Netradiční tvary akustik (elektroakustik)
Pravidla fóra
- jeleniste
Re: Netradiční tvary akustik
Podle mě elektrická kytara = elektromagnetický snímače. Je tak imho definovaná v organologickejch atlasech. Kde je mikrák, to je akustická kytara, páč se tam šíří ten zvuk jako zvuk, než to leze do drátů. U pieza by asi bylo správnější brát to jako elektrickou, než akustickou kytaru, protože to piezo nechytí tu rezonanci vy kytaře tak jako mikrák, ale kvůli tomu, že se to používá do akustickejch kytar bych to bral jako výjimku a řikal tomu elektroakustická kytara. Taky s ohledem na to, že je to dělaný obvykle tak, aby ten zvuk co z toho leze se podobal akustický kytaře. Což je i případ toho, co dával hyenik.
edit:
krucinál, ten archtop, to je teda vopravdu přenádherná kytara. Akorát se mě teda nepáčí to uchycení struníku.
Zvukově mi to přijde spíš do selmerky než do do "gibsona". Mam rád zvuk selmerek.
Btw, snímač je tam fishman rare earth, což je magnetickej s mikrofonkem. TAkže bych to bral taky jako akustickej.
edit:
krucinál, ten archtop, to je teda vopravdu přenádherná kytara. Akorát se mě teda nepáčí to uchycení struníku.
Zvukově mi to přijde spíš do selmerky než do do "gibsona". Mam rád zvuk selmerek.
Btw, snímač je tam fishman rare earth, což je magnetickej s mikrofonkem. TAkže bych to bral taky jako akustickej.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
ehm, ehmjeleniste píše:Podle mě elektrická kytara = elektromagnetický snímače...

proste ten zivot si dela co chce
a obvykle kdyz se to nekdo pokusi definovat presne, tak je to akorat suchoparny otravny vypis.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hyeniku, pro mě je akustická kytara vcelku jednoduše kytara, co může hrát akusticky, tedy dostatečně hlasitě unplugged. Bez ohledu na mé představy o (ne)nalinkovatelnosti světa 
A ty archtopy jsou opravdu moc hezké
A ty archtopy jsou opravdu moc hezké
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
hlas site admina, hlas bozi.
tak bych pozadal moderatora aby nazev upravil na Netradicni tvary akustik (elektroakustik) a mame po problemech.
tak bych pozadal moderatora aby nazev upravil na Netradicni tvary akustik (elektroakustik) a mame po problemech.
A kus stojí tuším 30,000 USDNero píše:A ty archtopy jsou opravdu moc hezké
- jeleniste
A popravdě, vod pohledu věřim tomu, že za ty prachy stojí. Fakt nádherná kytara.
Ještě, že je nemam.
Ještě, že je nemam.
Za ty prachy nestojí žádná kytara. Bez urážky.
No, a teď už stačí jenom se domluvit, co je to dostatečně, a je to vyřešenéNero píše: co může hrát akusticky, tedy dostatečně hlasitě unplugged.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- jeleniste
Re: Netradiční tvary akustik (elektroakustik)
Co nepřeřve mýho trikóna, tak to hraje potichu
.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To by mě zajímalo, kolik jich prodá...pbla4024 píše:A kus stojí tuším 30,000 USDNero píše:A ty archtopy jsou opravdu moc hezké
Vypadá to hodně zajímavě, ale taky hodně nepohodlně.hyenik píše:jedna z nejvetsich designovych stars Claudio Pagelli - http://www.pagelli.com
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
JO!
tuhle sem mel nachystanou na priste - http://www.matsudaguitars.com/gallery9.htm
dalsi borec co se neboji, ma styl a xicht.
dalsi borec co se neboji, ma styl a xicht.
- jeleniste
No, tak ten má teda pěkně divoký nápady. Taky moc pěkný.
Některý ty nápady jsou ale hodně zajímavý. Např to ukulele. To je celkem krutý.
Některý ty nápady jsou ale hodně zajímavý. Např to ukulele. To je celkem krutý.
Matsuda
Přiznávám, že tento pán mi byl doteď utajen.
Jeho nástroje jsou dechberoucí... teď jsem galerii fascinovaně projížděl snad půl hodiny.
Předpokládám, že ty kytary hrajou standardně i přes různé neobvyklé tech. detaily, ale každopádně má úžasný cit pro design. Dokonalé.
To jste mi zlepšili pracovní dopoledne, díky.
PS: Co se týká Pagelli - obyčejná komerční dekadence.
Jeho nástroje jsou dechberoucí... teď jsem galerii fascinovaně projížděl snad půl hodiny.
Předpokládám, že ty kytary hrajou standardně i přes různé neobvyklé tech. detaily, ale každopádně má úžasný cit pro design. Dokonalé.
Naposledy upravil(a) cherreda dne 10.10.2013 10:08, celkem upraveno 1 x.
| Cruel YT | Cruel sptf
- jeleniste
Re: Matsuda
No, našel jsem na yt samply tech obvyklejc tvarovanejch a toho experimentalni uke. UKE mi prislo, ze nehraje nic moc. Ty kytary hrajou. Maj takovej dost zvonivej zvuk, trochu do plechu. Do neceho se to muze hodit (napr do country), ale urcite to neni univerzalni nastroj. Docela by me zajimal zvuk ty na nylonky.cherreda píše:Přiznávám, že tento pán mi byl doteď utajen.
Ted sem nasel video s tou archtop kejtrou a ta hraje velice pekne.
Neber si to moc osobně
, ale tohle hojně rozšířené posuzování KVALITY zvuku podle videí na YT pokládám za jeden ze způsobů, kterým tajná společenství mimozemšťanů ovládají lidstvo. 
| Cruel YT | Cruel sptf
- jeleniste
Uf, no spíš než o kvalitu mi jde o charakter, kterej mi tady teda přijde dost výraznej.