A propo, mohli bychom zde taky diskutovat o tom,zda je opravdu Anatolian cymbals takový zázrak(hlavně za životnost) za ty krásné peníze? Já dal 2 700 za crash Baris a podobnou částku za Paiste a zní to tak rozdílně, že Anatolian je přímo božský
Anatolian- zvláštní změna zvuku
Pravidla fóra
-
machac.patrik
- Bandzone: bandzone.cz/rloveution
Anatolian- zvláštní změna zvuku
Dobrý den, jsem zde nový ale moc rád čtu názory Váš všech. Chtěl jsem se zeptat, hraji na bicí několik let, před asi rokem a půl jsem si koupil Anatolian Baris Crash 16ku a tak jako všechno od Anatolianu hraje báječně, ale včera jsem zpozoroval to,že začal znít trošku jinak, není to až zase tak patrné ale jakoby tam něco šustělo navíc, jakoby začínající prasklina(?), přitom jsem činel důkladně prohlédl a nenašel jsem nic, ani na stojanu závada není ani nic jiného, jen při vibraci nezvykle jinak se jakoby sype, co s tím? Děkuji
A propo, mohli bychom zde taky diskutovat o tom,zda je opravdu Anatolian cymbals takový zázrak(hlavně za životnost) za ty krásné peníze? Já dal 2 700 za crash Baris a podobnou částku za Paiste a zní to tak rozdílně, že Anatolian je přímo božský
Re: Anatolian- zvláštní změna zvuku
Napřed zkontroluj uchycení. Pokud je OK, může se jednat o skrytou (vnitřní) prasklinu,, která se na povrchu objeví až později. Anebo jsi měl unavené ucho.
Já mám Paiste a jejich zvuk mně vyhovuje
.
Já mám Paiste a jejich zvuk mně vyhovuje
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
-
machac.patrik
Děkuju za rychlou reakci, no já jsem měl zrovna vedle Barise PST5 takže ten rozdíl tam byl markantní 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Mě se stalo něco dost podobného taky na Anatolianu ale na 20" ride. Co se týče nevhodného zacházení s činelem, to jsem vyloučila a i hra sama na to nebyla nijak prasácká.... nakonec kdo by asi rozbil ride, že??
Šlo o nějaký vnitřní defekt, prostě prasklinku uvnitř kovu, kterou oko nepozná. Není to ale spojováno jen s Anatoliany! Je to obecný jev..... může se stát kdekoliv komukoliv a kdykoliv. Je to trošku skrytá hrozba.
Přecejen všichni víme jak se vyrábí činel...... že jde o slitinu poměrně křehkého kovu (nenarážím tím na levné mosazné řady) který už při výrobě odolová opakovanému vystavení vysokých teplot a zchlazení, ale také v livům různých obráběcích strojů a hlavně kladiv a palic mistrů ladičů!!
My si pak tenhle kousek přineseme domů a když zpustíme, tak každým úderem de fakto deformujeme činel a ten se zpět zase rovná. Je to trošku jako pružina. Někde po netu běhají videa z pomaluběžné kamery, kde to je parádně vidět. Není tedy nic zvláštního, když po nějakých tisícovkách ostrých ran do činelu se na něm začne projevovat únava materiálu. Někdy je to vidět, někdy je to skryté.... ve strojařině se metoda co zkoumá vnitřní defekty kovů nazývá defektoskopie a třeba v leteckém průmyslu a podobně je to přímo vyžadováno všechny namáhané součástky kontrolovat.
Činel je bohužel stejně namáhán, jako součástky letadla, nicméně 100% kontrola defektoskopickými metodami by u výroibce nejspíše zdražila výrobu, což by nesedělo nám, zákazníkům-muzikantům.
Je nutno počítat s tím, že činel není nesmrtelný. Každopádně na podobné defekty, projevující se po krátkém čase, se vztahuje záruka, pokud se to stane po dlouhém čase, pak bohužel je třeba koukat do výloh obchodů po novém kousku....
Šlo o nějaký vnitřní defekt, prostě prasklinku uvnitř kovu, kterou oko nepozná. Není to ale spojováno jen s Anatoliany! Je to obecný jev..... může se stát kdekoliv komukoliv a kdykoliv. Je to trošku skrytá hrozba.
Přecejen všichni víme jak se vyrábí činel...... že jde o slitinu poměrně křehkého kovu (nenarážím tím na levné mosazné řady) který už při výrobě odolová opakovanému vystavení vysokých teplot a zchlazení, ale také v livům různých obráběcích strojů a hlavně kladiv a palic mistrů ladičů!!
