POD HD

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Re: POD HD

Příspěvek od jirikrov »

Lario1 píše:Zdravím, ak chcem na HD500 všetky možnosti, ktoré sa dajú získať upgradom firmwaru, musím nainštalovať všetky verzie firmware ktoré vyšli, alebo stačí poslednú najnovšiu, ktorá obsahuje všetky? Najnovší firmware obsahuje možnosti všetkých predošlých?
Stačí poslední verze.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

použij line6 Monkey
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
jenik.ha
Bandzone: bandzone.cz/selfdefence

Příspěvek od jenik.ha »

Opět se hlásím o radu. POD má výstup na expresion pedal. Myslíte, že je možné pokud se spojí tato díra správný kabelem, že by přepínala kanály na zesíku. Byl to jen takový chvilkový záblesk. Asi je to blbost ale přece jen. Pokud jo tak spolu s metodou zapojení 4 kabelů by z toho bylo fakticky pořádné monstrum
krasty

Příspěvek od krasty »

Máš pravdu, je to blbost. Expresion pedalem měníš přiřazený parametr v efektu, takže v efektu se čte a provádí změna parametru, který sis vybral a pedálem mu data vysíláš.

Pokud má HD výstup MIDI (jsem línej se kouknout, ale počítám, že má), můžeš to řešit podobným zařízením:

http://www.voodoolab.com/controlswitcher.htm

http://www.engl-amps.com/cms/index.php? ... Buid%5D=44

Nobels MS4 http://www.nobels.com/en/index.htm
http://www.nobels.com/oman/ms-4_ownersmanual.pdf
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

krasty píše:Máš pravdu, je to blbost. Expresion pedalem měníš přiřazený parametr v efektu, takže v efektu se čte a provádí změna parametru, který sis vybral a pedálem mu data vysíláš.

Pokud má HD výstup MIDI (jsem línej se kouknout, ale počítám, že má), můžeš to řešit podobným zařízením:

http://www.voodoolab.com/controlswitcher.htm

http://www.engl-amps.com/cms/index.php? ... Buid%5D=44

Nobels MS4 http://www.nobels.com/en/index.htm
http://www.nobels.com/oman/ms-4_ownersmanual.pdf
Jo, tak to je velmi zajímavá cesta. A to se ten efekt zapojí třeba právě pomocí 4 kabelů (aby byly efekty zapojené správně, na začátku a na konci) a pomocí toho switcheru se přepne jak kanál na zesíku tak efekt. Fakticky zajímavé řešení do kterého asi půjdu
krasty

Příspěvek od krasty »

Zjednodušeně: PODa budeš mít zapojenýho 4drátově, z MIDI OUT povedeš kabel (MIDI) do switcheru. Zvolíš ke každému presetu v PODu nastavení switcheru a uložíš. Pak Ti při přepnutí presetu přepne switcher na zesilovači zvolený kanál.
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

krasty píše:Zjednodušeně: PODa budeš mít zapojenýho 4drátově, z MIDI OUT povedeš kabel (MIDI) do switcheru. Zvolíš ke každému presetu v PODu nastavení switcheru a uložíš. Pak Ti při přepnutí presetu přepne switcher na zesilovači zvolený kanál.
Mám opět prosbu nemáte nějaký tip na multi kabel, nebo nějaké řešení jak udělat párak aby se táhlo od efektu k hlavě vše v jednom.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

jenik.ha píše:
krasty píše:Zjednodušeně: PODa budeš mít zapojenýho 4drátově, z MIDI OUT povedeš kabel (MIDI) do switcheru. Zvolíš ke každému presetu v PODu nastavení switcheru a uložíš. Pak Ti při přepnutí presetu přepne switcher na zesilovači zvolený kanál.
Mám opět prosbu nemáte nějaký tip na multi kabel, nebo nějaké řešení jak udělat párak aby se táhlo od efektu k hlavě vše v jednom.
4 kabely a Obrázek
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

Latam píše:
jenik.ha píše:
4 kabely a Obrázek
Jo, jasně to hle bych spíše viděl jako poslední řešení. Spíše jestli fakticky neexistuje nějaký 4 žílový kabel vhodný na kytaru, nebo alespoň dvou kabel. Pátrám ale nic nenacházím, špíše jestli to někdo používá, nebo řešil atd.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

A co toto?? http://www.ges.cz/cz/spp-4-GES06914175.html
mám v tom 4 kabely a drží to perfektně, akorát je drbačka to do toho dostat
krasty

Příspěvek od krasty »

Kdysi byla nějaká firma, co nějaký multikabely dělala, ale už si nepamatuji jaká, přestali to dělat. Každý má jiný požadavky a dělat je na míru je drahá záležitost. Proti vidím jak nemožnost rozšíření o další kabel (MIDI, napájení, Send/Return, ovládání, apod.), tak i to, že při poškození vyhazuješ celý drahý svazek.
Kdysi jsem se o něco podobného pokoušel, ale při první opravě ušlápnutého Jacku, kdy bylo potřeba o kousek zkrátit kabel, celý svazek najednou "neseděl" i když jsem měl délky kabelů vychytaný - jen zapojit. Musel jsem proto zkrátit všechny....
Gaffa je nejednodušší a nejlevnější řešení.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Všechny kytary na albu jsou nahrané na POD HD500 a JTV 59.

https://soundcloud.com/ji-krov/mm-lp-2013
jenik.ha

Příspěvek od jenik.ha »

jenik.ha píše:
klobasnik píše:Hledat ve tvých příspěvcích tvůj stav nebudu. Problém je v tom, že první je třeba 4C metodu pochopit, stejně jako pochopení zesilovače a jeho částí.
Pokud jsi manuál četl, je to dobře.

