Nářadí všeho druhu

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Re: Ruční el. nářadí

Příspěvek od pavel68 »

shoooter píše:
pavel68 píše:To shoooter.
Skil fakt ne. Na vážnou tzn. každodenní práci ne.
Tak srovnávám v hobby třídě, a to není o každodenní práci.
I když znám firmy co profesionálně používají levné nářadí a tvrdí, že za ty peníze se to vyplatí - občas samozřejmě řeší záruky apod.
Každopádně když ti 6x za rok na montážích vykradou auto (do hotelu si to klucí nevemou), je to na zvážení co kupovat.
Čéče ... profi práci s levným cajkem uděláš, ale nebude tě to bavit. Všecko to má vůle na převodech, kope to do ruky, nepřesný to je ...
6x za rok je na pováženou. Upřímně bych se zamyslel jestli je v tý partě všechno v pořádku a to říkám po dlouhé rozvaze. To bych musel 6x jet makat a parkovat do Ústí a Matiční - to je fakt moc. Mě vykradli za 15 let 2x a to jsem sjezdil celou republiku (k těm obkladům bo je krize a nemám jich tolik, kolik bych potřeboval dělám ještě vejškovky).
Sice naprosto OT ale tam bych si levný lano, nebo sedák nekoupil :wink:

Mildo, rozumím Ti. Sám to řeším v jednom případku (druhá flexa) levnou merdečkou z Baumaxu za 500,- a tu točím 3x za rok. V Bosch mám totiž milimetrovej kotouč přímo na slinutou dlažbu za 1.300,- (spotřebák), ale nesmím chtít byť kousek brousit - praskne a jde do kytek. Takže druhou s levným kotoučem na broušení a tam je jedno jestli kope ...
A vypadá to že už nebude potřeba bo jsem šel do risku a koupil ruční řezačku na dlažbu s řezem 800 mm - čajna, čert ví co vydrží materiál, ale zatím jsem tuze zamilovanej. I nejtvrdší slinutej protiskluz na tom říznu naprosto přesně, čistě a řez je jako dort. Je to ta žlutá mrcha na fotkách.
Teď jsem sice totálně OT ale řešíme tu přece Mastrův cajk - ten kluk se v tom hrabe ímr i vére a jistě bude, je blbost aby si někdo jako on, či podobnej kluk, koupil navoněnou bídu tvářící se jako vyšší střední třída.
Když si to chlapi jen tak cvičně (přesně to radši vědět nechci - to by bylo slušný auto) nacpal do tohohle cajku, co rychle umřel ...
Víš jak.
A ta jeho bruska mě zajímá bo z jednoho pseudostrata si chci časem udělat relic.
Tohle vlákno pro mě má smysl zda koupit, nebo půjčit - přece jenom se dřevem nedělám. :wink:

http://paulus2.rajce.idnes.cz/Prace/#
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
shoooter

Příspěvek od shoooter »

pavel68 píše:
shoooter píše:
pavel68 píše:To shoooter.
Skil fakt ne. Na vážnou tzn. každodenní práci ne.
Tak srovnávám v hobby třídě, a to není o každodenní práci.
I když znám firmy co profesionálně používají levné nářadí a tvrdí, že za ty peníze se to vyplatí - občas samozřejmě řeší záruky apod.
Každopádně když ti 6x za rok na montážích vykradou auto (do hotelu si to klucí nevemou), je to na zvážení co kupovat.
Čéče ... profi práci s levným cajkem uděláš, ale nebude tě to bavit. Všecko to má vůle na převodech, kope to do ruky, nepřesný to je ...
6x za rok je na pováženou. Upřímně bych se zamyslel jestli je v tý partě všechno v pořádku a to říkám po dlouhé rozvaze. To bych musel 6x jet makat a parkovat do Ústí a Matiční - to je fakt moc. Mě vykradli za 15 let 2x a to jsem sjezdil celou republiku
To je složitější, bouchne mi třeba subdodavatel, a potřebuju narychlo vytrubkovat stavbu (nebo něco jiného co normálně nedělám. Vezmu 4 poláky, za 6tis. koupím 4 vrtací kladiva v Hornbachu, a jedem dělat. Měl bych koupit za 100.000,- Hilti, a potom to dát do skladu (který už nám také mimo jiné vykradli) ???
Jak s tím zacházejí ti "zahraniční makáči", kteří nejsou ani naši zaměstnanci ani nekomentuju.

Prostě má to také svoje.

