zapojení BOSS LS-2

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Ctibi

zapojení BOSS LS-2

Příspěvek od Ctibi »

Zdarec. Nikde jsem nic podobného nenašel, tak zakládám nové téma. Řeším problém, že bych potřeboval zvuk na sólo trochu přikreslit. Koupil bych tedy nějaký overdrive. Zde nastává ale problém s jeho zapojením. Chtěl bych ho používat na zkresleném kanálu, protože samotný zkreslený kanál bych používal na doprovod. Ale abych mohl spínat Overdrive společně s ostatníma efektama přes Boss LS-2 napadlo mě toto zapojení. kytara-overdrive-LS-2 cesta A - input zesilovače. V cestě B na LS-2 by byly zapojené ostatní efekty. Celá LS-2 je zapojena do efektové smyčky a nastavena na spínání A+B a bypass. Bojím se ale, že by LS-2 pojala cestu A jako zapojenou ve smyčce a v tom případě by šla kytara s overdrive do smyčky a z té teprve do input zesilovače a nedopadlo by to asi dobře :D Potřeboval bych aby signál nejdříve prošel pres cestu A v LS-2 do zesilovače a až potom do efektové smyčky a přes cestu B. Vím že to zní dost prasecky, ale potřebuju jen vědět jestli by to fungovalo. Nemám teď možnost to vyzkoušet :) tady je LS-2 at víte jako jsou tam ty cesty a přepínání http://baskytara.com/img/m/2556/p17plpc ... d1h953.jpg
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení LS-2

Příspěvek od haas12345 »

asi jsem se do toho zamotal :D chceš, aby ti signál šel buď (LS - A): kytara->overdrive->apec->box, nebo (LS - B): kytara -> apec -> efekty ve smyčce -> apec -> box?? :D
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

haas12345 píše:asi jsem se do toho zamotal :D chceš, aby ti signál šel buď (LS - A): kytara->overdrive->apec->box, nebo (LS - B): kytara -> apec -> efekty ve smyčce -> apec -> box?? :D
obojí :D ten overdrive bych potreboval jen na solo a na sola bych zaroveň potřeboval ty efekty, takže aby to šlo obojí najednou. na LS2 by bylo nastevené přepínání A+B mix a bypass, takže by to A i B spínalo najednou.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

tak jestli tě správně chápu, tak bych dal kytaru do inputu->send A->overdrive->apec->send smyčky apec->return A->Send B->efekty->Return B->resturn smyčky na apecu
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tady máš manuály:
http://media.rolandus.com/manuals/LS-2_OM.pdf
http://media.rolandus.com/manuals/LS-2_AD.pdf
Nad tvým slovním popisem se mi při nedělním večeru lehce přehřívají mozkové závity.
Pomohlo by, kdyby to, cos vymyslel, nakreslil. Z toho slovního popisu jsem mírně zmaten.
BTW, LS-2 mám doma, tak se kdyžtak ptej na konkrétní věci, které rád zodpovím.
Sukuth

Problém s Line Selectorem (Pedalboard)

Příspěvek od Sukuth »

Zdravím lidi,

mám dotaz, týkající se spínání více efektových krabiček jedním pedálem. Používám pro tento účel Line Selector od BOSSe (LS-2). Co se krabiček týče, jsem BOSSák, tak se omlouvám všem, kteří jsou anti-BOSSáci :) ale o tom tenhle dotaz 100% není. Jde mi o to, že tímto LS-2 spouštím na pedalboardu trojici dalších efektů (chorus, delay, reverb). Pro tyhle účely jsem zvolil u LS-2 funkci "A -> Bypass" (cesta A = všechny efekty, bypass jde rovnou dál do kytarový hlavy, viz. obrázek). Co se spínání samotného týče, funguje tohle nastavení parádně, LS-2 vždy při variantě "A" sepne všechny právě aktivní efekty, které za ním následují, bypass navodí čistý zvuk bez krabiček. Problém mám s tím, že při vlastním sešlápnutí LS-2 dojde k velmi krátkému totálnímu výpadku zvuku. Zkrátka to sešlápnutí samotné je v ten moment slyšet :\ a to se mi vůbec nelíbí. Pokud začnu LS-2 velmi rychle sešlapávat a přitom hraju, vytvoří se vlastně jakýsi "gate", který při každém sešlápnutí vytvoří kraťounké ticho. Máte někdo radu, jak tomuto předcházet? Díky moc za jakoukoliv odpověď! :)

