Výběr kytary kolem 2500

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr kytary kolem 2500

Příspěvek od hyenik »

a ja si zase myslim ze je temer jedno z jakeho dreva je preklizka sklížená ;)
důvod pro vypisování druhů je reklamní a pro používání různých preklizek hlavne vzhledový.
A pak taky hlavne zalezi jak je ta kytara udelana, protoze jsem hral na slusne celopreklizky i bidne polomasivy.
akusticka kytara (zvlast v teto cenove skupine) se proste ma vybirat konkretne na miste. Nic lepsiho ti stejne nikdo neporadi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kamculenka

Příspěvek od kamculenka »

No jo jenomže kdyz tomu moc nerozumim a nema. Koho vzit s sebou tak je to tezke a zas nemam na rozhazovani abych koupila blbe uz tak to bude pro nas zahul dat dva a pul za kytaru. Ale chci zase hrat at muzu hrat synovi a vest ho k hudbe..
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Sice OT ale budiž. Stavěl jsem několik cajonů a měl jsem několik druhů překližek a stačil poklep na desky stejného formátu a bylo hned naprosto jasné,že rozdíly jsou markantní! Zkoušel jsem celobřezovou,celoborovou a buk/smrk/buk. Nejhorší borová,nejlepší bukosmrková. Tož tak...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

az budu klepat na zadek kytary tak se zastavim na radu ;)
ne vazne, ten vliv (lubu a zad) je mensi uz u masivu, takze u preklizky to je jeste radove min.
A urcite nebudu resit u kytary kolem 2500 z jake je preklizky, ale jak hraje.

Ve vetsine obchodu uz ti dnes poradi i prodavac, a staci si na ne brnknout, pri tom srovnani to pozna i laik, ze jedna je plechova a jina zni prijemneji.

ohledne tech technickych veci jsou to casto opakovane dotazy, proto jsou i tady ve FAQ
akusticke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-ky ... 16993.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kamculenka

No mam prave strach aby to nebyl spis podavac a netlacil jen aby prodal :/
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

kamculenka píše:No mam prave strach aby to nebyl spis podavac a netlacil jen aby prodal :/
Běžně se to tady dělá tak, že dotazující napíše odkud je a většinou se najde někdo zkušený a ochotný z okolí kdo zajde s dotazujícím prohlédnout nejbližší prodejny a vybrat to nej v dané ceně. Doporučuju tento postup. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
kamculenka

Jo to jsem pochytila dzetro ale pochybuju ze se tady nekdo z Karvine kdy objevil. :/ tak nevim
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

kamculenka píše:Jo to jsem pochytila dzetro ale pochybuju ze se tady nekdo z Karvine kdy objevil. :/ tak nevim
Tak si udělej výlet do Ostravy (4 hudebniny) tady už můžu nabídnout pomocnou ruku :D
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
kamculenka

No uz mam trochu strach jezdit at nekde neporodim cestou :-( ale dekuji za nabidku. Je jeste ten bazar hudebnin u sikoraku? Tam jsem kdysi ziskala svou elektro Jolanku :)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

kamculenka píše:No uz mam trochu strach jezdit at nekde neporodim cestou :-(
Pockej, co?
kamculenka

No jsem v 8 mesici. Mam 6 tydnu do terminu porodu tak nechci uz moc jezdit nikam at neporodim nekde v aute
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

kamculenka píše:No uz mam trochu strach jezdit at nekde neporodim cestou :-( ale dekuji za nabidku. Je jeste ten bazar hudebnin u sikoraku? Tam jsem kdysi ziskala svou elektro Jolanku :)
Je, pracuju tam, každé úterý dělám servis a drobné opravy kytar, zítra kouknu co by v té ceně bylo, pkud by jsi měla zájem, kytaru prohlídnu, seřídím a můžeme poslat PPLkem do Karviné. :D
kamculenka

