Efekty a lampy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Kuliman

Efekty a lampy

Příspěvek od Kuliman »

Asi tady někde podobné téma bude, ale nenašel jsem ho, tak prosím o případné přesunutí.
Mám od známého (zdarma) krabičku Boss MT-2 (rok výroby 1993), která je dost okopaná a všechno, ale hraje bez problému, jen asi 2 týdny zpátky přestal fungovat jeden poťák. S kombem Blackheart BH5 si rozuměla dobře, ale s Englem (Thunder 50, hlava+box 2x12) je téměř nepoužitelná, zvuk je strašně nepřesný. Chci se zeptat jestli je to normální nebo je někde chyba, protože DSko (rok výroby 2011) na tom hraje v pohodě.

Díky za odpově'd
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Jester
Rádce

Re: Efekty a lampy

Příspěvek od Jester »

Tý vogo. K highgainu Thunder ještě metalový kreslítko? Pro ještě větší džž džž?
Dělá ti to i když zapojíš MT na čistý kanál?
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

MT zapojuji jen na čistý kanál, thunderovsky zkresleni + MT by už byl moc masakr :D chtěl jsem to používat pro větší paletu zvuků, protože thunder má v podstatě jen 1 základní. Zkusím si s tím ještě pohrát, ale že si to až tak nebude rozumět ve srovnání s DSkem sem nečekal.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mám pro tebe jednu jedinou rozumnou radu - MT2 prodej. Je to sh*t.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Existuje dobrá alternativa v podobné ceně? Hrál jsem s málo efektama, které nepatří pod křídla Boss :? takže nejsem moc znalý... co jsem viděl Metal Muff tak ten má taky jen 1 zvuk, na MTčku se mi líbí jak je variabilní, škoda že není s Englem kamarád :)

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Rozumnou alternativou pro jiný zvuk je spíš dle mého pracovat s OD na zkresleném zvuku. A levných slušných OD najdeš dost (hafo TS klonů).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Hele, ten MT-2 nehraje hezky nikdy.. měl ho kolega v práci a ať jsem kroutil, jak jsem chtěl, ne a ne najít normální zvuk. Přijatelnější to bylo se staženým gainem, ale jak říká Nero, k tomu můžeš mít jiné a lepší pedály.
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Asi to bude tím, že BH vůbec neměl gain, protože s VHT, co jsme měl půjčené si rozuměl ještě míň než s mistrem Englem :D až doukoupím footswitch, pár serepatiček a novej snímač tak začnu šetřit na OD krábu tedy.

matyashrcka

Příspěvek od matyashrcka »

Zdravím všechny, chtěl bych poradit. Mám zesilovač Marshall JCM2000 TSL100. Potřeboval bych si ale ještě trošku pohrát se zkresleným kanálem, přijít na nové možnosti, barvy zkreslení. Na zesilovači jsem s tím už pokrucoval několikrát, stejně bych ale raději přišel ještě k něčemu jinému, tvrdšímu a srozumitelnějšímu Můžete mi nějak poradit? Jaké krabičky třeba použít? Děkuju
José

Příspěvek od José »

Já bych začal přistřeďovacím overdrivem nějakým TS klonem. Z levnějších funkčních vod například digitech bad monkey. A začal bych se staženým drivem a vytočeným levelem... Tu je např. na bazaru

Edit: A proč double post? To je tuším proti pravidlům fóra. Ale koukám že se shodujeme..
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No, teď když je na oba stejné příspěvky reagováno, bylo by proti smyslu diskuze příspěvek mazat.
Stačilo příspěvek nahlásit moderátorům.
José

Příspěvek od José »

Nojo, já to zjistil až pak.
matyashrcka

Příspěvek od matyashrcka »

Chtěl bych se zeptat co doporučujete více? Ibanez TS9 Nebo MAXON OD9? Mockrát děkuju!
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“