Výběr aktivní PA sestavy THE BOX

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
vjpt1

Výběr aktivní PA sestavy THE BOX

Příspěvek od vjpt1 »

Zdravím všechny.
Jsem tu nový a pročetl jsem forum o reproboxech a ozvučení. Bohužel jsem nenalezl odpověď na mou otázku. Nemám příliš zkušeností, a proto bych rád znal poněkud profesionálnější názor.
Máme s manželkou duo kytara+ klávesy + oba zpěv, a rozhoduji se pro nákup nové aparatury pro ozvučení akcí do max.100 lidí.(svatba, narozky apod). Hrajem od folku po lehčí rock. Prostě nic hlasitýho. Jde nám spíš o kvalitu zpěvu než o velký rámus.
Cenová hranice je do 15 tis. Víc zatím nezbývá a hraní není tolik, aby se to zaplatilo.
Moje vize jsou 2x RCF ART 312 (300W, 217dB), nebo o něco větší 400W max.,ale jsou prostě cenově víš. To píšu proto, že je mi jasné, že RCF je lepší zn. apod.

Můj dotaz:
Již vlasním odposlechy THE BOX a jsem s nimi spokojen, a proto mě zaujali i jejich PA sestavy:
http://www.thomann.de/cz/the_box_pro_ac ... bundle.htm
nebo:
http://www.thomann.de/cz/the_box_cl_106 ... bundle.htm:
nebo:
http://www.thomann.de/cz/the_box_cl_108 ... bundle.htm

druhý zmiňovaný je trochu cenově víš, ale jen pro porovnání.

Prosím koukněte mi na to a čistě teoreticky podle papírových údajů a popř. zkušeností mi napište váš názor.
Uhraje to vůbec to co potřebuju?
Má smysl do něčeho takového byť jiné značky vůbec jít, nebo bude lepší pro moji potřebu zvolit klasický aktivní reprobox bez SUBB? Také řeším skladnost. Celá muzika se musí vejít do osobáku.

Děkuji předem všem za přízpěvky.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr aktivní PA sestavy THE BOX

Příspěvek od Letho »

Kup RCF, kup RCF, kup RFC :-)
Stokrát opakovaná věta, nejen tady
PAčka od thomanna se prostě nevyplatí. Nehrají dobře, mají špatný servis, malý výkon a dovolil bych si říct, že dvě ART 310A narveš do auta snáz, rychleji a zaberou méně místa.
klidně i z bazaru. Nebo nejhůř toto http://www.audiotek.cz/product-54032-db ... s-cromo-10+
Níž už nechod.
LTH
vjpt1

Příspěvek od vjpt1 »

Děkuju za názor.
Asi to tak stejně nakonec dopadne, že se koupí reproboxy, ale přesto by mě zajímalo, jak takové zařízení typu sestavy se SUBB hraje.
Nemá někdo zkušenost?
Jen taková úvaha. Bude stačit ten 10" pro moji potřebu bez SuBB?
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

vjpt1 píše:Děkuju za názor.
Asi to tak stejně nakonec dopadne, že se koupí reproboxy, ale přesto by mě zajímalo, jak takové zařízení typu sestavy se SUBB hraje.
Nemá někdo zkušenost?
Jen taková úvaha. Bude stačit ten 10" pro moji potřebu bez SuBB?
ART310A mnoha interpretům jako ty (klapky, zpěvy, kytara, samply,...) stačí a s rezervou, u někoho to je na hraně. Zá leží to jak vysokou hlasitost preferujete.

ART 310A versus 312A : stejný akustický tlak (vpodstatě hlasitost), téměř stejný frekvenční rozsah (avšak nikoli frekv. průběh, 12" logicky zatlačí lépe), 310A je o hodně skladnější, neboť 312A je ve stejném skeletu jako 315A. V obou případech potřebuješ stativy, kabeláž, apod, počítej s tím.
jak takové zařízení typu sestavy se SUBB hraje.
<-- jsem moc nepochopil, asi se ptáš, jak hraje satelit se subbasem (Subwooferem, basovkou, apod). Zkráceně řečeno o hodně lépe a ušetříš si hodně výkonu v satelitech (protože část akustického spektra, která je nejnáročnější na výkon, si subbass převezme - musíš dělit vyhýbkou). Já bych si do něj zainvestoval, protože se vyplatí, ale ty asi nemáš tu možnost, třeba i jen kvůli dopravě.

