Akustická kytara - počítač - multiefekt (program)
Pravidla fóra
Akustická kytara - počítač - multiefekt (program)
Prosím, víte někdo o něčem jako je guitar rig ale na akustickou kytaru??? Guitar rig mi nevyhovuje, o jiném nevím. Pokud ano, prosím o typ. Děkuji
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Akustická kytara - počítač - multiefekt (program)
V čem ti nevyhovuje a co přesně s tou akustikou v počítači chceš dělat?
První alternativou je Amplitube, ale nevím, jestli je to něco, co ti bude vyhovovat.
První alternativou je Amplitube, ale nevím, jestli je to něco, co ti bude vyhovovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jakým mikrofonem a přes jakou zvukovou kartu to snímáš?
ahoj, používám lexicon Alpha, obyč zvukovka... A Rig je na mě moc kostrbatej, v smyslu moc věcí v kupě, takže bych bral něco, kde by nebylo tisíc podobných zkreslení ale jen věci, co se akustické kytary týkají.... prostě to, co dovede klasickej multiefekt na akustiku... Já vím, je to spíš rozcapenost ale kdyby to existovalo, bylo by to pro mě snažší než se mordovat s rigem, Dííííík
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Evidentně asi mluvíš o nějakém DAW a vhodných VST, není-liž pravda?
Proto bych byl pro to, aby se toto téma přesunulo z Efektů do Studio a recording, kde se tyto věci řeší.
Program jako takový pro akustickou kytaru asi nebude, jelikož se nepočítá s tím, že by někdo potřeboval nějakým způsobem zásadně měnit zvuk narozdíl od elektrických kytar. U akustiky použiješ nanejvýš nějaké ty modulační efekty (chorus, delay, reverb), což umí s pomocí patřičných VST každý DAW.
Proto bych byl pro to, aby se toto téma přesunulo z Efektů do Studio a recording, kde se tyto věci řeší.
Program jako takový pro akustickou kytaru asi nebude, jelikož se nepočítá s tím, že by někdo potřeboval nějakým způsobem zásadně měnit zvuk narozdíl od elektrických kytar. U akustiky použiješ nanejvýš nějaké ty modulační efekty (chorus, delay, reverb), což umí s pomocí patřičných VST každý DAW.
V prvé řadě zapřemýšlej nad termíny, které používáš. Vzhledem k tomu že uvádíš jen zvukovku předpokládám, že máš akustickou kytaru se snímačem, čemuž se říká elektroakustická kytara.
Pokud tedy máš elektroakustickou kytaru s například piezo snímačem, můžu poradit.
Stáhni si Reaper, zajdi na stránku kvraudio.com a hledej v databázi.
Já mám rád simulaci lampového preampu (pohledej u Ignite Amps - http://www.igniteamps.com/en/audio-plug-ins), kompresor a reverb (můžeš si pohrát i s konvolučním). Neboj se experimentů s pluginy pro elektrickou kytaru, důležité je do signálu necpat kytarové repro, případně jeho simulaci. Můžeš si pohrát i s konvolučním.
Pokus se rozepsat o tom co od toho vlastně očekáváš, co ti nevyhovuje.
Pokud tedy máš elektroakustickou kytaru s například piezo snímačem, můžu poradit.
Stáhni si Reaper, zajdi na stránku kvraudio.com a hledej v databázi.
Já mám rád simulaci lampového preampu (pohledej u Ignite Amps - http://www.igniteamps.com/en/audio-plug-ins), kompresor a reverb (můžeš si pohrát i s konvolučním). Neboj se experimentů s pluginy pro elektrickou kytaru, důležité je do signálu necpat kytarové repro, případně jeho simulaci. Můžeš si pohrát i s konvolučním.
Pokus se rozepsat o tom co od toho vlastně očekáváš, co ti nevyhovuje.