rytmus (jak na to?)

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Márty007

rytmus (jak na to?)

Příspěvek od Márty007 »

Ahoj,

učím se na kytaru (mám půjčenou akustickou) asi 2 měsíce. Umím základní akordy a tak zkouším hrát české skladby.

Našel jsem si například od Ledeckýho - Sliby se maj plnit o Vánocích
(http://www.akordytexty.cz/index.php?id_ ... act=detail), naučím se akordy, naučím se přehmaty, naučím se, aby to znělo, ale prostě nevím jaký rytmus pravou rukou hrát a jak. Z písničky to nepoznám a tam to také nějak vysvětlené a napsané není.

Můžete mi prosím poradit jak na to?
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

cit a sluch...
Brizik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brizik »

NOrmálně naposlouchat si tu písničku a pak při hryni si do toho zpivat, chce to cit a sluch, ale hlavně vuli;) ale když začináš, tak bych začinal s lidovkama co dobře znáš třeba ze zpěvníku Já písnička:) (takovej ten zelenej, žlutej nebo modrej) a pak postupně přecházel k věcem, jako třeba ten ledeckej
Kacis
Kontaktovat uživatele:

Re: rytmus (jak na to?)

Příspěvek od Kacis »

Márty007 píše:Ahoj,

učím se na kytaru (mám půjčenou akustickou) asi 2 měsíce. Umím základní akordy a tak zkouším hrát české skladby.

Našel jsem si například od Ledeckýho - Sliby se maj plnit o Vánocích
(http://www.akordytexty.cz/index.php?id_ ... act=detail), naučím se akordy, naučím se přehmaty, naučím se, aby to znělo, ale prostě nevím jaký rytmus pravou rukou hrát a jak. Z písničky to nepoznám a tam to také nějak vysvětlené a napsané není.

Můžete mi prosím poradit jak na to?
Hele jestli to hrajes podle mp3jky tak muzes jen drnkat palcem dolu... Az ti to do toho bude pasovat muzes pridat nejaky ten pohyb nahoru nebo tlumeni, proste jak ti to sedi...

Vem si zpevnik "Já písnička" a koukni dozadu na rytmus :-)

A nejaka ta teorie jako ctyri doby, tri doby atd....

Po chvili to pochopis :-)
Jednou mi naši řekli, ať pořád nehraju na kytaru a jdu se učit do školy. Ale já jim na to řekl: "Nejdřív práce a pak zábava."

Kytara: Fokus J-150S BL
Kombo: Johnson JA-T15-R
A nějakej ten kabel a trsatka, stojan atd...
pehve

Příspěvek od pehve »

6/8:
pravá ruka : /d/-/-/n/-/n/d/-/d/n/d/-/
Strýček_TOM

Příspěvek od Strýček_TOM »

Musím říct, že výpis rytmů v Já, Písnička jsem shledal jako značně k ničemu, protože ty rytmy mi nějak nefungovaly... asi jsem blbej.
Freddie Mercury: Lover of Life - Singer of Songs
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ty rytmy fungují :) Jen člověk musí brzo pochopit, že nejen jimi je kytarista živ.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Přesně, já začínal s těmi takovými jednoduchými rytmi (čtyři doby, tři doby, dvě doby) a po pár dnech, kdy jsem hraní písniček podle nich zvlával, jsem si začal vymýšlet svoje vlastní, upravovat je apod... teď, když hraju někde u táboráku písničku, tak si ten rytmus v doprovodu hraju tak, jak mě napadne a jak se mi líbí (samozřejmě respektuju počet dob apod. ve skladbě)... a zatím si ještě nikdo nestěžoval :D.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“