pokud jsi ještě v 14ti denní lhůtě, být tebou bych ho poslal zpět a nechal si poslat obratem kapo na oblý hmatníkhuxd píše:Darem jsem dostal toto kapo na rovný krk.http://kytary.cz/dunlop-trigger-capo-kl ... /HN107878/, ale protože mám u všech kytar oblé krky, nefachčí to na 100%. Dá se ta přítlačná guma koupit někde extra? nebo to mám nějak lehce a opatrně zbrousit do profilu? děkuji za případné nápady
Kapodastr
Pravidla fóra
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kapodastr
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Používám kapo vlastně skoro denně a střídám dvě akustiky. Od prvních páskových bastlů jsem se postupně dopracoval k páskovému Dunlopu a ted mám už asi pět let Shubb a myslím, že to je asi nejlepší řešení. Když se ho naučíš dobře používat, je rychlej a nerozlaďuje. A ta guma drží a požívání na ní není celkem vidět.
Prostě Shubb dobrá volba.
Prostě Shubb dobrá volba.
Na akustiky používám Ptáčka, kdo ho má, tvrdí, že nic lepšího není.
http://www.lyra.cz/index.php?page=shop. ... 1&Itemid=1
http://www.lyra.cz/index.php?page=shop. ... 1&Itemid=1
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, kapo za 850 je už docela mazec. Ale nespochybňuju, že by ten systém neměl bý dobrý.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pan ptáček vopráskl východoněmecký kapodastr, který tenkrát stál dvě východoněmecké marky padesát. 
A ano, systém je to zdařilý.
A ano, systém je to zdařilý.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re:
A nebo ty máš smůlu ... Já mám od kámoše zatim půjčenej Dunlopáckej na španělku, takže na rovnej hmatník, ale hraju s nim na elektrice, na akustiku ho taky dávám, na base fungoval taky bez problémů ...Nero píše:Hmm, tak to máš štěstí... Aby mi seděl kapo dobře, tak na každou potřebuju jinej. Na 12-tkách mám teda stejnej, tam sedí, ale je širší než na normální kytaru, na 6-tku akustiku mám jeden se štělováním přítlaku, aby mi dobře seděl ve všech polohách (na všechny 3 akustiky používám Shubby se nastavováním přítlaku), na elektrickýho Squiera mám pružinovýho Dunlopa, ktere tam sedí všude stejně, a na tu 520 jsem ještě dobře sedící kapo nesehnal - Dunlop má až moc velkej přítlak a rozlaďuje struny, Shubby maj zase špatnej profil...
Ale možná jsem jen přehnaně náročnej a chci mít všechno perfektní, někomu třeba stačí když to nesedí zcela přesně a ladění o nějakej ten cent ulítne, ale já chci mít vše dokonalý, jsem docela perfekcionista...
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
Jestere, tuhle odpoved bys dostal driv, kdybych sem na forum chodil.Jester píše:P.S. Jo ještě mě taky zaujaly od G7th, ale něpředpokládám, že by s něma měl někdo zkušenost.
Rozhod sem se zase zaskocit a su rad ze ho nekdo zminil. Mam ho uz rok a pul. Dostal sem ho od Furchu na testovani a musim rict ze je absolutne luxusni. Snadno nasadis i sundas jednou rukou, zatimco druhou chlastas
Ma paradni kompaktni bytelny telo ze dvou litinovejch kusu, "povolovac aretace" (neco jak prevadec spojistosti) je bakelitovej (hadal sem se s mladym Furchem, ze se to casem musi ulomit pouzivanim, nacez mi ho dal at ho pouzivam tak dlouho,dokud se tak nestane a pak ze dostanu novej
Nasazeni funguje tak ze proste jen prilozis na krk a zmacknes, kdyz ho chces povolit, jenom vezmes za ten klitorisek bakelitovej. Je to pohoda. Pritlacna guma je tvarovana tak, ze silnejsi struny svira silneji, nedochazi k drnceni.
Vyrabi se ruzny typy (rovnej, oblej, na dvanactku, na banjo..). Cena je teda husta - 950,- ale pro profi hrani muzu jedine doporucit, nezklame. Vyzkousel sem asi sest nebo sedm ruznejch druhu (vcetne shubu a podobnejch). Tenhle mi vyhovuje nejvic, sedi mi jak na elektrice tak na akustice.
