Koupě strata Squier

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
michy04

Re: Koupě strata Squier

Příspěvek od michy04 »

marshall50 píše:Dobře, díky moc všem za pomoc.. Rozhodně teda půjdu do Classic Vibe 50, teď ještě jestli tele nebo strat.. Co si myslíte o tomhle? Na tele jsem ještě nehrál, přeci jen, trošku se přikláním ke Stratu, ale vyzkoušet něco nového mě taky láká.
Tak to zase záleží na spoustě věcech. Tele má zvuk kterému se říká "twang", žili takovej cinkavej zvuk hlavně když hraješ snímač u kobylky, zato strat má takovej "quack" - prostě takovej kvákavej zvuk, hlavně v pozicích 2 a 4.

Co se týče hudebních stylů, jsou obě kytary velmi univerzální. Pokud budeme brát klasické varianty stratu a tele jako je u CV série, čili 3xSC, resp. 2xSC, tak se obě kytary hodí na styly jako blues, bluesrock, funk, rock, country, grunge atd... Tele je k tomu country ještě lepší, ale to asi hrát nebudeš. Teď už spíše záleží na tobě, jestli preferuješ "twang" nebo "quack".

Já osobně preferuji Straty, příjdou mi o něco univerzálnější, už jen proto, že mají více možností zvuku (5 kombinací nastavení snímačů), navíc mám radši quack než twang, ale jak říkám, je to subjektivní.

Jdi do krámu, vem kytary, zapoj je do nějakého pěkného lampového zesilovače a zahraj si - porovnej a rozhodni se, každý vnímá zvuky trochu jinak :)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

oproti tele je strat úplne inde , hlavne tým tvarovaním tela- korpusu , tie straťácke tvary sú také ušlachtilejšie , ale šak to vidíš sám , + páka , o hlave tele sám velký Leo povedal , že ,, vypadá jak hezká holka v ošklivých šatech " :) a tele je také pádlo doslova , mne sa lúbi strat , superstrat ,odjakživa , ale kadekomu sa lúbi zas niečo iné , na classic vibe je fasa to , že tam nemušíš nič dorábat , menit , naladíš gitku a hráš , keby som hral country , tak berem tele , keby aj iné tak strat
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Strat je podle me mnohem pohodlnejsi na hrani, tu ruzne vyrezy a zakulaceni skvele fungujou. Taky ta moznost prepinat 3 snimace, popr si misto kobylkovyho dat HB = vic zvukovych barev k dispozici.
ALE ! Tele miva vetsinou mnohem "surovejsi" zvuk, na cisty a lehce zkresleny doprovody je tahle kytara asi nenahraditelna. Proste kazda z tech kytar ma neco do sebe.
(ja hraju na strata, ale ted jsem mel doma na serizeni kamaradovo tele a dost nerad jsem mu ho vracel, ty kytary maj svoje kouzlo :wink: )
Hraju výhradně na šrot.
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Zkoušel sem dlooouho 50's CV tele i strata, zvukově mi přišlo tele zábavnější, ostřejší, ale s jistym stylem hry na krkáči zároveň i plnější. Sice nemá tři snímače, ale zvukově mi přišlo univerzálnější. U strata je dobrá ta ergonomie, ale zase se mi zdálo, že v sedě je tý ergonomie až moc, tak nějak pocitově ze mě až moc stejkala. mám rád, když na sobě trochu kytaru cejtim. Nakonec mám tele, bylo favoritem od začátku, ale snažil sem se při zkoušení přistupovat k oběma stejně. Jsou to víceméně subjektivní prkotinky, obě kytary za to stojej, ba stojej i za víc. Dost velkou rozhodující váhu u mě měl hlavně ten krásnej hmatník u telátka a taky, že si můžu opřít malíček o okraj platu kobylky, mám takovej zlozvyk, že i na akustiku sem si na pg přilepil kousek čínský hůlky, abych to měl kde zakotvit :)

Porovnával sem to tele s nějakym "lacinym" Fenderem za 16 asi, zrovna taky nějaký 50's mám za to. CV vyhrálo na plný čáře, hlavně snímače. Jinak to je první kytara, u který často používám tónovku. Kobylkáči dělá moc dobře :D
Prodám EHX Germanium OD->pm
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Mě se to Tele moc líbilo zvukově, ale právě krk mě hrozně zklamal, nedokázal jsme se s ním během pár měsíců sžít - tvrdej, tuhej, takovej nepoddajnej... Možná to 60-kový s palisandrem by byla bývala lepší volba :/
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Já se na krky a hmatníky při vybírání dost soustředil, zkusil sem toho strašně moc a CV tele bylo pro mě top co se týče všech aspektů a navíc za takový peníze. Pro mě fakt výhra :) jediná věc co by na tom krku mohlo být lepší, by byl ten nádhernej matnej finiš zezadu krku, namísto lesku :) ten lesk je občas dost "zpocenej" :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Staci to obcas prebrousit jemnouckym smirglem a mas mat jak vino.
(neni to z moji hlavy a opravdu to funguje)
Hraju výhradně na šrot.
WhiteKeys

Příspěvek od WhiteKeys »