Jinak polepená dodávka s cizí RZ v Praze, která dává tušit drahé nářadí, se vykrádá systematicky. To nejsou náhodné vykrádačky, ale regulérní "zaměstnání" vykradačských part.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Chlapi doporučte mi nějakou stojánovku do 3000 je jich plno a nevím podle čeho si vybrat. Příjde mi to všecko hrozně podobné
zaujala mě tahle
http://www.hrtechnik.cz/hrtechnik/eshop ... -BT-BD-501
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Mastr píše:Chlapi doporučte mi nějakou stojánovku do 3000 je jich plno a nevím podle čeho si vybrat. Příjde mi to všecko hrozně podobné
zaujala mě tahle
Ano, je to všechno podobné, zázraky se nedějí. Klidně si ji kup, budeš spokojený. Vždyť je to za cenu té litiny a sloupu. Naležáka na tom můžeš i soustružit (když si dáš do stolku nějaký trn, ještě lépe neco otočného) či brousit (nějaká placka s trnem) a leštit (lešticí hlava na stopce). Koukni, zda je mašina otočná na sloupu (či zda je otočný sloup v soklu), pro vrtání mimo soklík, abys nebyl omezen délkou sloupu, kdyby byla otočná, v podstatě můžeš vrtat vše, co se vejde pod stůl, na kterém bude stát, tedy i metr padesát vysoké věci. Jen avizované (ale nezobrazené - tam je zubové, na kličku) rychloupínací sklíčidlo vyhoď, to se na práci nehodí, zničíš si tím dříky nástrojů, které leckdy budou cenově s vrtačkou srovnatelné. Lepší nástroje stejně budou na Morseův kužel, který tam je, ne?

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Mastr píše:Chlapi doporučte mi nějakou stojánovku do 3000 je jich plno a nevím podle čeho si vybrat. Příjde mi to všecko hrozně podobné
zaujala mě tahle
Popis - BT-BD 501 Blue vrtačka stojanová Einhell
-příkon 500 W
-napětí 230 V - 50 Hz
-počet rychlostí 9
-otáčky 280 - 2 350 ot. / min
-rozměr vrtacího stolu 170 x 170 mm
-celková výška 650 mm
-rozměr základny 315 x 195 mm
-průměr sloupu 46 mm
-sklíčidlo 3 - 16 mm
-vyložení 115 mm
-max. hloubka vrtání 50 mm
-max. vrtaný průměr 16 mm
-změna nastavení úhlu vrtacího stolu: -45° až +45°
hmotnost cca 22,4 kg
balení: zboží dodáváno v krabici
rozměry balení: 510 x 380 x 260 mm
Kompaktní sloupová vrtačka s magnetickým vypínačem, nastavitelným stolem, který je možné naklonit -45° až +45°. Max. průměr použitelného vrtáku je 16 mm. 9-ti stupňové nastavení rychlostí otáček.
Podle mě je vyložení 115mm na kytaru málo. Na naší stojanovce je kolem 17cm a i tak je občas problém se tam vejít obzvlášť při vrtání děr pro kobylku, průchodky apod. 115mm je třeba u Les Paula bez šance. Být tebou, porovnával bych podle vyložení, ale v kategorii do 3 t asi není moc šance něco sehnat. Kdybych měl teď kupovat levnou stojanovku, tak koupím tuhle http://www.zbozi.cz/vyrobek/rab-t13x-st ... ejlevnejsi a to není zas tak moc přes ten tvůj limit. Blížej se Vánoce, tak by ti třeba Ježíš něco málo přidal.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Není to ta samá, kterou jsem mu tady před měsícem doporučoval? :D
nastroje/rucni-el-naradi-t38390-40.html#p631371
Nějak se tu pořád motáme dokola.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Taky mám ten pocit, že jsem už něco podobnýho jednou psal. :D
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

A jsme doma. Nevěděl jsem, že potřebuje vrtačku s nějakým extra vyložením. Takže jasně, Scheppach je docela dobrá hobby značka, kterou užije i leckterý profík, který to netúruje osm hodin denně.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ze zvědavosti: Co je to to vyložení? To je vzdálenost mezi vrtákem a stojanem? Tedy u kytary maximální vzdálenost od kraje těla, kam se dostanu k vrtání?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

martina72 píše:A jsme doma. Nevěděl jsem, že potřebuje vrtačku s nějakým extra vyložením.
Tu chtěl Mastr před měsícem na vrtání postu kobylky. Včera psal jen o stojanové vrtačce. Třeba nám to objasní, co tedy přesně chce. :wink:
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Moleek píše:Ze zvědavosti: Co je to to vyložení? To je vzdálenost mezi vrtákem a stojanem? Tedy u kytary maximální vzdálenost od kraje těla, kam se dostanu k vrtání?
Jo. Vzdálenost od osy vřetene ke sloupu.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