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Díky Jimatore, nakonec jsem to pořešil viz výše. A na kolikátky hraješ struny? OlDawg na svým webu píše, že mu se silnějšíma strunama moc nefungoval.
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
Na akustice 12, na elektrice hybrid 10-11, oboji bez problemu. Nevim, co je mysleno pojmem nefungoval. Pokud to drncelo, tak je dost mozny ze ma nizky prazce, to pak nepomuze nic, kazdopadne ze srandy sme ho strcili i na baskytaru a slo to 
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
- Nero
- Rádce
Re: Re:
Ne, to není smůla. Jen chci, aby kapodastr přitlačovat všechny struny pořádně a aby pak struny ladily a zněly, jak mají.jakub.kubaaa píše: A nebo ty máš smůlu ... Já mám od kámoše zatim půjčenej Dunlopáckej na španělku, takže na rovnej hmatník, ale hraju s nim na elektrice, na akustiku ho taky dávám, na base fungoval taky bez problémů ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Re:
No zase je fakt že když to používám v hospodě tak nikdo neřeší jestli struna zní přesně jak by měla nebo je o trošičku míň nebo víc přitlačená..Nero píše:Ne, to není smůla. Jen chci, aby kapodastr přitlačovat všechny struny pořádně a aby pak struny ladily a zněly, jak mají.jakub.kubaaa píše: A nebo ty máš smůlu ... Já mám od kámoše zatim půjčenej Dunlopáckej na španělku, takže na rovnej hmatník, ale hraju s nim na elektrice, na akustiku ho taky dávám, na base fungoval taky bez problémů ...Už mi rukama prošlo fakt hodně kapodastrů, zkoušel jsem je na hodně kytarách s různými použitými strunami a věř mi, že univerzální kapodastr se shání opravdu problematicky, pokud má člověk vyšší nároky.
Zdravím, má cenu kupovat TOTO capo. Je to na el. s 10-kama.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Kopie Triggera, mnoho let určitě nevydrží, ale za ty peníže to funguje. Pokud se ti nechce investovat víc, šel bych do toho.
Právě že při penězích moc nejsem, ale chci si ho zkusit.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
- Nero
- Rádce
Klidně kup, jen počítej s tím, že ti dost brzo odejde ta pryž držící struny.
PetrPeter 1975 - 2008
6tka je v pohodě, chce to jen tvrdší gumičku jinak to tlumí struny. Horší je to s 12tkou. Ty struny mají různý průměr a jsou napřeskáčku. Používáte někdo kapo na 12tce ? Případně jaký ?
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
- Nero
- Rádce
Používám - na dvanáctistrunný Yamaze a Seagullovi. Nejvíc se osvědčily Shubb nebo Bbush, pokud se jim vyměnila guma za tvrdší. Táta s kapem na dvanáctce experimentuje už snad 20 let, vyzkoušeli jsme všechny možné typy a Shubb vyšel nejlépe.
PetrPeter 1975 - 2008
Já zatím pořád hledám, na Seagullovi co jsem měl mi fungoval Kyser trigger pro 12 strunku ale na Harmony Stella mám rovný hmatník a zatím jsem nenašel nic co by fungovalo, uvažuju o Jaklovi, mají ho v Ostravě v akci za 139 kč. Tak vezmu kytaru a vyzkouším v obchodě.shoooter píše:6tka je v pohodě, chce to jen tvrdší gumičku jinak to tlumí struny. Horší je to s 12tkou. Ty struny mají různý průměr a jsou napřeskáčku. Používáte někdo kapo na 12tce ? Případně jaký ?
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Tak jsem koupil Dunlop 87N.. malý dotaz - "tah" je docela silný, nemůže mi zničit krk kytary?
- Nero
- Rádce
Jak by asi mohl ničit krk?
Mám ho doma už léta, používal jsem ho předtím, než jsem koupil kopii Shubbu, a zcela bez problémů.
Mám ho doma už léta, používal jsem ho předtím, než jsem koupil kopii Shubbu, a zcela bez problémů.
PetrPeter 1975 - 2008