Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Většinou si kupuju ty Hi Beam, někdy i Tite Fit - rozdíl jsem nijak zvlášť nezkoumal, v obchodě mají občas jen jedny nebo druhé. Je pravda, že na Hi Beam se mi hrálo o něco líp.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kruelmaster, já bych se chtěl zeptat, jaké struny jiných značek jsi ještě zkoušel, než jsi zakotvil u DR, na něž asi nedáš dopustit. Jelikož jsem DR kdysi měl, ale nějak zvlášť mě neoslovily. Díky.
Dovolte, abych se podělil o své zkušenosti
.
Hraji metal a rock (občas klidně i "regé" nebo jazz), jak 80. a 90. léta, tak moderní (Avenged Sevenfold atp.).
V poslední době jsem hrál na :
GHS GB TNT Boomers

Nečekal jsem nic extra a udělal jsem dobře. Zklamaly mne, brzo odešli, navíc mi zněly tak nějak příliš jiskrně, na sucho to bylo celkem hodně nudné. V kombu to bylo ucházející.
Životnost: 3/10
Zvuk: 5/10
Dojem z hraní: 6/10
DR E Tite MT-10

Velmi příjemné překvapení, prý ručně dělané. Vydržely velmi dlouho ! Zvuk velice variabilní, příjemné do ruky.
Životnost: 8/10
Zvuk: 6/10
Dojem z hraní: 7/10
GIBSON Brite Wires G-700L

Dlouho jsem o nich přemýšlel. Dost se mi zalíbili zvukově(takové rock, jazz), dojem zkazilo rychlé trhání, koroze a prasknutí Ečka a Ačka. Strašně plandají.
Životnost: 2/10
Zvuk: 7/10
Dojem z hraní: 4/10
ERNIE BALL 2215

Tvrdý kovový zvuk, ideální do metalu. Poměrně tvrdé, výdrž průměrná, nepraskají mi. Vyměnil jsem už několik sad, jsem s nimi spokojený.
Životnost: 5/10
ERNIE BALL 2715

Moje láska, momentálně asi 5 dnů nově osedlané. Zvuk pořád drží, zní jako nové (čistím je). Výstup je opravdu silnější. Krásně drží tón, zvukově mi naprosto vyhovují. Jsou vážně tvrdé, nejtvrdší struny, jaké jsem měl. Bohužel po měsíci vydatného hraní pravidelně praskají (jádro, jediná cobaltová struna, co mi zatím nepraskla bylo G).
Zvuk: 10/10
Hraji metal a rock (občas klidně i "regé" nebo jazz), jak 80. a 90. léta, tak moderní (Avenged Sevenfold atp.).
V poslední době jsem hrál na :
GHS GB TNT Boomers

Nečekal jsem nic extra a udělal jsem dobře. Zklamaly mne, brzo odešli, navíc mi zněly tak nějak příliš jiskrně, na sucho to bylo celkem hodně nudné. V kombu to bylo ucházející.
Zvuk: 5/10
DR E Tite MT-10

Velmi příjemné překvapení, prý ručně dělané. Vydržely velmi dlouho ! Zvuk velice variabilní, příjemné do ruky.
Životnost: 8/10
Zvuk: 6/10
Dojem z hraní: 7/10
GIBSON Brite Wires G-700L

Dlouho jsem o nich přemýšlel. Dost se mi zalíbili zvukově(takové rock, jazz), dojem zkazilo rychlé trhání, koroze a prasknutí Ečka a Ačka. Strašně plandají.
Životnost: 2/10
ERNIE BALL 2215

Tvrdý kovový zvuk, ideální do metalu. Poměrně tvrdé, výdrž průměrná, nepraskají mi. Vyměnil jsem už několik sad, jsem s nimi spokojený.
Životnost: 5/10
ERNIE BALL 2715

