Jednoduchý SW coby multitrack recording- poraďte
Pravidla fóra
Jednoduchý SW coby multitrack recording- poraďte
Předem drobná omluva: Možná tady něco takového už dávno je. Ale jen tady v recordingu je 1400 témat...
Na začátek něco o sobě: Před dvaceti lety jsem hrál, a to tak že hodně, dělal jsem zvukaře... Pak jsem s tím praštil a začal znovu teprve nedávno. Pořídil jsem si nějakou tu výbavičku, cvičím ruce... A právě pro (nejen) svičení by se mi hodilo nějaké nahrávadlo. Tehdy, v pravěku, jsem doma měl čtyřstopý kazeťák, kompresor, reverb/delay a to mi tak nějak s mikrofonem, kytarou, basou, pár bubínky a pár dalšími krabičkami docela stačilo.
Teď hledám něco, co by mi nahradilo ten čtyřstopý kazeťák. Nepotřebuju MIDI, nepotřebuju smyčky, co je pattern jenom matně tuším... Potřebuju prostě jednoduchý SW, pokud možno freeware nebo shareware, který udělá stejnou službu. Abych mohl do zvukovky prostě nacpat tyto zdroje signálu:
Kytara: Line out z 15W comba Marshall, speaker emu
Basa: line out z 10W comba Ibanez, před combem limiter LM-2B od Bosse
Ostatní audio: Mikrofon přes předzesilovač a kompresor.
Nahrát to postupně do jednotlivých stop, nějakou občas smáznout a nahrát znova - a nakonec smíchat
A hlavně aby to mělo jednoduché, intuitivní ovládání pro blba, jako jsem já...
Na začátek něco o sobě: Před dvaceti lety jsem hrál, a to tak že hodně, dělal jsem zvukaře... Pak jsem s tím praštil a začal znovu teprve nedávno. Pořídil jsem si nějakou tu výbavičku, cvičím ruce... A právě pro (nejen) svičení by se mi hodilo nějaké nahrávadlo. Tehdy, v pravěku, jsem doma měl čtyřstopý kazeťák, kompresor, reverb/delay a to mi tak nějak s mikrofonem, kytarou, basou, pár bubínky a pár dalšími krabičkami docela stačilo.
Teď hledám něco, co by mi nahradilo ten čtyřstopý kazeťák. Nepotřebuju MIDI, nepotřebuju smyčky, co je pattern jenom matně tuším... Potřebuju prostě jednoduchý SW, pokud možno freeware nebo shareware, který udělá stejnou službu. Abych mohl do zvukovky prostě nacpat tyto zdroje signálu:
Kytara: Line out z 15W comba Marshall, speaker emu
Basa: line out z 10W comba Ibanez, před combem limiter LM-2B od Bosse
Ostatní audio: Mikrofon přes předzesilovač a kompresor.
Nahrát to postupně do jednotlivých stop, nějakou občas smáznout a nahrát znova - a nakonec smíchat
A hlavně aby to mělo jednoduché, intuitivní ovládání pro blba, jako jsem já...
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 21.10.2013 19:52, celkem upraveno 5 x.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jednoduchý SW coby multitrack recording- poraďte
Relativně jednoduchý: Cristal AUdio Engine
SMysluplný (za mrzký peníz): Reaper
V zásadě nic jednoduchého v tomhle směru není - teda na ten první pohled
P.
SMysluplný (za mrzký peníz): Reaper
V zásadě nic jednoduchého v tomhle směru není - teda na ten první pohled
P.
Odepsal jsi mi dřív, než jsem dopsal, díky..
Blbý zvyk z modelfora, funguje na stejné platformě, akorát z mobilního připojení mě během psaní delšího příspěvku vyhazuje, tak jsem zvyklý napsat začátek a pak pokračovat přes edit.
Blbý zvyk z modelfora, funguje na stejné platformě, akorát z mobilního připojení mě během psaní delšího příspěvku vyhazuje, tak jsem zvyklý napsat začátek a pak pokračovat přes edit.
