Ride uchycen na holo

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
machac.patrik
Bandzone: bandzone.cz/rloveution

Ride uchycen na holo

Příspěvek od machac.patrik »

Zdravím, co říkáte na to,že někteří bicmeni, třeba Tre Cool z Green Day mají ride jednoduše posazen ale nic víc, není ani utažen, co se dá z toho soudit? A taky by mě zajímalo, jak předejít praskání činelů ( myšleno jak nejlépe nastavit sklon a údery paličkou)

viz foto http://www.drumsetc.com/sites/default/f ... k=8J6E_au8
zzbar
Rádce

Re: Ride uchycen na holo

Příspěvek od zzbar »

machac.patrik píše: co se dá z toho soudit?
Ride má tak otevřenější zvuk. Je to pak takový Crash/ride. Na pupku to ani skoro nepoznáš, ale na kraji - pokud máš kvalitní činel a citlivé ruce, získáš další paletu zvuků, které s utaženým činelem nemáš. Není to zase až tak výjimečná věc a novinka už vůbec ne.
Na životnost činelů má spíš vliv, jak o ně pečuješ a co je to za činely, než typ paliček, naklonění atp...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
machac.patrik

A tou péčí je myšleno co všechno? Protože co se týká leštění, tak jsem se tady dočetl, že to vliv nemá, je to spíše o kráse, někde jsem zase zaslechl,že není dobré nechávat crashe neustále na stojanech a není dobré je mít na stojmo na zemi, spíš je dát ke spánku na ležato. Možná i záleží na míře přitáhnutí na stojanu? Do jaké míry se maj vyklat když zahrajeme úder. Právě zmíněný anatolian co mi zní jako když prasklinka jsem neleštil, nechaval ho na stojanu ve zkušebně vždy a měl ho v rock bagu na činely spolu s ride,druhym crashem a hi hatkou. Díky za vaše nazory
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Kolego, to leštění a čištění je skutečně spíše na efekt, dlouhodobě ale i trošku kazí charakter zvuku.
Jinak ty ostatní rady ohledně toho jak by činel měl nebo neměl ležet, stát, být uložen, jsou trošku "šarlatánské" a nemají žádný reálný vliv na životnost plechu! ;)

Platí jen to, že v bagu je fajn mít mezi činely proložky z filce nebo látky..... vlastně vždy se vyvarovat mechanickému doteku kovu o kov!
Co se týče stojanů, tak nepodceňuj to aby se při upevnění kov nedotýkal tyče stojanu (myslím hlavně v místě uchycení jak bývají ty plastové trubičky, filcové podložky, atd.... často se to vymačká a je lépe to za pár korun koupit nové a časem měnit..... jinak to jak moc se to má "viklat" nebo zdali má být činel a jak moc uchycen maticí , to je na tobě. Jde o délku dozvuku a podobně, čím volněji plech na stojanu drží, tím větší má možnost přirozeně doznít a tedy i se přirozeně mechanicky zklidnit. příliš utažený činel nezní a dík těm mechanickým silám, které vlnění v kovu paličkou vyvoláš, a ony nemají jak přirozeně odeznít, můžeš činel rychleji rozbít!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Monikad píše:Platí jen to, že v bagu je fajn mít mezi činely proložky z filce nebo látky..... vlastně vždy se vyvarovat mechanickému doteku kovu o kov!
Co se týče stojanů, tak nepodceňuj to aby se při upevnění kov nedotýkal tyče stojanu (myslím hlavně v místě uchycení jak bývají ty plastové trubičky, filcové podložky, atd.... často se to vymačká a je lépe to za pár korun koupit nové a časem měnit.....
Přesně to je ta péče, kterou jsem měl na mysli. :D

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Jak jsi z tý fotky poznal,že nemá matku na ridu? Já bych řekl,že tam je ta černá umělá Tama..
Mám stojany Tamy road-pro a vždycky utahuju nadoraz,už je tam danná ta mezera,tak aby byl činel akorát volný.
To mě se naopak stalo,že se mi při hraní vytočila matka a činel spadnul. :twisted:
Takže je to podle mě kravina nejistit činel matkou,aby víc zněl,to je možný v jazzu... :mrgreen:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:Takže je to podle mě kravina nejistit činel matkou,aby víc zněl,to je možný v jazzu...
Ale jó, dechovkáři to také používají a viděl jsem to i jinde.. Ten trn (šroubení), na který se činel nasazuje, musí být dostatečně dlouhý.