Moje láska, momentálně asi 5 dnů nově osedlané. Zvuk pořád drží, zní jako nové (čistím je). Výstup je opravdu silnější. Krásně drží tón, zvukově mi naprosto vyhovují. Jsou vážně tvrdé, nejtvrdší struny, jaké jsem měl. Bohužel po měsíci vydatného hraní pravidelně praskají (jádro, jediná cobaltová struna, co mi zatím nepraskla bylo G).
Zvuk: 10/10
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
- OVERun
- Bandzone: www.bandzone.cz/sknajpy
Ty kobaltové ErniBall bych chtěl vyzkoušet. Myslíš, že vydrží i 13cky nepraskat v B podladění?
No, nevím no, mám z toho pocit , že se to prostě opotřebuje pohybem.
Za zkoušku to rozhodně stojí. Ony vydrží i 2 měsíce a možná i 3, záleží jak na ně budeš hrát.
Mně tvrdil Aivn z Jamstage.cz , že má stejný problém jako já mezi 1.-2. měsícem to prostě praská.
Za zkoušku to rozhodně stojí. Ony vydrží i 2 měsíce a možná i 3, záleží jak na ně budeš hrát.
Mně tvrdil Aivn z Jamstage.cz , že má stejný problém jako já mezi 1.-2. měsícem to prostě praská.
- Yorkee
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
- Kontaktovat uživatele:
Dík za info...to je fakt hodně good cenaKruelmaster píše:No nevím, kde je kupuješ, ale ceny šly teď hodně dolů viz.:
http://www.audiotek.cz/product-23733-dr-jh-10
A ty BT 10-52 ti seženou určitě taky!
Až budeš mít ty DR Drop DDT7 11-65 tak dej pak vědět jak si snima spokojený
Jasně až DR-ka na "sedmičce" vyzkouším, tak napíši porovnání. Zatím jsem na ní měl D Addario a nyní tam mám Dean Markley.
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
-
Kruelmaster
Jaký Dean Markley? Jak jsi s nima spokojený?Yorkee píše:Dík za info...to je fakt hodně good cenaKruelmaster píše:No nevím, kde je kupuješ, ale ceny šly teď hodně dolů viz.:
http://www.audiotek.cz/product-23733-dr-jh-10
A ty BT 10-52 ti seženou určitě taky!
Až budeš mít ty DR Drop DDT7 11-65 tak dej pak vědět jak si snima spokojený![]()
Jasně až DR-ka na "sedmičce" vyzkouším, tak napíši porovnání. Zatím jsem na ní měl D Addario a nyní tam mám Dean Markley.
- Yorkee
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
- Kontaktovat uživatele:
Mám sedmu Schecter Hellraiser C7 a teď na ní mám Dean Markley LTHB-7 a to 0.10 - 0.60....předtím jsem tam měl "adária" a pocitově se klaním k těm DM...po 2 měsících stále super.
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Tak Cobalty při zkoušce praskly (D a potom i G) .
Už do nich nepůjdu, za to praskání to nestojí....
Uvažuji o http://kytary.cz/ernie-ball-2627/HN104552/ . Ale hraji v E standard ladění, nemyslíte, že už to bude moc tvrdé (i přes relativně krátkou Gibson menzuru) ? Trochu se bojím toho Géčka a jeho vytahování při sólech.
Už do nich nepůjdu, za to praskání to nestojí....
Uvažuji o http://kytary.cz/ernie-ball-2627/HN104552/ . Ale hraji v E standard ladění, nemyslíte, že už to bude moc tvrdé (i přes relativně krátkou Gibson menzuru) ? Trochu se bojím toho Géčka a jeho vytahování při sólech.
vyzkoušej a uvidíš sám. 11ky se běžně používají do E. Na mě už to bylo při vytahování moc. Zakotvil jsem u ernie ball 10-52. Ty používám nejčastěji. Několikrát jsem koupil něco jiného, ale nakonec jsem se vždy vrátil k těmto.Radagabi píše: Uvažuji o http://kytary.cz/ernie-ball-2627/HN104552/ . Ale hraji v E standard ladění, nemyslíte, že už to bude moc tvrdé (i přes relativně krátkou Gibson menzuru) ? Trochu se bojím toho Géčka a jeho vytahování při sólech.