My si pak tenhle kousek přineseme domů a když zpustíme, tak každým úderem de fakto deformujeme činel a ten se zpět zase rovná. Je to trošku jako pružina. Někde po netu běhají videa z pomaluběžné kamery, kde to je parádně vidět. Není tedy nic zvláštního, když po nějakých tisícovkách ostrých ran do činelu se na něm začne projevovat únava materiálu. Někdy je to vidět, někdy je to skryté.... ve strojařině se metoda co zkoumá vnitřní defekty kovů nazývá defektoskopie a třeba v leteckém průmyslu a podobně je to přímo vyžadováno všechny namáhané součástky kontrolovat.
Činel je bohužel stejně namáhán, jako součástky letadla, nicméně 100% kontrola defektoskopickými metodami by u výroibce nejspíše zdražila výrobu, což by nesedělo nám, zákazníkům-muzikantům.
Je nutno počítat s tím, že činel není nesmrtelný. Každopádně na podobné defekty, projevující se po krátkém čase, se vztahuje záruka, pokud se to stane po dlouhém čase, pak bohužel je třeba koukat do výloh obchodů po novém kousku....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
Srovnávat Barise a PST5ku opravdu nejde. za stejný peníz je Anatolian rozhodně kvalitnější;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
To je zvláštní jev,ale asi vim o čem je řeč..
Sleduju to u všech činelů a řekl bych,že to prasklina není,ale nějaká "vyhranost",nebo co..
Totiž tím,jak se do činelů pořád mlátí,mění se jejich vnitřní struktura a s tím souvisí i rozdíl mezi ručně kovanýma odlívanýma a strojově pobouchanýma plechama.Prostě ty ručně kovaný hrajou hned dobře..
Dělám v kovárně a něco takovýho tam vysvětlovali na školení.
To by chtělo nějaký odborný výklad.
Možná se pletu a v tvým případě je to opravdu prasklina,těžko říct.
Sleduju to u všech činelů a řekl bych,že to prasklina není,ale nějaká "vyhranost",nebo co..
Totiž tím,jak se do činelů pořád mlátí,mění se jejich vnitřní struktura a s tím souvisí i rozdíl mezi ručně kovanýma odlívanýma a strojově pobouchanýma plechama.Prostě ty ručně kovaný hrajou hned dobře..
Dělám v kovárně a něco takovýho tam vysvětlovali na školení.
To by chtělo nějaký odborný výklad.
Možná se pletu a v tvým případě je to opravdu prasklina,těžko říct.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
-
Medák
- Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
- Kontaktovat uživatele:
Drobné chrčení nebo drnčení může být klidně způsobené stojanem a to i když je tam gumová trubička a podložky. Gumová izolace může být např. prodřená nebo se činel může někde dotýkat kovu apod. - to bych zkontroloval jako první. Sundej činel ze stojanu, dej si ho na prst a zkus, jestli drnčí. Dobrá je na to plstěná palička (neslyšíš tolik úder, ale samotné rozeznění). Když bude zvuk OK, je to ve stojanu. Může to být i skrytá prasklina, jak píší kolegové výše, ale tipoval bych to spíš na kontakt se stojanem.
-
machac.patrik
Stou rukou jsem to zkoušel a zní to obdobně, prasklina není nikde, ani náznak ničeho, prohlédl jsem celou plochu, leda že by to bylo nějak skryté ale vážně mi vychází jen to,že by byl opotřebený? Mám ho přes rok a půl a hraji na něm spíše rockovější a punkovější věci, ale řezník nejsem. Tak jako tak je to Anatolian a to jsou křehčí činely
-
machac.patrik
Tak našel jsem něco jako škrábanec u pupku činelu, nejsem si jist, zda to je ono ta prasklinka, je to asi 1,5 cm velké, vede to lehce od díry,kde se činel dává na stojan. Bohužel je to patrné z obou stran. Taky jsem zjistil,že na tom stojanu, co jsem ho celé roky měl, byl ten plastový držák,co připadne na šroub, dost ohlodaný a zúžený myšleno tento http://kytary.cz/tama-rb8p/HN122888/ nez na ostatních stojanech což mne překvapilo,protože používám stejné dlouho oba stojany a hraju více na ten druhý crash, používám Tama a lámu si hlavu, jestli tohle je ta příčina, pouhé opotřebení trubičky
btw. na dalších činelech jsem našel obdobné škrábance, ale ty nebyli vidět z druhé strany, je normální, mít takové ty čáry,co vypadají jak škrábance na činelech? Já jich tam pár mám a vypadá to obdobně s tím Anatolianem. Děkuji
btw. na dalších činelech jsem našel obdobné škrábance, ale ty nebyli vidět z druhé strany, je normální, mít takové ty čáry,co vypadají jak škrábance na činelech? Já jich tam pár mám a vypadá to obdobně s tím Anatolianem. Děkuji
- necibici
- Moderátor
Tak to vyfoť a dej sem. 