a spousta No name...
Diabollo

Příspěvek od Diabollo »

utažení / povolení činelu na stojanu podle mě vliv na životnost určitě mají, ale jde to hodně ruku v ruce s tím jak na daný činel hraješ. Když budeš mít činel hodně na volno a udeříš několikrát za sebou, ne vždy trefíš to správné místo, protože ti činel bude plavat. Naopak příliš utažený činel bude při úderu dost namáhán.
Správný náklon činelu má na jeho životnost také vliv, ale opět záleží na tom kde je činel umístěn a na stylu hry. Přílišný náklon "k sobě" vede k tomu, že se činel při hraní příliš "neotáčí" a ty vlastně namáháš jen jedno místo činelu. vodorovný činel posazený příliš vysoko, tak není úplně ideální (hraješ pouze přes hranu). Náklon "od sebe" snad ani nikdo nepoužívá.
Běžné čištění vhodnými prostředky vliv na životnost nemají.
Důležité je kontrolovat stav filcových podložek a plastových trubiček na stojanu, aby nedocházelo ke kontaktu kov na kov, jak už tu bylo psáno. 8)
machac.patrik

A to jisté asi platí o filcich na hi hatku :) to se dá taktéž normálně koupit že?
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Koupit jde všechno :) .

a spousta No name...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Používám už od jara namísto matek černočervené rychloupínáky TAMA na činelových ramenech GIBRALTAR. Nasazuji je nadoraz a jak už psal Diabollo, je tam dostatečná mezera na to aby se činel nekýval samovolně, ale dostatečně na to aby nebyl namáhán a mohl přirozeně doznívat.
ty rychloupínáky fakt doporučuji;)
Naposledy upravil(a) Monikad dne 19.10.2013 10:10, celkem upraveno 1 x.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
machac.patrik

Asi si to taky pořídím, to funguje ale tak, že spodek pod činelem zůstane a tohle se dá navrch že? A sedí to na všechny Tama bicí?

http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/ta ... -58848.php
machac.patrik

Ale jó, dechovkáři to také používají a viděl jsem to i jinde.. Ten trn (šroubení), na který se činel nasazuje, musí být dostatečně dlouhý.
A nehrozí, že se ten ride bude dotýkat toho šroubení a tak postupem času bude prasklinka na pupku? Přece jenom i ride se hýbá
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek »

zzbar myslím reagoval na tu matku, nedat na stojan plastovou trubičku ev filc už je prasárna, viz:
Monikad píše:.... vlastně vždy se vyvarovat mechanickému doteku kovu o kov!...
To jestli činel zajistit matkou nebo ne je na vkusu každého soudruha, u ridu to jde, splash bys asi hledal pod kopákem, ale o nasazení činelu na holej stojan tu snad nikdo ani neuvažuje :roll:
machac.patrik

Ano ale já to myslím tak,že se dá normálně podložka a na to činel a nechá se to tak. Tudíž bude ten šroup vyčnívat a může dojít tím k destrukci pupku a prasklin? Protože takhle to má spousta hráčů na volno
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

machac.patrik píše:Asi si to taky pořídím, to funguje ale tak, že spodek pod činelem zůstane a tohle se dá navrch že? A sedí to na všechny Tama bicí?

http://www.muzikant.cz/zbozi-skladem/ta ... -58848.php
ANO v tom smyslu že to funguje přesně jak popisuješ - matku nahradíš tímhle rychloupínákem, plastové uložení a filcové podložky zůstávají.

NE v tom smyslu že by to bylo jen na stojany TAMA. pasuje to prakticky na všechny stojany různých značek (kdyby si četl můj příspěvek pozorně celý, už tam píšu že já to mám na Gibraltarských holderech) :wink:
Naposledy upravil(a) Monikad dne 19.10.2013 12:49, celkem upraveno 1 x.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

machac.patrik píše:Ano ale já to myslím tak,že se dá normálně podložka a na to činel a nechá se to tak. Tudíž bude ten šroup vyčnívat a může dojít tím k destrukci pupku a prasklin? Protože takhle to má spousta hráčů na volno
Přesně tak!! jen matice se dá pryč, zbytek tam pochopitelně necháš. nevím jestli to má většina hráčů (dost o tom pochybuju) ale rozhodně pár takových je. každopádně hrozí nebezpečí pádu činelu ze stojanu na zem. A věř, že třeba takový 20" ride, který může mít pár kilo kovu když spadne tak se asi nerozbije, ale pro spoluhráče či fanoušky před podiem už je to dost riskantní!
každopádně ale pád činelu na podlahu není nic dobrého ani pro ten plech sám!
machac.patrik

necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

No právě,typickej jazzovej činel..
Já se někdy neovládnu a taky si zakrešuju na ride a to se pak pěkně rozhoupá,takže jsem pro matku.
Ty rychloupínáky jsou dobrej tip na kauf,díky. :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

machac.patrik píše:něco jako tady

http://www.youtube.com/watch?v=4-Q5fVA74jE
ANO, tohle je uchycení NA VOLNO;)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“