Tak to zase záleží na spoustě věcech. Tele má zvuk kterému se říká "twang", žili takovej cinkavej zvuk hlavně když hraješ snímač u kobylky, zato strat má takovej "quack" - prostě takovej kvákavej zvuk, hlavně v pozicích 2 a 4.marshall50 píše:Dobře, díky moc všem za pomoc.. Rozhodně teda půjdu do Classic Vibe 50, teď ještě jestli tele nebo strat.. Co si myslíte o tomhle? Na tele jsem ještě nehrál, přeci jen, trošku se přikláním ke Stratu, ale vyzkoušet něco nového mě taky láká.
Co se týče hudebních stylů, jsou obě kytary velmi univerzální. Pokud budeme brát klasické varianty stratu a tele jako je u CV série, čili 3xSC, resp. 2xSC, tak se obě kytary hodí na styly jako blues, bluesrock, funk, rock, country, grunge atd... Tele je k tomu country ještě lepší, ale to asi hrát nebudeš. Teď už spíše záleží na tobě, jestli preferuješ "twang" nebo "quack".
Já osobně preferuji Straty, příjdou mi o něco univerzálnější, už jen proto, že mají více možností zvuku (5 kombinací nastavení snímačů), navíc mám radši quack než twang, ale jak říkám, je to subjektivní.
Jdi do krámu, vem kytary, zapoj je do nějakého pěkného lampového zesilovače a zahraj si - porovnej a rozhodni se, každý vnímá zvuky trochu jinak