No, myslím, že skončím stejněCtibi píše:vyzkoušej a uvidíš sám. 11ky se běžně používají do E. Na mě už to bylo při vytahování moc. Zakotvil jsem u ernie ball 10-52. Ty používám nejčastěji. Několikrát jsem koupil něco jiného, ale nakonec jsem se vždy vrátil k těmto.Radagabi píše: Uvažuji o http://kytary.cz/ernie-ball-2627/HN104552/ . Ale hraji v E standard ladění, nemyslíte, že už to bude moc tvrdé (i přes relativně krátkou Gibson menzuru) ? Trochu se bojím toho Géčka a jeho vytahování při sólech.
Asi nebudu zatím zkoušet a vsadím zas na klasiku, někdy příště, až budu hledat zvuk
Natáhl jsem na Les Paula D'Addario .13-.62 na A Drop a je to masakr. 
ted jsem na zkousku natahl ty struny Harley Benton od thomanna (10-46), rikal jsem si ze tri petky za sadu je velmi slusne
problem je v tom, ze maji oproti GHS ktere pouzivam normalne hrozne maly tah - pocitove to jsou spis devitky, taky mi prijde, ze nez se roztahnou (tj. ustali v ladeni pri bendech etc) tak to taky trva dele. no jsem zklamanej, ackoliv za tri petky bych si stezovat nemel
problem je v tom, ze maji oproti GHS ktere pouzivam normalne hrozne maly tah - pocitove to jsou spis devitky, taky mi prijde, ze nez se roztahnou (tj. ustali v ladeni pri bendech etc) tak to taky trva dele. no jsem zklamanej, ackoliv za tri petky bych si stezovat nemel
Velmi se mi osvědčily na bluegrass struny John Pears. Rád bych je zkusil i na folkovou kytaru, ale chtěl bych bronz
http://www.thomann.de/cz/john_pearse_200l_bronze.htm
Nemáte tušení jestli je někdo u nás prodává ?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Dlouho jsme používal Dadárka, pak asi půl roku GHS a nakonec jsem skončil u Elixír, těch 150Kč navíc stojí za to.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Sice pozdní reakce, ale nejsou to struny na akustickou kytaru?shoooter píše:Velmi se mi osvědčily na bluegrass struny John Pears. Rád bych je zkusil i na folkovou kytaru, ale chtěl bych bronz
Spíš bych je řešil přímo v akustických kytarách - akusticke-kytary/jake-pouzivate-struny-t746-620.html
Tak tady to není o elekrice, ne ?MilanT píše:Sice pozdní reakce, ale nejsou to struny na akustickou kytaru?shoooter píše:Velmi se mi osvědčily na bluegrass struny John Pears. Rád bych je zkusil i na folkovou kytaru, ale chtěl bych bronz
Spíš bych je řešil přímo v akustických kytarách - akusticke-kytary/jake-pouzivate-struny-t746-620.html
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k historickému vývoji a kontextu ano, je. Akustikáři mají pro přehlednost své téma o strunách zvlášť, viz. Milanův odkaz.
Vzhledem k sekci ne. Navíc struny nejsou jen na kytaře. takže tohle vlákno je obecné.Hendrek píše:Vzhledem k historickému vývoji a kontextu ano, je.
Vzhledem k subfóru ne. Jsme v kytarách kytary/ a tak tu obecně nebudeme řešit struny do sekačky, kráječe knedlíků nebo houslí (když tedy podle tebe "struny nejsou jen na kytaře").shoooter píše: Vzhledem k sekci ne. Navíc struny nejsou jen na kytaře. takže tohle vlákno je obecné.
Řešte tu co chcete. Ono, při disciplíně a sebekázni některých uživatelů máme dost práce jinde.
Děkuji za pochopení a za podporu moderátorské práce. Vážíme si toho zejména u starších a zkušenějších uživatelů.