Z meho pohledu ty opravdu jednoduche ti v podstate za chvili budou hazet klacky pod nohy, takze bych zkusil asi light verzi nejakeho z dospelych multitracku. Verim, ze clovek trochu pocitacove gramotny se tim prokouse. Nebyvaji zpravidla az tak drahe a pomerne dlouho ti budou stacit svyma moznostma. Pavlii uz zminil Reaper, jinak je ted mezi muzikanty pomerne popularni Presonus Studio One, nebo je varianta treba Cubase Elements.
Pro začátek asi zkusím ten Kristal, na compu jsem nikdy s muzikou nedělal, tak na naučení by to mohlo stačit (on analog je o něčem úplně jiném - možná náročnější, ale zase vlastně daleko jednodušší na ovládání a naprosto intuitivní, kam to zapnu tam to mám, když to zapnu tak to jede).
Nevíte, existuje na to cz manuál, byť jen základní? EN mám stažený, ale s mojí angličtinou... To už radši polský, kdyby byl, a možná i ruský by mi byl více platný
Nevíte, existuje na to cz manuál, byť jen základní? EN mám stažený, ale s mojí angličtinou... To už radši polský, kdyby byl, a možná i ruský by mi byl více platný
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Neexistuje - i z toho důvodu, že to je dávno mrtvý projekt.
P.
P.
-
bambas
A co takhle JACK server + Ardour? Je to free (opensource) - Ardour se kupuje, ale style zaplat kolik chces, ja si ho poridil za 2 dolary (na PayPal jsem zrovna vie neme
) . Vyslo na to tema i docela dost clanku na music-store. Zde je napriklad recenze z celeho serialu:
Audio&OS Linux (5. díl) SW Ardour & JAMin (+ pohled uživatele profesionálního DAW):
http://www.music-store.cz/serialy/audio ... alniho-daw
Navic na JACK jde pripojit Hydrogen Drum Machine, Kytarovy "emulator", apod.
Audio&OS Linux (5. díl) SW Ardour & JAMin (+ pohled uživatele profesionálního DAW):
http://www.music-store.cz/serialy/audio ... alniho-daw
Navic na JACK jde pripojit Hydrogen Drum Machine, Kytarovy "emulator", apod.
Možná mi takhle uniká spousta super věcí, ale já bych určitě zkusil Reaper, který je v podstatě zadarmo.
Možností má sice milion, ale dá se používat i jako kazeťák. Stačí čtyřikrát zmáčknout Ctrl+T a k daným trackům navolit příslušné vstupy zvukové karty.
O jaký interface se jedná?
Navíc časem můzeš zkoušet VST simulace, které budou o mnoho lepší než Speaker emulated nějakého transvestity.
Možností má sice milion, ale dá se používat i jako kazeťák. Stačí čtyřikrát zmáčknout Ctrl+T a k daným trackům navolit příslušné vstupy zvukové karty.
O jaký interface se jedná?
Navíc časem můzeš zkoušet VST simulace, které budou o mnoho lepší než Speaker emulated nějakého transvestity.
Doporučuji Reaper, dokonce má manuál v polštiněPawlik píše:Pro začátek asi zkusím ten Kristal, na compu jsem nikdy s muzikou nedělal, tak na naučení by to mohlo stačit (on analog je o něčem úplně jiném - možná náročnější, ale zase vlastně daleko jednodušší na ovládání a naprosto intuitivní, kam to zapnu tam to mám, když to zapnu tak to jede).
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Re: nahrávání hudby a zpěvu
Mám novou hračku - Temper (free soft).
http://www.angryredplanet.com/temper/
Některé věci tam jsou trochu "přes ruku", ale baví mě se tím prokousávat. Počítačová hra pro muzikanty...., Lepší než Rocksmith !!!! Sympatické, že je portable, bez instalace. VSTčka načítá!
http://www.angryredplanet.com/temper/
Některé věci tam jsou trochu "přes ruku", ale baví mě se tím prokousávat. Počítačová hra pro muzikanty...., Lepší než Rocksmith !!!! Sympatické, že je portable, bez instalace. VSTčka načítá!
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)