Dzetro jsi zlaty. Ja jeste nevim jiste mozna budu Mít i vic penez maji mi vratit zalohy ze stareho bytu za energie vis? Tak pak bych treba prave brala lepsi bazarovku. Pokud by mi bylo dobre prijeli bychom narychlo s manželem :) ale jestli tam mas nejaky zajimavy kousek tak klidne napis :) jeden obchod zvladnu ale okruh po vice uz by mohlo byt horsi no :-))
kamculenka

Nedalo mi to. U nás máme taky hudebniny, tak jsem se šla ráno kouknout, protože nač jezdit, když třeba tady seženu.
Zkoušela jsem 4 druhy. Cort 810, pak nějakou Pasadenu, další cortku 810 ale matnou a pak Ibanezku.
Rozdíl byl opravdu znát i pro mě, ne moc znalou. Zpracováním OK, nikde nic křivého, nebo tak, ale zvukem. Vyhrála u mě IBANEZ. Dneska nebo zítra si pro ni skočím, je to přes celé město a paní tam nebere karty. Je to tahle, co myslíte, vzít teda, nebo ne? Je to celý ten set s ladičkou a se vším. Stejně jsem ladičku chtěla koupit, tak bych to měla v jednom... díky za pomoc kucí :-)
http://www.audiotek.cz/product-52591-ib ... am-pack-vs

Vyjde na 2790.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, papírově by ti tu asi skoro všichni řekli, že Cortka by měla být lepší, ale pokud se ti víc líbila Ibanezka, ber ji, stejně v téhle cenové relaci je to téměř výhradně o konkrétním kusu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kamculenka

No byl tam fakt slysitelny rozdil coz si myslim ze by ani struny nevylepsily. No asi ji vezmu. Jeste uvidim ale libila se mi zvukove fakt moc :)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Co jsem měl v ruce Ibanezku tak to byla vždycky solidně udělaná kytara tak bych strach neměl, v tom setu za tu cenu je to šupa a aspoň nemusíš ve svém požehnaném stavu objíždět Ostravu. Dej pak vědět pár dní po koupi svoje dojmy. :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hlavní je, jaký z ní máš dojem ty a jelikož sis ji vyzkoušela a porovnala s dalšími běžně dostupnými kytarami v té relaci, pak není co namítat. Já znám osobně jen ty Cort 810 a Pasadeny, takže k té Ibaneze nemohu nic podotknout, ale ta značka má své jméno a krok špatným směrem to nebude.
kamculenka

Díky moc kluci, chtěla jsem ujistit, že neudělám kardinální blbost, když si nepořídím všemi chválenou Cortku. Ale fakt prostě hrála nějak blbě.. ne že blbě, ale... ani mi nějak do ruky nepadla, zato ta Ibanezka jak pro mě. Koukala jsem na nějaký servery v AJ a lidi to celkem chválili, taky srovnávali cortky, fendery, epiphonky a Ibanezku přímo tuhle a Ibanezka většinou vítězila co do zvuku. A věřím, že když tam natáhnu lepší strunky, asi tak 11 to vidím, tak že z toho něco slušného vykřešu :-)
Snad mi ji paní neprodá, zítra si pro ni zaskotačím. Dneska jsem to šla pěšo jen trasu zpět a teď to vydejchávám, malýmu se ten výlet evidentně nelíbil :-/

Džetro, tobě díky moc za ochotu se mi po Ostravě případně věnovat, v dnešní době se to cení :)

Ještě se omlouvám za můj jistě velmi stupidní dotaz, ale ani strejda google mi moc nepomohl. Prosím, můžete mi osvětlit, na co je na kytaře ta rozeta...? Některá kytara to má, některá ne, k čemu je to dobré nebo tak..? Děkuju, stydím se :oops:
Tengli

Příspěvek od Tengli »

Ozdoba kolem ozvučnicového otvoru. Neboj ta nehraje-jen paráda.
Ať Ti to hraje a jsi spokojená. :D
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“