P.
Shure sm58
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Shure sm58
Hezkej obývák 
P.
P.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
JJ, klidně bych tam žil 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Jens Ludwig
- Odborník
ještě ad nelibost vůči SM58 - já je taky dlouho neměl rád - bohužel na firmě jich je na vidle, takže si vybírat nemůžu - a díky tomu sem se s nima naučil dělat a prostě je to takovej standartní mikrofon...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pohoda - já osobně na něj nemám averzi, že by mi nevyhovoval (koneckonců jsem ho nikdy ani nezkoušel), ale prostě mám radši v arzenálu ne-moc-standardní vybavení 
P.
P.
Ahoj, prosím kdo máte zkušenost, začínám zpívat v kapele a sháním nějaký mikrofon, Shure SM58 se mi zdá úžasný a každý mi ho doporučuje ale každá kačka dobrá tak jsem přemýšlela i o SHURE PG58-QTR, máte s nimi někdo zkušenost? je PG58 o hodně horší než SM58? předem díky 
Hlavně bych Shure kupoval nový u autorizovaného dealera.
Sám jsem měl jeden nový z ebay, a stál za houby - podle mne fake. Takže bazar, Aukro, eBay už bych nic takového nekoupil. Cca polovina jsou padělky, na ebay ty levnější všechny.
Sám jsem měl jeden nový z ebay, a stál za houby - podle mne fake. Takže bazar, Aukro, eBay už bych nic takového nekoupil. Cca polovina jsou padělky, na ebay ty levnější všechny.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Re: Který mikrofón na growling/screaming?
Ahoj,
Je tu někdo kdo vlastní taky Shure Sm58? Nebo je normální, že to nahrává potichu a i po kompresi to stojí za h***o. Když vemu test mikrofonu Shure SM58 zde tak tomu se moje nahrávka kvalitou neblíží ani trochu... http://www.youtube.com/watch?v=WMBFmwPysf8
Zdá se mi, že mám buď fake nebo nějaký šmejd...
Chtěl bych porovnat zvuk od vás a ode mě. Nejlépe normální zpěv bez efektů.
Díky
Kdyžtak můžete i skype: Deadpollx
Edit: Oddělen OT z mikrofony-a-snimani/ktery-mikrofon-na-g ... ml#p629238
Hendrek
Je tu někdo kdo vlastní taky Shure Sm58? Nebo je normální, že to nahrává potichu a i po kompresi to stojí za h***o. Když vemu test mikrofonu Shure SM58 zde tak tomu se moje nahrávka kvalitou neblíží ani trochu... http://www.youtube.com/watch?v=WMBFmwPysf8
Zdá se mi, že mám buď fake nebo nějaký šmejd...
Chtěl bych porovnat zvuk od vás a ode mě. Nejlépe normální zpěv bez efektů.
Díky
Kdyžtak můžete i skype: Deadpollx
Edit: Oddělen OT z mikrofony-a-snimani/ktery-mikrofon-na-g ... ml#p629238
Hendrek
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
musíš mít někde problém. Buď potřebuješ lepší preamp, nebo sis koupil nějakej fake Shure.
Přes co nahráváš?
Každopádně ten link je správně - mě to taky nahrává takhle (možná i líp
)
Přes co nahráváš?
Každopádně ten link je správně - mě to taky nahrává takhle (možná i líp
ať to šlape!
Mohl by jsi se mi na skype ozvat?
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
nemám skypeharry16 píše:Mohl by jsi se mi na skype ozvat?
ať to šlape!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že nahráváš přes Lexicon Alpha, kterou řešíš v jiném threadu.
Problém je buď
a) v mikrofonu - ověříš tak, že jej zapojíš do jiného zařízení (zvukovka, mix, ...) a zjistíš, zda se chová stejně
nebo
b) ve zvukovce, přesněji řečeno v preampu. Máš na Alpha nastavený potenciometr Chan2/Mic do správné polohy? Tzn. tak, aby ti při hlasitém zpěvu do mikrofonu kontrolní LEDka PEAK lehce problikávala?
Problém je buď
a) v mikrofonu - ověříš tak, že jej zapojíš do jiného zařízení (zvukovka, mix, ...) a zjistíš, zda se chová stejně
nebo
b) ve zvukovce, přesněji řečeno v preampu. Máš na Alpha nastavený potenciometr Chan2/Mic do správné polohy? Tzn. tak, aby ti při hlasitém zpěvu do mikrofonu kontrolní LEDka PEAK lehce problikávala?
Ano nastaveno to je správně :/
Bohužel mám jen jednu zvukovku kde bych to mohl testnout...
Bohužel mám jen jednu zvukovku kde bych to mohl testnout...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pokud LEDka PEAK bliká, nemůžeš to mít potichu.
Nemusíš to testovat u sebe, když nemáš jak. Stačí napsat odkud jsi a věřím, že se ochotný člověk na fóru najde, který ti to zprovozní (možná za nějaké to pivo).
Nemusíš to testovat u sebe, když nemáš jak. Stačí napsat odkud jsi a věřím, že se ochotný člověk na fóru najde, který ti to zprovozní (možná za nějaké to pivo).
- KarlosSou
- Nový uživatel
- last.fm: http://www.ksobchod.cz
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, mám dva Shure SM58 bez vypínače, jeden byl koupen v bílé krabici a druhý v černý. Je v nich nějakej rozdíl?
Jinak souhlas že je překonanej a to dávno. Nedám dopustit na svoje skoro 20 let starý ElectroVoice Bk-1. Už v týhle době zpěvovej konďar. Bohužel všichni zpěváci ho chtěj a i když jim říkám, že ty EV konďary jsou lepší, nemají důvěru ...
Jinak souhlas že je překonanej a to dávno. Nedám dopustit na svoje skoro 20 let starý ElectroVoice Bk-1. Už v týhle době zpěvovej konďar. Bohužel všichni zpěváci ho chtěj a i když jim říkám, že ty EV konďary jsou lepší, nemají důvěru ...
Když jsem začínal, před desítkami let, VŠECHNY mikrofony na podiu byly lepší než Shure SM58. Přesto jsem do poslední kapely dva koupil ... a nechal je tam, já sám je nechci.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Shure sm58
Kdyby chtěl někdo porovnat s originálem předchůdce SM58, a to model se kterým jsem se loučil po dvaceti letech se slzou v oku A10 model 1969 tak origoš je zde :
http://feki.rajce.idnes.cz/Shure_10A/
http://feki.rajce.idnes.cz/Shure_10A/
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz to vidim...
co je na tech mikrofonech tak drahy? Vnitrek skoro stejnej, jak hama za kilo
co je na tech mikrofonech tak drahy? Vnitrek skoro stejnej, jak hama za kilo
Hodně budem někde...