Zapojení:
Kytara
Kabel
Guitar In od PODa
V čistém presetu navol efekty, které chceš před preamp Rockwella. Za ně zařaď FX Loop blok.
FX Send PODa
Kabel
Vstup Rockwella
FX Send Rockwella
Kabel
FX Return PODa
Za FX Loop blok zařaď efekty, které chceš za preampem Rockwella.
6.3 mm výstup PODa
Kabel
FX Return Rockwella
Omlouvám se za trochu ostřejší odpověď. Moc děkuji za tento zevrubný návod. Zkusím, a snad to bude fachat. Dám vědět jak to dopadlo a popřípadě se zase zeptám :-)
MOC DĚKUJI ZA POMOC. Po včerejší zkoušce konečně vyladěno. HD 500 je přímo stovřen k tomu aby byl součástí nějakého lampového aparátu. Povyšil zvuk mého Rockvella na neskutečné monstrum. Vřele doporučuji. Ještě čekám na Voodoo Lab Control Switcher a bude úplně vymalováno.
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Asi nejlepší ukázka možností JTV a HD500X.
kos99

Příspěvek od kos99 »

čus lidé s PODY
taky se zajímám o HD 500 a měl bych z cela jeden konkrétní dotaz neb chci dál používat svuj lampáč ...tedy otázka

jak se chová POD 500HD v při zapojení ve smyčce aparátu případně při 4 kabelovém zapojení co vstupy nebudí e nějak ? je tam nejaké vnitřní nastavení citlivostí ? neb
měl jsem dnes možnost otestovat HD500 ve smyčce vytvořil jsem si peset a přidal jsem jen volume a delay ...
problém byl v jakém si ořezání vyžších frekvencí cca a kolem 2000 herc si ce se to dalo vykompenzovat EQ ale to mi nebylo příliš po chuti vkládat další efekt ... jaká je vaše prakse máte s tím zkušenosti ???
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

kos99 píše:čus lidé s PODY
taky se zajímám o HD 500 a měl bych z cela jeden konkrétní dotaz neb chci dál používat svuj lampáč ...tedy otázka

jak se chová POD 500HD v při zapojení ve smyčce aparátu případně při 4 kabelovém zapojení co vstupy nebudí e nějak ? je tam nejaké vnitřní nastavení citlivostí ? neb
měl jsem dnes možnost otestovat HD500 ve smyčce vytvořil jsem si peset a přidal jsem jen volume a delay ...
problém byl v jakém si ořezání vyžších frekvencí cca a kolem 2000 herc si ce se to dalo vykompenzovat EQ ale to mi nebylo příliš po chuti vkládat další efekt ... jaká je vaše prakse máte s tím zkušenosti ???
kos99

Příspěvek od kos99 »

jj tohle znám ...ale jaké jsou vaše zkušenosti???
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Yorkee
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/york
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yorkee »

Jsem, šťastným, vlastníkem PODa HD500 a tak se také trochu podělím o poznatky. :) Na spojení lampáč a POD hraji de facto od roku 2000. Tehdy jsem jako šílenec kupoval jeden z prvních kousků "ledviny" za neskutečný peníze (brrrr ještě teď mám osýpky). Nedávno jsem se k muzice vrátil a tak jsem pořídil HD500 a k tomu vlastně na míru postavenej 50W lampáč, jednokanál. (HD jde přímo do vstupu)
Ať si kdo chce říká, ve spojení s lampou to hraje skvěle. Uznávám, že pokud druhý kytarista bude mít jen lampu, tak to bude asi problém.
Protože hrajeme hodně napumpovaný zkreslený zvuky, tak chci všem metlošům říci jeden poznatek: Je velmi důležité v jakém pořadí si postavíte celý řetězec daného zvuku.
Ještě donedávna, jsem po zatlumení slyšel v boxu divné šumění, ačkoli noise gate byl nastaven, víc než dost. Docela mne to vytáčelo a nebyl jsem daleko, že HD poletí oknem :(
Pak jsem ale udělal revizi posloupnosti FX efektů a ouha...málem mi to ustřelilo hlavu. Takže posloupnost by měla být následující: compressor/sustainer - overdrive, nebo distortion - modulační efekty - noise gate - zesáky - mix - volume pedal a wah wah. Delay může být za mixem. :wink: Takhle to mám a jsem fakt spokojený, hrne to neskutečně a žádnej borčus už tam není.
Pokud někdo tvrdí, že digitály nemaj dynamiku, pak nejspíš na HD nehrál. Fractal to není, ale jsem spokojený.
Los ahoyos Amigos :D
Kytary: Ereley "Abigail" Jurča Guitars, B.C.Rich Warlock, Gibson LP Standard 50´s, Jackson Kelly X Series KEXQ
Aparáty: ESH Amps RAPTOR III
Boxy: ESH GX412-280HX
Efekty: TC Electronic G System, vysílačka Line 6 G30 Relay, Volume/Expression pedal Dunlop Mini...
Mikrofon: Lewitt MTP540, Senheiser E906
filo01

Příspěvek od filo01 »

Na TGP fóru, kde se probírá modeling, radí dávat noise gate hned jako první, takhle jsi to měl, když ti to šumělo?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
kos99

Příspěvek od kos99 »

no já jsem konečně koupil k lampáči HD 500 a musím říci fakt skvělý buší to naprosto dokonale trochu jsem se pral v jakém modu budu HD mít nastaven jako globál neb ho mám ve smyčce ampu nakonec jsem našel řešení naprosto vyhovující po vypnutí smyčky je základní zvuk téměř k nerozeznání od původního ...
o což mi šlo především a dynamika skvělá .
škoda že to nemá relé na ovládání hlavy tak jako třeba TC major bylo by to naprosto dokonalé ale s tím se rád naučím žít
apráty:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“