- necibici
- Moderátor
-
machac.patrik
Tak problém vyřešen, od pupku to nešlo, to bylo opravdu jen jedna ze série klasických škrábanců,ale našel jsem zhruba uprostřed činelu dvě 3cm praskliny, které šli ve směru těch vysoustružených čar, také byli dobře skryté a byli od sebe vzdálené několik cm. Čím to? Nikdy jsem prasklinu uvnitř činelu neměl, nevím jestli to je starými filckami nebo utažením, každopádně jsem si zakoupil cympad filcky a tama dotahováky, jen nevím, jestli ten dotahovák Tama(červená-černá) dát úplně natěsno nebo tam nechat něco prostoru. Děkuji 
- necibici
- Moderátor
Jestli byl činel na stojanu volně,tak jedině vada materiálu anebo do něj moc řežeš,filc ani matka na to nemá vliv,pokud má činel volný pohyb.Po dotažení matky by měl mít možnost výkyvu cca.20 cm(roztažený palec oproti ostat.prstům). 
- Monikad
- Rádce
Podle popisu defektu se jedná o pravděpodobně reklamovatelnou vadu materiálu, které se bohužel nikdy žádná firma nemůže na 100% vyvarovat. takže paragon do jedný ruky, činel do druhý a udělej si vejlet na prodejnu.... máš nárok na reklamaci (pokud teda je to ne víc jak 2 roky od koupě).
Co se týče toho TAMA "dotahováku" (správněji je to spíš rychloupínák) tak jej nastav tak jak je ti libo!! neexistuje žádná poučka, jak by si to měl dát ůsprávně". jedině snad upevnit činel do stojanu tak, že se nehne ani trošku je kontraproduktivní z mnoha důvodů..... to se ti ale touhle tamáckou vychytávkou stejně nikdy nepodaří;) takže v tomhle směru si to nastav jak chceš, nikdy tím nic nezkazíš
Co se týče toho TAMA "dotahováku" (správněji je to spíš rychloupínák) tak jej nastav tak jak je ti libo!! neexistuje žádná poučka, jak by si to měl dát ůsprávně". jedině snad upevnit činel do stojanu tak, že se nehne ani trošku je kontraproduktivní z mnoha důvodů..... to se ti ale touhle tamáckou vychytávkou stejně nikdy nepodaří;) takže v tomhle směru si to nastav jak chceš, nikdy tím nic nezkazíš
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud to není u prodejce, co nabízí delší záruku, což už nebývá zas taková výjimka.Monikad píše:máš nárok na reklamaci (pokud teda je to ne víc jak 2 roky od koupě).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Monikad
- Rádce
Jasně, 2 roky jsou dle Obchodního zákoníku minimální na cokoliv koupené u prodejce v ČR. Popravdě jsem v rámci prodejců činelů zatím myslím nenarazila na nějaké prodloužené záruky. Ale teoreticky samozřejmě proč ne, Nero 
Zajímalo by mě jak je to obecně se zárukou na činely? Jak se posuzuje způsob (ne)vhodného hraní, pokud dojde k nějakému prasknutí.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
- Monikad
- Rádce
To je ale strašně jednoduchý:))rikl70 píše:Zajímalo by mě jak je to obecně se zárukou na činely? Jak se posuzuje způsob (ne)vhodného hraní, pokud dojde k nějakému prasknutí.
Způsob nevhodného hraní se NEPOSUZUJE Vůbec!
Jak na to hraješ je jen a jen na tobě........ na to se reklamace nevztahuje nikdy.
Reklamace je uznána pouze, shledá-li se na činelu vada materiálu či výroby... a to celé ještě v průběhu záruční doby.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak u kytar.cz je standardně na vše 36 měsíců...Monikad píše:Jasně, 2 roky jsou dle Obchodního zákoníku minimální na cokoliv koupené u prodejce v ČR. Popravdě jsem v rámci prodejců činelů zatím myslím nenarazila na nějaké prodloužené záruky. Ale teoreticky samozřejmě proč ne, Nero
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Monikad
- Rádce
Možná že jo.... více raději privátní zprávaNero píše:Tak u kytar.cz je standardně na vše 36 měsíců...Monikad píše:Jasně, 2 roky jsou dle Obchodního zákoníku minimální na cokoliv koupené u prodejce v ČR. Popravdě jsem v rámci prodejců činelů zatím myslím nenarazila na nějaké prodloužené záruky. Ale teoreticky samozřejmě proč ne, Nero