Až ji budu mít dýl jak 5 let, tak do toho půjdu :) Teď ji nechci nijak "nevratně" modit.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jak myslis. Ja to vyzkousel na jedne sve starsi kytare a okamzite pak to udelal na vsech dalsich. Pohyb po krku je mnohem prijemnejsi, palec se "nelepi" ikdyz je ruka zpocena. A videt to neni vubec, jen je to poznat na omak. Ostatne behem tak roku hrani se to zase vylesti a je potreba proceduru opakovat.
Vycetl jsem to od nejakeho americkeho kytarare na webu, kdyz jsem hledal navod na preprazcovani krku.
Hraju výhradně na šrot.
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Čau všichni,
už řekněme dlouho (půl rok) vybírám nějakýho strata, přemejšlim, špekulíruju a pořád nemůžu udělat nějakej pořádnej závěr což mě dost štve :D dost se mi líbí Squier Vintage Modified Surf Strat, nicméně problém je, že ho nikde nemaj na vyzkoušení, tak si nejsem úplně jistej jestli do něj jít jestli za něj vyplatí dát ty prachy nebo jestli mám radši ušetřit už na Fender. Hraju si doma jen tak sám pro sebe, pro zábavu přibližně 2 roky. V začátku jsem si pořídil Squier Bullet Strat a podle mýho názoru to byla za ty prachy pěkná kytara, sice už jí nemám, ale rád na ní vzpomínám. Co myslíte mám ho koupit nebo radši dál pátrat?
Díky Igy.
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
José

Příspěvek od José »

Kolik máš našetříno/vyhrazíno? Na bazáči občas lítaj Mexika za devět (mnohdy i upgradeované)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jak píše José, záleží, kolik máš peněz, a jestli bys bral bazar. Do desíti je tam docela dost mexik, starších i novějších.

Kdybys nechtěl nijak moc jetou kytaru, tak je tam i skoro funglovka.

( A malý OT: Ty oranžový se mi strašně líbí. Jen kdyby měly javorovej krk a pickguard a snímače v bílé. :) )
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Řekněme, že peníze by nebyl ani tak problém, spíš mě zajímalo jestli se mi vyplatí koupit tahle kytara za nějakých 8 teď nebo si radši počkat - šetřit dál a koupit si dražší Fenderku. Ptám se z toho důvodu, že mám kytaru za nějakých 5k nehraje špatně, ale není to úplně ono, krk je trošku bídnej, takže bych chtěl novou (samozřejmě co nejdřív) ale zas nechci kytaru, která na tom bude kvalitou podobná jako ta má, to mi přijde zbytečný si kupovat další bídnou kytaru, takže spíš z tohohle hlediska jestli radši šetřit dál nebo jí zkusit? Nemám se bát jí zkusit?
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
torchie!

Příspěvek od torchie! »

V téhle cenové kategorii už bych já šel spíš do mexického fendera z bazaru. Stačí osobní převzetí a předem vyzkoušet. Ani bys nemusel nějak moc šetřit.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

A co ten bazar? K tomu ses nevyjádřil. Nechci tě hecovat, ať koupíš lepší, nebo ať čekáš. Záleží, jakej máš pocit ze své kytary ty. Každopádně kdybys byl pro bazar, tak si za dva roky řekneš, že chceš zase lepší kousek a neztratíš skoro nic z ceny(nebo třeba vůbec nic), takže je to vlastně v globále fuk. A budeš mít teď brzy lepší nástroj.

Např. Fender stratocaster Highway One je tam za 10900. Za tu cenu bys ho měl docela bez problému střelit za dva roky do světa.

Je tam i Marcus( Jurkovič ) za 9900. To by mohla bejt taky zajímavá varianta. Ale tady by mohla být horší budoucí prodejnost.

Je to na tobě. Si třeba něco lepšího vyzkoušej a zhodnoť si, zda-li to má pro tebe cenu.

Linky, kdyby tě to zajímalo:
Marcus: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on

Fender: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=levne
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Proti bazaru nic nemám, už jsem kupoval i prodával bez problémů, ok až shromáždim všechny finance prohlídnu bazaros a mrknu se po něčem lepšejším snad to bude dobré rozhodnutí :D
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Však když se ti kupování v dané cenové relaci nebude zdát jako velký posun, tak nic kupovat nemusíš. :) Tak hodně štěstí a šťastnou ruku! :)
Tommyx3m
Nový uživatel

Squier Affinity nebo Classic vibe?

Příspěvek od Tommyx3m »

Zdravím dobří lidé, stojím na rozcestí. Chci si koupit kytaru, první kytaru. Líbí se mi straty, přes to vlak moc nejede, nechci experimentovat tvarem a hlavně ne zvukem. Mám rád klasický Fenderovsko strat clean sound (ano vím, Squier prostě není Fender), takže žádné Yamahy Pacificy apod. Ale sem tam si chci zahrát i nějaké ten big beat, takže půjdu do HSS. Otázka je, mám budget na kytaru kolem 10k. Mám jít do Classic vibe nebo Affinity a vytunit si snímače? Je ten rozdíl dílenského zpracování velký? S tím, že třeba časem bych možná tunil snímače i u Classic vibe. Ale to není otázka dneška nebo zítřka. Spíš výhledově let. Děkuji všem za názory a rady, kdyby tady bylo totálně stejné vlákno, které jsem však nenašel, tak mě neváhejte odkázat a poslat tam, kde slunce nesviti.
dream7000

Příspěvek od dream7000 »

ja si myslim, že zajdi do obchodu, zober do ruky jeden aj druhy strat a vyskusaj.......ten ktory ti sadne si kup....upgradovat mozes hocikedy a takisto ho aj predat.......tento sa ti nepaci? cenovka je polovica tvojho stropu https://hudebnibazar.cz/fender-squier-s ... /ID410425/ ale v podstate za maly doplatok kupis aj origo mexiko https://hudebnibazar.cz/fender-stratoca ... /ID412612/
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“