LTH
vjpt1

Příspěvek od vjpt1 »

Díky za dostatečné vysvětlení.
Stativy už mám a kabeláž bude muset být nová. Tu co mám nyní ani popisovat nebudu.
Jsem nyní téměř rozhodnutej a ještě zvážím jestli nezainvestovat do 12". Stejně, ale moc děkuji za rady.

Když už zde diskutujeme, tak se ještě zeptám a podělím o zkušenost.
Včera jsme hráli svatbu a společně si nevěsta pozvala i Dj-je. Já se napojil na jeho aparaturu, kterou měl novou (už postavenou). Bylo to toto:
http://www.thomann.de/cz/ev_zlx_12p.htm

Já jsem sice logicky neslyšel co z toho lezlo, když jsme hráli mi, ale když pouštěl CD nebylo to zas tak "špatný", ale on tvrdil, že se mu to moc nelíbí.
Není to už takový cenový rozdíl a ze všech stran slyším RCF. Vůbec zn. EV neznám, je to k tomu nebo není? Má cenu to porovnávat s RCF?
Citlivost to mělo celkem slušnou, ale výkon jen "250"W. Přitom to poměrně velký sál ozvučilo dobře. Alespoň na můj vkus.
Možná se dozvím, že mám divnej vkus, ale spíše stojím z druhé strany než jako posluchač, a to co slyším je můj odposlech. Tak se jen tak pídím co je dobrej zvuk a co ne. To abych si rozšířil obzory.
Sice píšu, že to nehrálo špatně, ale přesto mi to v některých místech nebylo až tak uchu libé.
Co si o tom soudíš.

Dík P.
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

Na výkon ve wattech nekoukej, relevantní je SPL. Což je 126dB SPL max (čili v akustickém pásmu maximální naměřená hodnota) takže to není tak přísně měřeno, jako 127 dB u RCF (kde to je, pokud vím, nějaká průměrná hodnota). Vem ty RCF 312A , příplatek se hodně vyplatí.
EV (Electrovoice) jako značka není zlá, ale na tuto bedýnku bych se nespoléhal.
LTH
vjpt1

Příspěvek od vjpt1 »

Chtěl bych poděkovat za informace, které se mi zde dostali.
Padlo konečné rozhodnutí k zakoupení nových aktiv. RCF popř. nějaký šikovně použitý RCF . Nyní již jen sehnat peníze a hraní, aby se to poplatilo.
Ještě jednou díky.
Ahoj
safa

Příspěvek od safa »

Letho píše:EV (Electrovoice) jako značka není zlá, ale na tuto bedýnku bych se nespoléhal.
... u EV je vynikajici hlavne servisni podpora, jakoukoliv opravu resi do tydne (zaruka standardne 3 roky resp 5 let na pasivky). Pokud muzu doporucit aparat na maly hrani tak velmi se nam osvedcila kombinace EV ZXA1 s basoveckami EV ZXA Sub, coz je zrovna velmi povedena kompaktni basovka, rozhodne doporucuju vyzkouset. Vsichni kdo tuhle sestacu slyseli byli hodne prekvapeni jak i takova mala basovka dokaze zahrat (ostatne letos ziskala PAR Excellence Award - viz http://www.electrovoice.com/pressrelease.php?id=1579 ).
Letho
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Letho »

safa píše:
Letho píše:EV (Electrovoice) jako značka není zlá, ale na tuto bedýnku bych se nespoléhal.
... u EV je vynikajici hlavne servisni podpora, jakoukoliv opravu resi do tydne (zaruka standardne 3 roky resp 5 let na pasivky). Pokud muzu doporucit aparat na maly hrani tak velmi se nam osvedcila kombinace EV ZXA1 s basoveckami EV ZXA Sub, coz je zrovna velmi povedena kompaktni basovka, rozhodne doporucuju vyzkouset. Vsichni kdo tuhle sestacu slyseli byli hodne prekvapeni jak i takova mala basovka dokaze zahrat (ostatne letos ziskala PAR Excellence Award - viz http://www.electrovoice.com/pressrelease.php?id=1579 ).
Safo promiň - já to myslel tak, že bych se na Electrovoice nespoléhal , toť vše :)
Electrovoiců mi rukama prošlo tak procento, co RCF, čili píši z mé zkušenosti
A konstatuji, že EV vůbec nejsou zlý, jen jsem prostě "RCFkař"...
LTH
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“