvůj limit 2000,- doporučuji ti pořídit snímač který se vloží do výřezu v kobylce (v té ceně asi jedině shadow)
Snímač napevno zabudovaný v kobylce bude hrát dobře, ale nevýhoda je v tom, že musíš sehnat houslaře aby ti kobylku napasoval a přizpůsobil na nástroj a navíc odhaduji životnost té kobylky tak na 5 let a potom novou.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Vezmu dva různé, ten, co postoval lathur a ještě tento. Normálně bych platil poštovné, vzhledem k tomu, že teď ho neplatím, tak místo něj vezmu další snímač. Jeden se upíná přímo na f-kový výřez a druhý pod kobylku.
To s tím limitem - můj limit není 2k, samozřejmě čím míň, tím líp, ale kdyby nebylo zbytí, cca 2k bych mohl za nějaký čas sehnat. To kontaktní piezo, co jsem postoval v prvním příspěvku, taky stojí necelé 2 stovky a se zvukem jsem úplně spokojený, jen mi vadí, že člověk musí dlouho laborovat, aby našel polohu, ve které to nedrnčí.
Pokud se tyto číny neosvědčí, prakticky nic na tom netratím, protože bych ty peníze, co za to dám, jinak vrazil jenom do pavouka, navíc vím o někom, kdo by to ode mě za nákupku koupil. Potom bych pořídil ten Shadow se snímačem přímo v kobylce. Nepotřebuju houslaře na to, aby mi to napasoval na nástroj.
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

Ještě jeden postřeh - ty nalepovací jsou více náchylné na zpětnou vazbu..K tomu napasování pokud to zvládneš tak Ok, pokud se to ale udělá blbě, tak se zbytečně vymyčkávají díry do hd a i to může mít vliv na zvuk..
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

To je mi jasné, nejsem úplný začátečník. Na housle jsem hrál 5 let, pak jsem přestoupil na violu, tu hraju 7. rok - dodnes.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“