tranzistor do 10000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: tranzistor do 10000

Příspěvek od Hendrek »

1) Sloučeno s duplicitním threadem, příště si dej trochu práce a nejdříve hledej a nepřidávej práci jiným, díky.
2) Zpěvovou aparaturu řeš odděleně v příslušné sekci k tomu určené.
3)
Mimoa píše:Preferufu tranzistory, značku nemám vyhraněnou, styl modeling bude snad stačit.
Tranzistor je něco jiného než modeling, nemíchat to dohromady. Tranzistor je analog, modeling je digitál.
4) Abych jen nevytýkal, tak za sebe doporučuju např. bazarový Peavey Bandit (nejlépe starou verzi made in US, přiznávám, prosazuji kombo, které vlastním :)). Ušetříš pár tisícovek.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hendreku, modeling může mít tranzistorový konec - a často má :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Mimoa

Příspěvek od Mimoa »

Hendrek píše:1) Sloučeno s duplicitním threadem, příště si dej trochu práce a nejdříve hledej a nepřidávej práci jiným, díky.
2) Zpěvovou aparaturu řeš odděleně v příslušné sekci k tomu určené.
3)
Mimoa píše:Preferufu tranzistory, značku nemám vyhraněnou, styl modeling bude snad stačit.
Tranzistor je něco jiného než modeling, nemíchat to dohromady. Tranzistor je analog, modeling je digitál.
4) Abych jen nevytýkal, tak za sebe doporučuju např. bazarový Peavey Bandit (nejlépe starou verzi made in US, přiznávám, prosazuji kombo, které vlastním :)). Ušetříš pár tisícovek.
Díky,omlouvám se, nemám to rád a vidno, sám dělám.

Peavey mi přišly všude celkem drahý. Ale pokud si za zvuk platíš, je to v pořádku. A nějaký štěk z nových nebazarových kousků bys neměl? Já jsem právě přemýšlel skočit jen o třídu výš na spider IV-75. Má xkrát vyšší výkon spoustu jiných presetů, simolací aparátů. Na druhou stranu je to zase to, co mám teď, vylepšené. Sám nevím, jakým způsobem si aparaturu vybrat, potřebuju jen, aby to zkrátka hrálo relativně hlasitě, ale čistě, jak potřebuju já dle nastavení. Tak jestli místo spidera IV za nějakých 7-8K nevzít jinou alternativu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nero píše:Hendreku, modeling může mít tranzistorový konec - a často má :)
Nero, jasně, ale pořád je to modeling. Tranzistorem myslím čistě analogový aparát.
Mimoa píše:
Hendrek píše:Peavey mi přišly všude celkem drahý.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum
2500,- za US Banditu mi teda nepřijde jako drahý. A jak píšeš jde ti o hlasitost a čistotu což toto kombo má až až. Bude třeba do něj jen trochu investovat a vyměnit potenciometry, ale za ty prachy je to pecka. K tomu pořiď kvalitní multiefekt (klidně něco od Line6) a nemusíš nic řešit.
Mimoa

Příspěvek od Mimoa »

Po poslechu a testíku u šváry ve zkušebně otáčím o, no řekněme o 90°a pravděpodobně půjdu do lampy - zbytek zůstává -10K, metal atd. Ale v tomto směru zas už vůbec nevím, podle čeho volit. Dnes v práci mi kamoš celkem dost popsal vlastní zkušenosti s tranzisorem vs elektronkou a doporučil jen tak průletem int. bazaru toto: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

Je to dobrá volba?
José

Příspěvek od José »

Chci koupit elektrickou kytaru, je tohle dobrá volba?
Né, vážně tolik peněz chce trošku rozmyslu jakej zvuk od toho chceš? (spíš americkej - fender, mesa, či britskej - vox, marshall či nějakej úplně jinej) Aparátů je na trhu spousta, jestli hraješ převážně na zkreslenej, jakej zkreslenej ti vyhovuje atd. Kdyby ses nechtěl vzdávat myšlenky modelingu existuje ještě fender superchamp XD/X2, což je trochu modeling s lampovým koncem. Čti nejdřív, trochu naposlouchej, napsáno je toho všude dost. Jinak výběr lampy je dobrý krok..
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Mimoa: já byl k valvekingům trochu skeptický, nicméně jsem na toto 212 kombo hrál včera na 4 hodinové zkoušce, moje postřehy jsou tyto: zkreslený kanál mě moc nebral, ale čistý mne dost překvapil, byl celkem živý a ikdyž má to kombo 100W, při ráznějším hraní jsem cítil takovou tu lehkou kompresi lampových komb, zvu se mi líbil i přesto, že mám radši EL84 v konci. Noa zkreslení jsem řešil tím, že jsem do čistého zapojil RATa a pak z toho byl solidní buldozer. Takže za mě radši toto, než tranďák, nemyslím si, že by se objevil nějaký, který by hrál lépe než todle. Navíc má i reverb, asi se najdou lepší, ale tenhle se na rozumné nastavení dal taky poslouchat
José

Příspěvek od José »

já teď provnavál pívího s mým ampegem a neměnil bych ani s pěti tisícovým doplatkem.. Sice nefér srovnání úplně jiný zaměření a zvuk, ale stejná cenová.. Tim nechci říkat, že hraje špatně to ani náhodou, jen poukazuju variabilitu zvuku, zvlášť dnes již v téhle cenové, ale jsme OT.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“