Struny Sirius

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
amateros

Struny Sirius

Příspěvek od amateros »

Ahoj, začínám, a navlékl jsem na kytaru Ibanez v ceně 5000 Kč struny Sirius, asi snad desítky. Hraje to, to jo, ale dělá to na mne dojem spíše ostřejšího zvuku, trochu mi tam asi chybí zvuk více do basů. Snad aby byl takový sametovější. Je to ve strunách nebo jsem špatně zvolil kytaru? Díky za rady.
...EDGE...

Re: Struny Sirius

Příspěvek od ...EDGE... »

Misto asi snad desitek by se hodily jedenactky nebo idealne dvanactky.
gembec

Příspěvek od gembec »

ale aj struny sirius, to je odpad.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Struny Sirus jsou absolutní sh*t. Kdysi jsem je používal na španěle, než jsem přešel na D'addario. Rozdíl ve zvuku je dramatickej. Sirius opravdu ne.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Taky jsem na ně nějaký čas zkoušel hrát, ale potom jsem si koupil opravdové struny na kytaru :D. Siriusky praskaly, nedržely atd. Přidej pár korun na Dadária, Martinky nebo Darco apod. Rozdíl sám poznáš. Jinak jedenáctky, dvanáctky by byly lepší. Ještě ale řekni jakou máš kytaru, když chceš řešit výsledný zvuk.
Silnější struny přidají kytaře na hlasitosti a "konkrétnosti". Desítky jsem takové bláto (pokud se bavíme o běžné táborákové, doprovodné hře trsátkem).
Zkus pro začátek jedenáctky, trsátko kolem 1mm a uč se hrát dynamicky, když do toho jako začátečník budeš jen řezat, tak se ten zvuk může jevit jako "ostrý".
Ale hodně záleží na kytaře a na tom co a čím hraješ.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Tak tady jsem si již dříve naběhl... Ale Sirius měl ve své době na starých španělách určitý význam. Už proto,že byly i 9" a tuším i 0,085". A stály pár korun... Dnes nechápu proč se ještě vyrábí. Neznám nikoho kdo by je,byť na těch starých,čundráckých, pádlech používal....
Takže. Odpověď je jasná-zvolil jsi špatně struny,ne kytaru.
amateros

Příspěvek od amateros »

Bejk píše:Taky jsem na ně nějaký čas zkoušel hrát, ale potom jsem si koupil opravdové struny na kytaru :D. Siriusky praskaly, nedržely atd. Přidej pár korun na Dadária, Martinky nebo Darco apod. Rozdíl sám poznáš. Jinak jedenáctky, dvanáctky by byly lepší. Ještě ale řekni jakou máš kytaru, když chceš řešit výsledný zvuk.
Silnější struny přidají kytaře na hlasitosti a "konkrétnosti". Desítky jsem takové bláto (pokud se bavíme o běžné táborákové, doprovodné hře trsátkem).
Zkus pro začátek jedenáctky, trsátko kolem 1mm a uč se hrát dynamicky, když do toho jako začátečník budeš jen řezat, tak se ten zvuk může jevit jako "ostrý".
Ale hodně záleží na kytaře a na tom co a čím hraješ.
Konkrétně Ibanez AW 70-NT. Hele, já mám trochu zkušenosti s reprobednama a vím, že co typ, to hraje absolutně jinak a uspokojit své uši, to je bádání a zkoušení. Tomu jsem se chtěl vyhnout, tak jsem od boku vzal kytarovou značku a polomasív za cenu, kterou jsem chtěl dát. S tím, že když to není vyloženě průser, ucho si zvykne. Měli u nás struny Acoustic-české, 11ky, doporučovali je. Dal jsem je tam, oproti tenčím Siriuskám celkem žádná, možná nepatrná změna. Ale to říkám jako laik.Hraju prsty, možná, že do toho malinko řežu, pomáhá mi to v rytmu. Mám totiž ještě levnou kytaru překližku na tahání a ta hraje slyšitelně jinak, zvuk je takový basovější, asi ne tak brilantní, ale mne vysloveně baví, za ty prachy.
uhmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uhmi »

kup si martinky nebo něco podobnýho.. stojí sice třeba dvakrát tolik, ale hrajou stokrát líp a vydrží stokrát dýl ;)
cherokee156

Příspěvek od cherokee156 »

martinky jsou fajn tak první tejden... jestli nemáš rád cinkavej zvuk tak jdi do nich, jinak i jedenáct je málo a trsátko udělá strašně moc, doporučuju se naučit hrát pro větší dynamiku trsátkem i prsty ( s tím že máš trsátko šouplé mezi prsty a můžeš ho kdykoli začít používat.... ) jinak podle mě jestli začínáš, tak za rok dva, budeš kupovat elixíry a nebo ghs ( nejlepší zvuk co jsem kdy slyšel ) protože se ti takovej ten rozmázlej zvuk přestane líbit. jestli nemáš rád cinkání tak pokud tam nejsou nějaké dady exp, elixíry nebo bronzový ghs tak se ti stejně za tejden ocinkaj a budeš mít ten nekonkrétní ocinkanej zvuk co začátečníci milujou, protože jim to připadá jako akustika...
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“