Behringer TU100 pár dotazů .. :)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Magicmaster

Behringer TU100 pár dotazů .. :)

Příspěvek od Magicmaster »

Jsem poměrně novej do tohohle všeho, hrával jsem na akustiku, dva roky, ale přešel jsem sem a mam strašně dotazů.. :D
http://www.dumhudby.cz/eshop/efekt-behr ... 58336.html
-Píšou tam něco o efektech či co, ale ať dělam co dělam, jinej zvuk mi z toho neleze.. :(
-> proč je to 'šlapací'?

-jak ladit kytaru přes to normálně jsem pochopil, i to, jak ladit o půltón dolů třeba(ale #tam neni? :-/)
-> jde nějak jen nastavit, aby(bez ladění) to hrálo samo níž?
-> proč to má výstup(pokud výše uvedené nejde) ?

A dále :D
Koupil jsem si set, neni to nic přebornýho, ale jako na začátek stačí->
Na tom mym combu mam místo toho gain atd. (tech 'točicích'
knoflíků) jen tři třípolohový páčky s nápisy
AMP(Tweed/British/Calif)
MODE(Clean/Hi Gain/Hot)
SPEAKER(Flat/U.K./U.S.)
-> je to o moc horší ? :D

Thx za odpovědi :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Jsem stastnym majtelem teto ladicky. . ne zadny efekt to neni ... slapaci je to proto ze kdyz hrajes tak jen seslapnes a ladis , pul ton .. kdyz tam mas pulton tak je u toho tonu (Pismenka chces li) takova tecka :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To, cos koupil není efekt, ale ladička, která má pouze více módů ladění. Z toho ti nikdy nepoleze jinej zvuk než z kytary, níž ti to hrát nebude, na to je pitch shifter. Výstup a pedál to má proto, že můžeš ladit bez toho, abys vypojoval kytaru z komba, ale máš tu ladičku stále zapojenou v kabeláži.

Podle "popisu" komba mám dojem, žde jde o nějaký Behringer, v tomto případě ti doporučuju všechny přepínače nechat na střední poloze (tohle kombo mám u týčra na kytaru, tohle je snad nejlepší nastavení), místo gainu ovládáš to tlačítko nalevo (snad) vedle těch přepínačů s nápisem asi drive, výslednou hlasitost děláš ovladačem master...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

to kombo mam taky btw .))
Magicmaster

Příspěvek od Magicmaster »

Ok, dík za odpovědi, já jen abych zbytečně nehledal :)
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Me prijde nejlepsi Stred/nejvyssi/nejvyssi a hodne potlacit basy .. ma to krasny zvuk drive tak na 7
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Hej jak je na to ta ladička z bypassem, žere to signál, když je to vypnutý??? :D
Kuliman

Re:

Příspěvek od Kuliman »

Skiner píše:Hej jak je na to ta ladička z bypassem, žere to signál, když je to vypnutý??? :D
Jo to by mě taky zajímalo, uvažuji o ni kvůli ceně, díky novýmu aparátu jsem na mizině :D (Behringer TU300)
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Fořt

Re: Behringer TU100 pár dotazů .. :)

Příspěvek od Fořt »

Předpokládám, že má sv bypassu stejný buffer jako ostatní krabičky Behringer, a ten je naprosto bez problémů, aspoň moje ucho ho jeho zařazení (přes true bypass lištu) nepozná.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Výborně. A ještě jedna věc, na yt jsem se díval na video a při zapnutí ladičky nebyl přerušen signál a šlo slyšet jak ladí, měl to tam jen nějak poštelovaný nebo to tak dělá furt? Mám z té ladičky možná zbytečný obavy kvůli ceně...
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

TU 300 mám , neni to zlá ladička , ale už by som ju nekúpil , je tu o nej popísané snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... t6764.html no ale stojí dvacku
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Díky. Nakonec koupím Ibanez LU 20.

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“