Obrázek
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: zapojení BOSS LS-2

Příspěvek od Hendrek »

LS-2 jsem vlastnil (dokonce dvakrát) a nic takového jsem nepozoroval, přepínání mezi bypass a smyčkou bylo bez slyšitelné pauzy.
Také nepíšeš, zda ti to tak dělá od počátku, nebo až poslední dobou.
Pokud máš poblíž nějakého kolegu, který LS-2 rovněž vlastní, zkus to vyzkoušet s jeho pedálem (nemáš v údajích uvedeno bydliště, ale někdo ochotný by se určitě našel, pakliže nebydlíš někde v zapadlé vísce).
filo01

Příspěvek od filo01 »

Řešíš nějak na té LS-2 hlasitosti? Podle obrázku se zdá, že to máš na nule. V tom případě by ti stačila pasivní A/B krabka, třeba od Widary. Přepíná to okamžitě. Na bazaru je teď jedna za 700,-
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

LS-2 vlastním asi 3 měsíce a je pravda, že tenhle krátký výpadek zvuku pozoruju až poslední týdny, nic jsem ale nikde neměnil, respektive veškeré moje vybavení je od té doby stejné. Bohužel o nikom dalším z okolí s LS-2 nevím :\ Jsem sice přes týden pracovně v Praze, ale pedalboard mám ve zkušebně v Děčíně, kde mám kapelu.

filo01: Hlasitost na LS-2 je při tomhle nastavení na polovině. Nerad bych po třech měsících vlastnění LS-2 investoval do další krabičky, raději bych nějak rozchodil tuhle :) jak říkám, co do přepínání kanálů všechno funguje, jak má, jen ten krátký výpadek zvuku vyřešit :\
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ještě mě napadá problém s napájením, ale to bys asi poznal, kdyby celý pedál vypadl (lupanec, apod.). Takhle na dálku těžko radit.
Ohledně bazaru se tam celkem často pohybuje i LS-2 (zrovna dva tři týdny zpět tam byla moje). Můžeš zkusit na bazaru koupit druhý kus a otestovat. V případě, že se budou chovat stejně, zase prodáš bez ztráty.
Pokud v té krabičce něco odešlo, pak se koupi nové krabky stejně asi nevyhneš. Máš ji novou - v záruce?
Jinak poznámka ohledně Widary nebo případně i Smrčky je na místě, pakliže netrváš pouze na Boss krabičce, nebo nevyužíváš LS-2 i v jiných režimech.
Nahradil jsem LS-2 Smrčkovým True Bypass Select Boxem a jsem nadmíru spokojen (neprzní signál, nešumí).
Sukuth

Příspěvek od Sukuth »

Ano, LS-2 jsem kupoval nový, je v záruce. No zkusím asi různé varianty, povypojovat na pedalboardu různé věci a otestovat, jestli to někde nezačalo něco dělat, každopádně potřeboval jsem vědět, jestli je to běžné, nebo by to ten zvukový výpadek dělat nemělo. Případně jí budu reklamovat, ale budu muset obratem stejně pořídit jinou, protože se už bez toho při koncertech neobejdu. Každopádně děkuju moc za rady! :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

LS-2 používám ke stejným účelům (multak pred aparatem) a žádný výpadek zvuku nepozoruji.
Takze zkontrolovat, vyzkouset, overit ... a pak pripadne reklamovat.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Mám 2 kousky LS2 už pár let a taky přepínají bez drop outu, takže to opravdu vypadá na reklamovatelnou závadu, obzvlášť když tu vlastnost začal vykazovat až po nějaké době.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“