martina72 píše: rychloupínací sklíčidlo vyhoď
Rychloupínací sklíčidlo funguje nezřídka lépe, než to zubové na kličku (ačkoli teď nemluvím úplně o hobby třídě)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Taky se přikláním k rychloupínacím sklíčidlům. Zubová sklíčidla s ozubeným věncem ustupují do pozadí. Rychloupínací sklíčidla mají dneska vychytávky jako pojistku upínací síly nebo samodotahovací upínací
čelisti.
Nebo vybrat upínací systém "SDS plus".
Obrázek

I v tomto případě lze používat nástroje s válcovou stopkou, ale je nutná redukce a pak to nemá chybu.
Obrázek

Odkazovaná vrtačka má vyobrazeno ozubené sklíčidlo, ale v popisu je rychloupínací. Takže těžko říct, co tam ve skutečnosti je.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

díky moc chlapi.... nad vyložením jsem vůbec neuvažoval!!! ještě, že jsem to sem postnul, pak bych doma těžce plakal :D
v tom případě by ale mohlo být dostačující toto-http://vrtacky.heureka.cz/woodster-td-1 ... e/#section. Jestli správně chápu tak vyložení je tam 175mm
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Jestli to usuzuješ z těchto rozměrů
Max. vzdálenost sklíčidlo-stolek: 175 mm
Max. vzdálenost sklíčidlo-základna: 255 mm
tak bych se domníval, že je to vertikální vzdálenost od stolku ke sklíčidlu. Ale třeba to blbě chápu já.
Tengli

Příspěvek od Tengli »

MilanT píše:Jestli to usuzuješ z těchto rozměrů
Max. vzdálenost sklíčidlo-stolek: 175 mm
Max. vzdálenost sklíčidlo-základna: 255 mm
tak bych se domníval, že je to vertikální vzdálenost od stolku ke sklíčidlu. Ale třeba to blbě chápu já.
Chápeš to správně. Toto nebude to pravé ořechové.
Ta výše postnutá za ty peníze navíc určitě stojí! Bude mnohem univerzálnější.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Co jsem koukal tak mi nezbude než koupit tu co postoval JJ. V nižší cenové relaci to je s tím vyložením na jedno brdo vše +- 10 cm
MilanT

Příspěvek od MilanT »

A kolik potřebuješ vyložení? Pokud chceš vrtat futra pro kobylku, tak třeba u Les Paul by ti mělo stačit 12 cm s malou rezervou.

Tahle má vyložení 126 mm - http://www.hobynaradi.cz/cs/stojanove-v ... 45n1-.html
Když budeš hledat, dá se sehnat nová za 33 stovek - http://sloupove-vrtacky.hledejceny.cz/asist-ae1s45n1/
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Na lp to sice asi stačí, ale v momentě kdybych chtěl třeba dělat string thru explorer tak už mám problém.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Sadam.S píše:
martina72 píše: rychloupínací sklíčidlo vyhoď
Rychloupínací sklíčidlo funguje nezřídka lépe, než to zubové na kličku (ačkoli teď nemluvím úplně o hobby třídě)
Sem to sice nepatří, to nebude problém tazatele, ale ... rychloupínací (tedy ovládané rukou) sklíčidlo nelze vyrobit tak, aby mělo stejnou svornost jako kvalitní na kličku. Pokud se mi v zubovém sklíčidle stopkový nástroj protočí, mohu nástroj prostě vyhodit, již s ním neudělám nic. A sklíčidlo je také poničeno. Profi věci jsou stejně bez sklíčidla. Buď přímo na Morse kužel (ten ty zmíněné vrtačky mají) nebo upínaní na kleštiny (to nemají). Mimoto, rychloupínací sklíčidla jsou pekelně drahá, asi tak na desetinásobku těch na kličku.
A bacha na "osvědčené" značky jako je Narex nebo Metabo. Stejně si to nechávají dělat jinde, resp. hodně daleko. A tolerance (však se doptejte přímo u výrobce) souososti je na 13 mm třeba 0,6. S tím se nedá dělat seriosní práce.
SDS a SDS plus je určeno na úplně jiné věci, to se do výroby a přesného vrtání , frézování, soustružení, vůbec nehodí.

Odpovědět

Zpět na „Nástroje“